Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
NEWS
25.07.2021

Ο Κωνσταντίνος Ράπτης, ο 5ος Metaxa Master, σας προσκαλεί να γνωρίσετε την πιο πρόσφατη έκφραση της τέχνης του, το METAXA Angels’ Treasure Single Cask Strength, N°1019

Ανακαλύψτε το μοναδικό φαινόμενο που συμβαίνει στα κελάρια του METAXA και το μυστήριο του εξαιρετικού Angels’ Treasure, που φυλαγμένο μέσα σε ένα μόνο βαρέλι, μετουσιώνεται σε ένα blend μοναδικού χαρακτήρα.

Το METAXA Angels’ Treasure είναι ένα spirit με χαρακτήρα, που σπάνια βρίσκει κανείς στα αποστάγματα. Εμπνευσμένος από το ασυνήθιστο φαινόμενο που συμβαίνει στα κελάρια του Οίκου Μεταξά, ο Metaxa Master, Κωσταντίνος Ράπτης, θέλησε να εξερευνήσει  βαθύτερα τη δυναμική που έκρυβε μέσα του. Ανακάλυψε την απόλυτη έκφραση του METAXA Angels’ Treasure, τοποθετώντας μεμονωμένα βαρέλια σε διαφορετικές, κρυφές γωνιές των κελαριών του.

Τα βαρέλια αυτά, παραμένοντας στα κελάρια για μεγάλα χρονικά διαστήματα, απέδωσαν το μυστήριο του METAXA Angels’ Treasure με έναν τρόπο ανεκτίμητο. Χάρη στις ιδιαίτερες  συνθήκες που επικρατούν στις ξεχωριστές γωνιές των κελαριών, το blend σε κάθε βαρέλι εξελίσσεται διαφορετικά, ανάλογα με τα επίπεδα υγρασίας. 

Η νέα εποχή του METAXA Angels’ Treasure αφηγείται τη μοναδική ιστορία που βρίσκεται κρυμμένη μέσα σε κάθε ένα από τα βαρέλια αυτά. Η ιστορία του κάθε βαρελιού θα αποκαλύπτεται σταδιακά σε κυκλοφορίες περιορισμένης έκδοσης: Η κάθε έκδοση θα έχει το δικό της χαρακτηριστικό αλκοολικό βαθμό, και έναν ιδιαίτερο και προσωπικό χαρακτήρα. 

“Το 2019 είναι η χρονιά που σηματοδοτεί την πρώτη έκδοση του METAXA Angels’ Treasure Single Cask Strength. Επέλεξα το Βαρέλι N°1019, καθώς είχε φτάσει στην ιδανική έκφρασή  του. Είμαι υπερήφανος που αποκαλύπτω αυτό το έντονα αρωματικό blend, που έφτασε στο απόγειο της έκφρασής του στους 42,2% αλκοολικούς βαθμούς. ” δηλώνει ο Metaxa Master.

Καθώς τα βαρέλια περιμένουν υπομονετικά, το καθένα τη σειρά του, για να απελευθερώσουν το περιεχόμενό τους τα επόμενα χρόνια, σήμερα γιορτάζεται η μοναδικότητά του εξαιρετικού ποτού, που κρύβεται μέσα τους  με την κυκλοφορία της πρώτης έκδοσης από το Βαρέλι N°1019. ‘Ένα μοναδικό ποτό, με βαθύ και στιβαρό χαρακτήρα αλκοολικού βαθμού 42,2% .

“Κάθε έκδοση του METAXA Angels’ Treasure Single Cask Strength θα έχει το δικό της ιδιαίτερο χαρακτήρα και θα έρχεται να προστεθεί σε μια εξαιρετική σειρά από σπάνια, συλλεκτικά αποστάγματα” δηλώνει ο Κωσταντίνος Ράπτης.

Το blend στο Βαρέλι N°1019 είναι τόσο πολύτιμο που εμφιαλώθηκαν  μόλις 4.500 φιάλες. Η κάθε φιάλη χαρακτηρίζεται από κομψό design με καμπύλες που θυμίζουν φτερά αγγέλων και φέρει έναν μοναδικό αριθμό, καθώς και τον «Σαλαμινομάχο», το έμβλημα του Οίκου, σε χρυσό. Το ιδιαίτερο πώμα αναπαριστά μια σταγόνα από το πολύτιμο υγρό που φυλάσσεται στο εσωτερικό της φιάλης και  είναι ένα πραγματικό κόσμημα που συμβολίζει τη σπανιότητα του κεχριμπαρένιου υγρού. 

Τι είναι το μυστήριο του Θησαυρού των Αγγέλων

Το 2015, ο Metaxa Master Κωνσταντίνος Ράπτης δημιούργησε την πρώτη έκδοση του METAXA Angels’ Treasure, ενός blend από παλαιωμένα Μοσχάτα και εξαίσια αποστάγματα. Ένα εξαιρετικό ποτό που οφείλει τα πιο σπάνια χαρακτηριστικά του στις συνθήκες που επικρατούν στα κελάρια του Οίκου Μεταξά, στην Αττική.

