POPTRIVIA

5 απλοί κανόνες για να διατηρείς το σπίτι σου καθαρό & τακτοποιημένο

Υπάρχουν 5 πράγματα που μπορείς να κάνεις καθημερινά για να είναι συνέχεια το σπίτι σου τακτοποιημένο και καθαρό, χωρίς να χρειάζεται να αφιερώνεις πολύ από τον χρόνο της χαλάρωσής σου σε δουλειές.

Το πρωί φεύγεις τρέχοντας για τη δουλειά και το βράδυ γυρνάς πτώμα. Μέχρι να μαγειρέψεις, να κάνεις ένα μπάνιο και να χαλαρώσεις για λίγο μπροστά στην τηλεόραση έχει ξαναφτάσει η ώρα για να κοιμηθείς και εσύ φυσικά δεν έχεις καμία όρεξη να συμμαζέψεις ή να καθαρίσεις το σπίτι. Το ξέρω και σε καταλαβαίνω. Ένα βρώμικο ή ακατάστατο σπίτι όμως αφενός σου δημιουργεί ένα υποσυνείδητο άγχος και τύψεις που δεν έχεις χρόνο να ασχοληθείς μαζί του και αφετέρου σε “κουράζει” ακόμα περισσότερο χωρίς να το καταλαβαίνεις.

Υπάρχουν 5 πράγματα που μπορείς να κάνεις καθημερινά τα οποία θα συντηρήσουν το σπίτι σου όσο πιο τακτοποιημένο και καθαρό γίνεται, χωρίς να χρειάζεται να αφιερώσεις πολύ από τον χρόνο της χαλάρωσής σου.

#1 Βγάζε τα παπούτσια όταν μπαίνεις σπίτι

Δυστυχώς στην Ελλάδα δεν υπάρχει αυτή η νοοτροπία, αλλά δεν υπάρχει τίποτα πιο βρώμικο σε ένα σπίτι από τα παπούτσια. Περπατώντας στον δρόμο πατάμε άπειρες βρωμιές και ακαθαρσίες τις οποίες στη συνέχεια τις μεταφέρουμε στο σπίτι μας. Σκέψου ότι το πρωί που ξυπνάς και πας ξυπόλητος στο μπάνιο, είναι σαν να πατάς στον δρόμο. Μπλιαχ! Το χειρότερο είναι ότι αν ξαπλώσεις πίσω στο κρεβάτι, μεταφέρεις όλη αυτή τη βρωμιά στα σεντόνια σου.

Διατήρησε τα πατώματα σου καθαρά, βγάζοντας τα παπούτσια σου στην είσοδο του σπιτιού. Καθάρισε τα ποδαράκια του σκύλου σου μετά τη βόλτα με ένα μωρομάντηλο και ζήτα από τους καλεσμένους σου να σεβαστούν αυτή σου τη νέα συνήθεια.

Έτσι θα χρειάζεται να σκουπίζεις και να σφουγγαρίζεις λιγότερες φορές μέσα στον μήνα και το σπίτι σου θα μένει καθαρό για περισσότερο καιρό.

#2  Πλένε τα σκεύη σου την ώρα που μαγειρεύεις

Σκέψου το λίγο. Ας πούμε ότι για μία συνταγή χρειάζεται να μαγειρεύεις περίπου 1 ώρα και χρειάζεσαι σίγουρα άλλα 45 λεπτά με μία ώρα για να πλύνεις τα σκεύη και τα πιάτα που θα μαζευτούν. Αν όμως κάνεις αυτές τις δύο δουλειές παράλληλα, τότε ο χρόνος που θα απασχοληθείς στην κουζίνα πέφτει δραματικά και σου αφήνει περισσότερο χρόνο για εσένα.

Όλες οι συνταγές έχουν κάποιους χρόνους αναμονής στους οποίους δεν κάνεις κάτι. Τα δέκα λεπτά λοιπόν που χρειάζονται τα μακαρόνια για να βράσουν, πλύνε τα σκεύη που έχεις χρησιμοποιήσει ή βάλτα στο πλυντήριο πιάτων.  Όσο περιμένεις το κέικ να ψηθεί, πλύνε τα μπολ και τα εργαλεία που χρησιμοποίησες για να το φτιάξεις. Όσο τα αφήνεις, τόση περισσότερη ώρα θα κάνεις να τα πλύνεις αφού θα έχουν ξεραθεί πάνω τους τα τρόφιμα.

Με αυτόν τον τρόπο η κουζίνα σου θα είναι πάντα καθαρή και τακτοποιημένη. 

#3 Αφιέρωσε κάθε απόγευμα 10 λεπτά στο σπίτι

Για να σου γίνει κάτι συνήθεια, πρέπει να το κάνεις καθημερινά για 21 μέρες. Κόψε δέκα λεπτά από το σκρολάρισμα στα social media και αφιέρωσε τα στο σπίτι σου καθημερινά.

Κρέμασε τα μπουφάν στην κρεμάστρα ή την ντουλάπα, άδειασε το καλαθάκι του μπάνιου, πέτα τα σκουπίδια και κρέμασε τα ρούχα που φορούσες στην ντουλάπα ή ρίχτα στο καλάθι με τα άπλυτα. Μάζεψε διάφορα σκουπιδάκια που έχεις αφήσει διάσπαρτα στο σπίτι, άδειασε και πλύνε τα τασάκια και τέλος συγκέντρωσε σε ένα σημείο του σπιτιού (ιδανικά σε μία αποθήκη ή ντουλάπα) όλα τα πράγματα που είναι διασκορπισμένα στο σπίτι σου και πρέπει να τακτοποιήσεις το Σαββατοκύριακο.

Αν έχεις παιδιά μάθε τους να ασχολούνται 10 λεπτά την ημέρα με το συμμάζεμα των παιχνιδιών και των δωματίων τους. Αν τους το κάνεις εσύ, θα τους δεις αργότερα να μεγαλώνουν ως ακατάστατοι ενήλικες.

Διάβασε τη συνέχεια του άρθρου στο madameginger.com

POP TODAY
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2019 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.