Όλα ξεκίνησαν την άνοιξη του 2014 πάνω σε μια χαλαρή συζήτηση  για μπαούλα και «προίκες» από γιαγιάδες και μαμάδες, με εργόχειρα, κεντήματα, κοφτά, κασινάκια, παραδοσιακές στολές, λευκά είδη τα οποία πιθανόν να μην έβγαιναν ποτέ από τα μπαούλα μιας εργαζόμενης στο μάρκετινγκ, αφού όλα τα παραπάνω δεν χρησιμοποιούνται πλέον από τις σύγχρονες γυναίκες.

Μετά τη σκέψη ότι όλη αυτή η «προίκα» της ελληνικής παράδοσης ίσως εξαφανιστεί γιατί δεν έχει απλά καταφέρει να ενταχθεί και να συμβαδίσει με τη σύγχρονη ζωή, η Ειρήνη Χαλκιά έθεσε σαν στόχο  να επαναφέρει και να προσαρμόσει την παράδοση στην τωρινή καθημερινότητα. Και έτσι προέκυψαν οι πρώτες τσάντες του brand από τη Θεσσαλονίκη που εύστοχα βαφτίστηκε “It’s All Greek On Me”, αφού όλες του οι συλλογές μέχρι σήμερα βασίζονται σε ελληνικά σχέδια με σύγχρονη προσέγγιση.

Η λιτότητα και η αυστηρή γεωμετρία είναι τα δύο στοιχεία που χαρακτηρίζουν τα κομμάτια που προσφέρει το brand. Τσάντες και ρούχα με σύγχρονη αισθητική αναβιώνουν παραδοσιακά μοτίβα και βρίσκουν φανατικό κοινό τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό.

Χρησιμοποιώντας υλικά που κατασκευάζονται στην Ελλάδα, όπως  καμβά, λινάτσα, τσόχα, δέρμα, μετάξι και  τεχνικές που ακολουθούν την ελληνική παράδοση, το αποτέλεσμα είναι κομψές δημιουργίες εμπνευσμένες από τα εργόχειρα και τα κεντήματα της γιαγιάς. «Το brand It’s all Greek on me δίνει ένα καινούργιο κύκλο ζωής σε χαρακτηριστικά στοιχεία του λαογραφικού μας πλούτου, που διαφορετικά θα έμεναν κρυμμένα σε μπαούλα και ίσως εξαφανίζονταν στο πέρασμα των χρόνων».

Η φετινή συλλογή του  It’s all Greek on me “Resort Wear Collection S/S 2017″ αναδεικνύει μοτίβα της ελληνικής παράδοσης  μεταμορφώνοντάς τα σε minimal signature prints. «Σε αντίθεση με τη φολκλόρ επικρατούσα τάση στο ελληνικό resort wear, εμείς στην It’s all Greek on me, επιμένουμε στο αέρινο στοιχείο και στο ανεπιτήδευτο look που αρμόζει στο μεσογειακό καλοκαίρι. Αγαπάμε το μαύρο, το λευκό, το γκρι της πέτρας σε λινό, βαμβάκι και βισκόζη. Παίζουμε με prints και  κεντημένες λεπτομέρειες, τολμάμε συνδυασμούς όπως χρυσό με ασήμι στο κέντημα». Μάλιστα, φέτος το καλοκαίρι το  It’s all Greek on me φέρνει μια νέα πρόταση στο beachwear: το φόρεμα παραλίας «Σελλάνα» που έρχεται να αντικαταστήσει το σύνηθες παρεό.

Τα προϊόντα It’s all Greek on me θα βρείτε σε 40 καταστήματα στην Ελλάδα και στο ηλεκτρονικό κατάστημα του brand.