Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
14.08.2022

Επικράτηση του Ντόναλντ Τραμπ και στη Νεβάδα

Την 1η Μαρτίου διεξάγεται η «Σούπερ Τρίτη», όταν και θα πραγματοποιηθούν οι προκριματικές εκλογές σε 12 Πολιτείες.
Επικράτηση του Ντόναλντ Τραμπ και στη Νεβάδα

Με ισχυρότατα ποσοστά επικράτησε ο Ντόναλντ Τραμπ εναντίον των υπόλοιπων ανθυποψηφίων του στη Νεβάδα για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών, σημειώνοντας την τρίτη του νίκη στη σειρά. 

Στις προβολές αποτελέσματος (πρωί ώρα Αθήνας), ο Τραμπ φτάνει το 46% απέναντι σε άλλους τέσσερις υποψηφίου ενώ, σε μεγάλη απόσταση, για τη δεύτερη θέση κονταροχτυπιούνται Τεντ Κρουζ και Μάρκο Ρούμπιο.

Πλέον ο Τραμπ έχει τρεις νίκες στη σειρά -όμως, εκτός από την «ορμή» στην κούρσα για τους Ρεπουμπλικανούς, οι νίκες δείχνουν πως η απήχησή του εκτείνεται σε όλο το φάσμα των ψηφοφόρων: Στο Νότο με την άνετη επικράτηση στη Νότιο Καρολίνα, στα βορειοανατολικά με το Νιου Χάμσαϊρ και στη Δύση, τώρα με τη Νεβάδα. 

Μπορεί η Νεβάδα να έχει σχετικά λίγους αντιπροσώπους σε ομοσπονδιακό επίπεδο, όμως υπό αυτό το πρίσμα ήταν η πρώτη δοκιμασία της υποψηφιότητας Τραμπ στους Ρεπουμπλικανούς της «αχανούς Δύσης». 

Η πολιτεία ήταν, κατ’ αναλογία, κρίσιμη δοκιμασία για τους ανθυποψηφίους Τεντ Κρουζ -που θεωρείται μεν «αντισυστημική υποψηφιότητα», πάντοτε όμως ως «καθαρόαιμος» Ρεπουμπλικανός- και Μάρκο Ρούμπιο -ο μοναδικός υποψήφιος με αξιώσεις που θεωρείται εκφραστής των εγκαθιδρυμένων δομών στο Ρεπουμπλικανικό κόμμα (για τους ανθυποψηφίους, αυτό γίνεται η «ρετσινιά του κατεστημένου»).  

Το ρεύμα Τραμπ και το αίσθημα αποπροσανατολισμού στα στρατόπεδα των Κρουζ και Ρούμπιο οδηγούν τους Ρεπουμπλικάνους στο τεστ που θα δώσει καθαρή ενδιάμεση εικόνα: Την «Σούπερ Τρίτη», οπότε και την 1η Μαρτίου επιλέγουν για το χρίσμα οι Ρεπουμπλικάνοι σε 12 πολιτείες ταυτόχρονα (Αλαμπάμα, Αλάσκα, Άρκανσο, Βερμόντ, Βιρτζίνια, Κολοράντο , Μασαχουσέτη, Μινεσότα, Οκλαχόμα, Τένεσι, Τέξας, και Τζόρτζια).

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2022 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.