Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
12.08.2022

Πανικός στη Χιλή μετά την έκρηξη ανενεργού ηφαιστείου

Σε κίνδυνο οι περιουσίες και η υγεία των κατοίκων.
Πανικός στη Χιλή μετά την έκρηξη ανενεργού ηφαιστείου

Το ηφαίστειο Καλμπούκο το οποίο βρίσκεται στη νότια Χιλή, μετά από μισό αιώνα που ήταν ανενεργό, εξερράγη δύο φόρες προκαλώντας σύννεφα τέφρας με αποτέλεσμα 5.000 άνθρωποι να αναγκαστούν να απομακρυνθούν από τις περιοχές τους.

Σύμφωνα με τα όσα εξέπεμψε η τηλεόραση της Χιλής τεράστιες κόκκινες φλόγες και στάχτες έβγαιναν από το ηφαίστειο και πυκνός άσπρος καπνός υψωνόταν στον ουρανό, ωστόσο δεν έχει εμφανιστεί λάβα.

Παράλληλα, η κυβέρνηση της Χιλής αρχικά δεν έκανε απολύτως καμία δήλωση για θύματα – πράγμα θετικό – αλλά, κήρυξε κόκκινο συναγερμό στη συγκεκριμένη περιοχή μετά τις δύο εκρήξεις του ηφαιστείου και προέτρεψε τους πολίτες που βρίσκονται κοντά, να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους. Επίσης, στο νότιο τμήμα της Αργετινής έχουν θορυβηθεί οι πολίτες καθώς η ηφαιστειακή τέφρα μπορεί να επηρεάσει το τμήμα αυτό. 

Το Καλμπούκο ήταν ανενεργό για 54 χρόνια. Η Εθνική Υπηρεσία Γεωλογία και Ορυχείων ανακοίνωσε πως μάλλον το επόμενο στάδιο θα είναι πως το ηφαίστειο θα αρχίσει να βγάζει λάβα κάτι το οποίο μόνο προβλήματα μπορεί να επιφέρει μιας και αν αυτό γίνει θα λιώσουν οι πάγοι στις κορυφές και θα δημιουργηθούν μεγάλες πλημμύρες. Η πρόεδρος της Χιλής, από μεριάς της επισημαίνει ότι αν βγει λάβα από το ηφαίστειο θα καταστραφούν μεγάλες εκτάσεις καλλιεργειών και αυτό θα διαταράξει την εργασία, τον τουρισμό και κυρίως την υγεία του πληθυσμού.

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2022 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.