ΜΟΔΑ

Τα ρούχα του Eating the Goober «διαβάζονται» με πολλούς τρόπους

Είναι πολυμορφικά αφήνοντας μας περιθώριο να αυτοσχεδιάσουμε, ενώ η τελευταία συλλογή του brand κλείνει το μάτι στους δρόμους της Αθήνας. Προσπαθήστε να διαβάσετε τη φούστα «Σηβμόρ» ανάποδα και θα καταλάβετε.
Φωτογραφίες: Petros Dellatolas

Τραβάνε μίνιμαλ γραμμές, είναι φανερά επηρεασμένοι από το ταξίδι τους στην Ιαπωνία, αντλούν έμπνευση από κλασικά αντρικά ρούχα τα οποία τα αποδομούν και τα ανασυνθέτουμε σε κάτι τελείως καινούριο και φρέσκο. Οι εμπνευστές ενός ελληνικού brand βρίσκουν ενδιαφέρον στο να αλλάζουν θέση στα πράγματα, στο να βάζουν τον γιακά ενός πουκαμίσου στον ώμο, τη μανσέτα ενός μανικιού σε «λάθος» σημείο, να ενσωματώνουν κομμάτια ενός σακακιού σε μια φούστα.

Το Eating the Goober δημιουργήθηκε τον 2017 από τη Βίκυ Μουδήλου και τον Σταμάτη Γκίνη, από ένα ζευγάρι που είχε ασχοληθεί επί δύο χρόνια με το concept, τη φιλοσοφία, το στυλ και τις νέες ιδέες που θα εισάγει το brand . «Έχουμε και οι δύο σπουδάσει οικονομικά και διοίκηση επιχειρήσεων και εργαζόμαστε ως οικονομικοί αναλυτές, ωστόσο και οι δυο ήμασταν πάντα δημιουργικοί και έχουμε μεγάλη αγάπη για την τέχνη». Παράλληλα, η Βίκυ Μουδήλου ασχολείται με τη ζωγραφική τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια ενώ όσον αφορά τη μόδα έχει μαθητεύσει σε δύο σχολές ραπτικής.

Ίσως χρειάζεται να εξηγήσουμε τι σημαίνει το όνομα του brand, άλλωστε πολλοί ρωτάνε τους δημιουργούς του σχετικά με αυτό. Super goober ήταν το μαγικό φιστίκι που ο χαρακτήρας κινουμένων σχεδίων Γκούφη έτρωγε για να μεταμορφωθεί σε σούπερ ήρωα. Μεταφορικά λοιπόν, το “Eating the Goober” μιλά για την ατελείωτη προσπάθεια προσωπικής ανάπτυξης, την προσπάθεια να αποκαλύψουμε τον «σούπερ alter ego ήρωα μας».

Θυμούνται το σχόλιο μια πελάτισσάς τους, «τα σχέδια σας είναι κλασικά με μια αναπάντεχη και όμορφη διαστροφή», τους είπε. «Μας αρέσει να εμπνέουμε την γυναίκα που φοράει τα ρούχα μας και να γίνεται δημιουργική, αναλόγως τη διάθεσή της. Έτσι τα περισσότερα σχέδια είναι πολυμορφικά και μπορούν να φορεθούν με περισσότερους από έναν τρόπους αφήνοντας περιθώριο σε εκείνη που τα φοράει να αυτοσχεδιάσει. Πάντα δίνουμε στυλιστικές συμβουλές, όμως, έχουμε εκπλαγεί ευχάριστα και με τις ιδέες που έχουν και όσες μας επιλέγουν».

Η τρέχουσα συλλογή έχει τίτλο «Αστικό Ξωτικό» και η έμπνευση γι’ αυτήν προήλθε από τη θεματική της πρώτης ατομικής έκθεσης ζωγραφικής της Βίκυ Μουδήλου. «Η έμπνευση για τα έργα προήλθε από μια διασκευή του έργου “Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας” που είχαμε ανεβάσει με μια ερασιτεχνική θεατρική ομάδα στον δρόμο με μοντέρνα, τωρινά, Σαιξπηρικά ξωτικά. Έτσι λοιπόν από το θέατρο πέρασα στη ζωγραφική και έπειτα στη συλλογή ρούχων, μου αρέσει πολύ να δουλεύω πάνω στο ίδιο θέμα μέσα από διαφορετικά είδη τέχνης».

Στόχος τους ήταν η συλλογή να αποπνέει έναν underground ρομαντισμό, μια σκοτεινή ευαισθησία, να δημιουργεί καλλιτεχνικές φιγούρες στην πόλη. Fun fact, τα ονόματα που έχουν δοθεί στο κάθε ρούχο της συλλογής αναφέρονται στην Αθήνα όταν διαβαστούν ανάποδα και πιο συγκεκριμένα σε ονόματα δρόμων της πόλης. Προσπαθήστε να διαβάσετε τη φούστα «Σηβμόρ» από τα δεξιά προς τα αριστερά και θα καταλάβετε.

«Το πιο σημαντικό για εμάς είναι να δημιουργούμε με σεβασμό στον άνθρωπο, τα ζώα και το περιβάλλον. Στηρίζουμε την ανακύκλωση, οι τσάντες μας άλλωστε φτιάχνονται από παλιά ανδρικά κουστούμια σε συνδυασμό με καινούρια υφάσματα. Γενικά πιστεύουμε στην ηθική βιώσιμη μόδα και προσπαθούμε συνεχώς να γινόμαστε καλύτεροι και να προχωράμε βήμα -βήμα σε αυτό το μονοπάτι. Επίσης εκφράζουμε την αγάπη μας σε όλα τα ζώα μη χρησιμοποιώντας δέρμα και μετάξι», εξηγούν.  

Αγαπούν τους «παραδοσιακά αταίριαστους συνδυασμούς», όπως λένε, «τι σημαίνει αταίριαστο άλλωστε;», αναρωτιούνται. «Φανταζόμαστε τα ρούχα μας συνδυασμένα με τέχνη και αυτό ακριβώς προσπαθούμε να κάνουμε. Συνδυάζουμε παρουσιάσεις σε εκθέσεις με εικαστικές εγκαταστάσεις, δημιουργούμε conceptual συλλογές ( SS19) και πρόσφατα φτιάξαμε prints εμπνευσμένα από δίπτυχο ζωγραφικό μου έργο τα οποία εκθέσαμε μαζί, λάδια σε καμβά και prints σε πουκάμισα. Πστεύουμε πως ο καλύτερος συνδυασμός για τα ρούχα μας -όπως και για οποιοδήποτε ρούχο άλλωστε- είναι η αυτοπεποίθηση, η καλή διάθεση, η θετική ενέργεια και η ευγένεια. Είναι καιρός να φάμε όλοι το μαγικό μας φιστίκι!». 

Τα Eating the Goober βρίσκονται στο etsy.com ενώ πολύ σύντομα θα έχουν το δικό τους eshop
POP TODAY
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2020 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.