Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

«Αν δεν διασφαλίζεται η ανθρώπινη αξιοπρέπεια, δεν είναι δημοκρατία»

«Μας λένε πως δεν είναι ώρα για δικαιώματα, είναι κατάσταση ‘εκτάκτου ανάγκης’. Λοιπόν, αυτή η κρίση είναι επιθυμητή», λέει ο επίκουρος καθηγητής Κοινωνικής Πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Νίκος Κουραχάνης στη Δέσποινα Παπαγεωργίου.
Βίντεο: Γεράσιμος Δομένικος

Με αφορμή τη θλιβερή επέτειο των δύο χρόνων από το πρώτο λοκντάουν λόγω κορωνοϊού που επιβλήθηκε στην Ελλάδα, η Popaganda μίλησε με τον επίκουρο καθηγητή Κοινωνικής Πολιτικής & Στέγασης στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και εκ των επιμελητών της «φρέσκιας» συλλογικής έκδοσης «Κοινωνική Πολιτική, Αυταρχικός Νεοφιλελευθερισμός και Πανδημία» Νίκο Κουραχάνη.

Τον συναντήσαμε στο Πάντειο ένα πρωινό που οι χιονονιφάδες στροβιλίζονταν απαγκιάζοντας μεταξωτές στα μαλλιά μας, σαν καθηλωτικοί δερβίσηδες από τις άσπρες μέρες. Και του ζητήσαμε να μας τα εξηγήσει όλα: από το γιατί η πανδημία εξαέρωσε κοινωνικά μας δικαιώματα μέχρι το τι τελικά σηματοδοτεί η περιβόητη «ατομική ευθύνη».

Το βιβλίο «Κοινωνική Πολιτική, Αυταρχικός Νεοφιλελευθερισμός και Πανδημία (Φεβρουάριος 2022), σε επιμέλεια Νίκου Κουραχάνη, Βαγγέλη Κουμαριανού και Απόστολου Καψάλη, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Τόπος».
POP TODAY
popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2022 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.