_MG_32640000

ΜΟΥΣΙΚΗ Το φάσμα της μουσικής είναι αρκετά ευρύ και οι καλές μουσικές ποικίλουν. Ακούω πολλά πράγματα και επιπλέον η δουλειά μου στο MTV με βοηθάει να ενημερώνομαι διαρκώς σε σχέση με τις σύγχρονες μουσικές σκηνές και τις νέες κυκλοφορίες. Απολαμβάνω και τις Pop βασίλισσες της εποχής σε συνδυασμό με το show που προσφέρουν. Αγαπώ διαχρονικά την Jazz,  λατρεύω την εποχή των Miles Davis, John Coltraine, Bill Evans και ιδιαιτέρως τις σπουδαίες κλασικές φωνές των Nina Simone, Billie Holliday, Etta James. Πολλές φορές  επιστρέφω σε παλιά ελληνικά τραγούδια  με τα οποία νιώθω μία ιδιαίτερη διασύνδεση, σχεδόν γονιδιακή.

_MG_3581

ΤΑΙΝΙΕΣ Ας πούμε δύο ταινίες που με άγγιξαν βαθιά, το “Amour” του Haneke και τις “Νύχτες Πρεμιέρας” του Κασσαβέτη. Η μία μου μιλάει για την ζωή που τελειώνει, που αφοπλίζεται μέσα στην φθορά της υλικής της υπόστασης, η άλλη για την ζωή μέσα στο θέατρο, τον ηθοποιό, την μάχη του με το εφήμερο της τέχνης του, τον τρόμο της φθοράς και του θανάτου. Είναι δύο ταινίες που μου μιλάνε προσωπικά γι’ αυτό τις διαλέγω. Είμαι μία θεατής που επιλέγω τις ταινίες με τις οποίες μπορώ με κάποιον τρόπο να εμπλακώ προσωπικά ή να συγκινηθώ από μία σπουδαία ερμηνεία, έναντι εκείνων που επιτυγχάνουν κάποιο καλλιτεχνικό επίτευγμα στον τομέα της κινηματογραφικής κατασκευής.

_MG_3348

ΒΙΒΛΙΑ Έχω καταλήξει τα τελευταία χρόνια να έλκομαι από βιβλία «εξομολογητικού» χαρακτήρα όπως το «Γράμμα στην Ντ.» του  Αντρέ Γκορζ, το «Η αδερφή μου» του Σταύρου Ζουμπουλάκη, «Η χρονιά της μαγικής σκέψης» της Τζόαν Ντίντιων και έχω αγαπήσει πολύ την αυτοβιογραφική τριλογία της Ντόρις Λέσιγκ: Under my skin. Γενικότερα έχω αρκετά συνεπή σχέση με την λογοτεχνία, προσπαθώ να γνωρίζω όλο και περισσότερο τους μεγάλους κλασσικούς. Πρόσφατα ανακάλυψα το αριστούργημα του Μπουλγκακόφ  «Ο Μαίτρ και η Μαργαρίτα» το οποίο μου είχε χαρίσει πριν χρόνια η αδερφή μου και δεν σταμάτησε να με παροτρύνει έκτοτε να το διαβάσω, την ευχαριστώ.

_MG_3513

ΣΠΟΡ Σαν υποδειγματική κορασίδα – απουσιολόγος, έλαβα κι εγώ τα μαθήματα μπαλέτου που μου αναλογούσαν. Κατά καιρούς έχω τσαλαβουτήξει σε διάφορες (αθλητικές να τις πω;) δραστηριότητες, όπως πολεμικές τέχνες, γιόγκα, λάτιν… τσιφτετέλι. Για να πω την αλήθεια ποτέ δεν κατάφερα να παραμείνω το ίδιο ενθουσιώδης όπως όταν ξεκινούσα, ίσως να ευθύνονται και τα ακατάστατα ωράρια της δουλειάς μου. Σήμερα που μιλάμε πάντως έχω ξεκινήσει ninjutsu με μεγάλο ενθουσιασμό και πιστεύω στον εαυτό μου, ότι θα τα καταφέρει να συνεχίσω με συνέπεια.

_MG_3413

TV Δεν παρακολουθώ καθόλου τηλεόραση, απλά αρέσει πολύ στα κατοικίδια μου κι έτσι είμαι αναγκασμένη να την έχω συνέχεια ανοιχτή. Καμιά φορά βέβαια παρασύρομαι και παρακολουθώ μαζί τους. Μανιωδώς ίσως μόνο το Catfish στο MTV. Και παρότι δεν είχαμε μέχρι τώρα ενδώσει στην μόδα των ξένων σειρών, έχουμε εσχάτως αρχίσει να παρακολουθούμε με πάθος το Breaking Bad. Και όποτε τις πετυχαίνoυμε, δεν χάνουμε εκπομπές με αρχειακό υλικό του καναλιού όπως τελευταία την unplugged συναυλία των Nirvana το ’93.

_MG_32720000

INTEΡNET Θα είναι ένα παλιακό, πλέον,  κλισέ να πω πως αποτελεί μία σημαντική δυνατότητα πρόσβασης στην  πληροφορία, η ποιότητα της οποίας εξαρτάται από το πως την χρησιμοποιείς; Θα είναι. Είναι περίεργο το ότι κάποτε, όχι πολύ μακριά, το ίντερνετ δεν υπήρχε καθόλου και σήμερα είναι ένας γίγαντας από τον οποίο είμαστε πολλαπλά εξαρτημένοι. Η σχέση μου με το διαδίκτυο είναι καθημερινή, διαβάζω ειδήσεις, χρησιμοποιώ τα κοινωνικά δίκτυα, σερφάρω κοινώς πολλές φορές ανούσια. Από κει και πέρα, το ερώτημα νομίζω σήμερα είναι το κατά πόσο επιτρέπει κανείς στον εαυτό ή μάλλον το κατά πόσο συνειδητοποιεί και επιλέγει, να αφεθεί στην εικονική πραγματικότητα του διαδικτύου.

_MG_32310000

ΤΑΞΙΔΙΑ Τα ταξίδια είναι η πολυτέλεια που διεκδικώ για τον εαυτό μου με τον περισσότερο ζήλο. Αξέχαστο το ταξίδι στην Ινδία, στη Νέα Υόρκη, στα Χαϊλαντς της Σκωτίας. Θέλω πολύ να δω την Αφρική, την Ασία, την Λατινική Αμερική, ό,τι μου έχει μείνει από Ευρώπη και ίσως την Ωκεανία.

_MG_3231 copy