Στα κελάρια σε όλο τον κόσμο, τα αποστάγματα παλαιώνουν στα βαρέλια τους, «συνομιλώντας» με το περιβάλλον γύρω τους. Μέσω της εξάτμισης, μέρος του νερού και του οινοπνεύματος, που περιέχουν, χάνονται αργά από τους πόρους των βαρελιών. Σε συνθήκες υψηλής υγρασίας, η εξάτμιση επηρεάζει περισσότερο το οινόπνευμα από το νερό, αφήνοντας το παλαιωμένο απόσταγμα με χαμηλότερο αλκοολικό βαθμό. Αυτό το  «πνεύμα» που ξεφεύγει από το βαρέλι λένε πως είναι το μερίδιο του ποτού που είναι προορισμένο για τους Αγγέλους, και γι’ αυτό έχει ονομαστεί το «Μερίδιο των Αγγέλων». 

Στα κελάρια του Οίκου Μεταξά, στην Αττική, το φαινόμενο αυτό δεν συμβαίνει με τον ίδιο τρόπο. Η δική μας είναι μια μοναδική, σχεδόν μαγική ιστορία. Στην Αττική́, η υγρασία είναι χαμηλή όλο το χρόνο. Έτσι, εξατμίζεται περισσότερο νερό από αλκοόλ, αφήνοντας στο βαρέλι  ένα πιο συμπυκνωμένο κι έντονα αρωματικό blend.

Ξεκλέβοντας μεγαλύτερο μερίδιο νερού, οι Άγγελοι αφήνουν πίσω τους ένα ποτό με σημαντικά́ υψηλότερο αλκοολικό́ βαθμό́ από́ αυτόν που είχε όταν τοποθετήθηκε αρχικά στο βαρέλι. 

Ένα παλαιωμένο blend απαλό, αλλά και με ιδιαίτερη αρωματική ένταση, που εκφράζει απόλυτα την δεξιοτεχνία  που χαρακτηρίζει τον Οίκο:

Τα χαρακτηριστικά του Angel’s Treasure

ΕΜΦΑΝΙΣΗ: Βαθύ κεχριμπαρένιο χρώμα, με χάλκινες αντανακλάσεις

ΜΠΟΥΚΕΤΟ: Αποξηραμένο δαμάσκηνο και σύκο, μοσχοκάρυδο, κανέλλα Κεϋλάνης, τζίντζερ, μέλι άγριων μελισσών, αποξηραμένα λουλούδια και νότες παλαιωμένης βελανιδιάς

ΓΕΥΣΗ: Πλούσια και συμπυκνωμένη. Γλυκά μπαχαρικά, λευκή σταφίδα, δαμάσκηνο, πετιμέζι και μείγμα πιπεριών

ΕΠΙΓΕΥΣΗ: Γεμάτη  και μακρά επίγευση με νότες από μέλι άγριων μελισσών  και γλυκά μπαχαρικά στο τέλος

ΑΛΚΟΟΛΙΚΟΣ ΒΑΘΜΟΣ: 42,2%

Το METAXA Angels’ Treasure Single Cask Strength απολαμβάνεται καλύτερα σκέτο.

Σχετικά με τον Οίκο Μεταξά

Από το 1888, ο Οίκος Μεταξά βρίσκεται σε ένα δημιουργικό ταξίδι για να προσφέρει ένα μοναδικό κεχριμπαρένιο ποτό. Γευθείτε τη μοναδική εμπειρία των Μοσχάτων της Σάμου, των παλαιών αποσταγμάτων κρασιού και των βοτάνων της Μεσογείου, για μια έντονη  γευστική απαλότητα. Από το 2000, ο Οίκος Μεταξά είναι υπερήφανο μέλος του ομίλου Rémy Cointreau. Σήμερα, το ΜΕΤΑΧΑ κατέχει σημαντική θέση ανάμεσα στα ποιοτικά amber spirits παγκοσμίως, επεκτείνοντας την παρουσία του σε όλο τον κόσμο. Ο Οίκος Μεταξά εξάγει σε περισσότερες από 60 χώρες. To METAXA είναι Νο 21 amber spirit στην Ευρώπη και No 3 στην Ελλάδα.

Σχετικά με τον Metaxa Master

Από το 1888, η γευστική απαλότητα των ποτών του Οίκου Μεταξά είναι ευθύνη ενός και μόνο δημιουργού.

Ο Κωνσταντίνος (Κώστας) Ράπτης, o πέμπτoς  Metaxa Master, είναι ο άνθρωπος που εγγυάται τη συνέχιση του αυθεντικού χαρακτήρα του ΜΕΤΑΧΑ, τελειοποιώντας την τέχνη της επιλογής, παλαίωσης και ανάμειξης και δημιουργώντας το μοναδικό στυλ  του ΜΕΤΑΧΑ.

Η αφοσίωση του Κώστα Ράπτη στον Οίκο Μεταξά ξεκίνησε πριν από σχεδόν 30 χρόνια, όταν- έχοντας μόλις πάρει πτυχίο στη Χημεία και την Οινολογία, από το Πανεπιστήμιο Αθηνών- έφερε μαζί του στον Οίκο ένα απαράμιλλο πάθος για το κρασί. 

Ο Κώστας Ράπτης έχει υπογράψει για τον Οίκο Μεταξά μια σειρά από εξέχουσες δημιουργίες, ανάμεσα στις οποίες το METAXA Angels’ Treasure και η συναρπαστική συνέχειά του, το METAXA Angels’ Treasure Single Cask Strength. 

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ

© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2021 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.