Το Twitter παρουσίασε την τελευταία του συλλογή με emoji πριν από λίγες μέρες, εμπλουτίζοντας τα ήδη διαθέσιμα με αρκετά καινούρια. Συνολικά, η έκδοση Emoji 5.0 περιλαμβάνει περί τα 239 καινούρια emoji, έστω κι αν επί της ουσίας τα καινούρια σχέδια είναι 69 –απλά με τις διαφορετικές αποχρώσεις και τους μοναδικούς χρωματικούς συνδυασμούς, ο αριθμός αυτός τριπλασιάζεται (και βάλε).


Η νέα… κολεξιόν πάντως είναι αρκετά ευφάνταστη αφού εμπλουτίζει την υπάρχουσα γκάμα emojis με σημαίες, δεινοσαύρους, πουλόβερ, πιάτα, ιπτάμενους δίσκους, μάγους, ζώα, φατσούλες και άλλα τέτοια χαριτωμένα. Πρόκειται για προτάσεις του Unicode Consortium, της μη κερδοσκοπικής κοινοπραξίας που έχει ως στόχο τη διαχείριση και την εξέλιξη του προτύπου κωδικοποίησης Unicode (ο τρόπος που εμφανίζονται οι γραμματοσειρές στις ψηφιακές συσκευές).

Το θέμα με τα προαναφερθέντα emoji βέβαια, είναι πως για την ώρα «παίζουν» μόνο στη web (desktop) έκδοση του Twitter, καθώς οι κάτοχοι συσκευών iOS και Android, στη θέση των καινούριων emoji βλέπουν μαύρες σημαίες και “placeholder” σχήματα. Ο λόγος που συμβαίνει αυτό, είναι πως βασίζονται στο σύστημα Unicode 10.0 το οποίο καθ’ ότι σχετικά «φρέσκο» δεν υποστηρίζεται από τα mobile OS, τουλάχιστον επί του παρόντος.

Τι μπορείτε να κάνετε εσείς; Τίποτα περισσότερο εκτός από… υπομονή! Η Apple αναμένεται να διορθώσει το «θέμα» με την έλευση του iOS 11 αργότερα μέσα στη χρονιά, ενώ κάτι ανάλογο αναμένεται να συμβεί και με το Android –ήδη όσοι έχουν πρόσβαση στη developer preview έκδοση του Android O θα πρέπει να τα βλέπουν κανονικά. Μέχρι τότε βέβαια, οι κάτοχοι mobile συσκευών, δεν έχουν παρά να επισκέπτονται το Twitter από τον browser τους προκειμένου να απολαμβάνουν τα νέα emoji της πλατφόρμας σε όλο τους το μεγαλείο!