Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
04.02.2023

Μητροπολίτης Δωδώνης Χρυσόστομος: «Δεν υπάρχει γυναίκα να βιάζεται χωρίς να το θέλει»

Ο Μητροπολίτης Δωδώνης Χρυσόστομος εξέφρασε την σκοταδιστική άποψη ότι δεν πρέπει να γίνεται άμβλωση ακόμα και στην περίπτωση του βιασμού, ενόψει της πρωτοβουλίας της Εκκλησίας να κάνει καμπάνια κατά των αμβλώσεων.
Μητροπολίτης Δωδώνης Χρυσόστομος: «Δεν υπάρχει γυναίκα να βιάζεται χωρίς να το θέλει»

Στην σκοταδιστική άποψη ότι οι αμβλώσεις θα πρέπει να απαγορεύονται ακόμη και στην περίπτωση βιασμού προχώρησε ο Μητροπολίτης Δωδώνης Χρυσόστομος.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο Μητροπολίτης υποστήριξε ότι σε εποχές υπογεννητικότητας όπως αυτές που διανύουμε οι αμβλώσεις δεν μπορούν να γίνονται ανεκτές προκαλώντας τις αντιδράσεις των συνομιλητών του.

Το πάνελ αντέδρασε στα λεγόμενα του Χρυσόστομο, όταν η συζήτηση πήγε στις περιπτώσεις βιασμού. «… Δεν κάθεται και μια γυναίκα και να βιάζεται χωρίς να το θέλει. Μην τρελαθούμε τώρα. Ε, ε μη  τρελαθούμε», «δε μένει έγκυος με αυτό το θέμα πρέπει να έχει συμμετοχή (…) πρέπει να ενεργήσουν και οι δύο για γίνει σύλληψις», είπε ο Μητροπολίτης.

Για τις περιπτώσεις που ένα έμβρυο έχει σοβαρά προβλήματα υγείας, τόνισε ότι θα πρέπει να ζητηθεί άδεια από την Εκκλησία για να γίνει άμβλωση και πως όντως θα πρέπει να αποδεικνύεται επιστημονικά και όχι «με χρηματική εξασφάλιση της αποφάσεως του γιατρού».

Η συζήτηση έγινε ενόψει της πρωτοβουλίας της Εκκλησίας να κάνει καμπάνια κατά των αμβλώσεων σε πανελλήνιο επίπεδο.

Ο Χρυσόστομος τέλος τάχθηκε και κατά της απαλλαγής μαθητών από το μάθημα των Θρησκευτικών.

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2023 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.