Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaΤΑ TIPS

Αν θες να ζήσεις την αδρεναλίνη ενός αεροπλάνου που πετάει πάνω από το κεφάλι σου, πήγαινε στην πεζογέφυρα του Περάματος στην Κέρκυρα

Θα φας ψημένο καλαμπόκι, θα χαζεύεις τα καΐκια των ντόπιων ψαράδων και θα δεις τα αεροπλάνα να προσγειώνονται λίγα μέτρα μακριά σου.

Πρόκειται για μια τσιμεντένια πεζογέφυρα απέναντι από το Ποντικονήσι και σε απόσταση αναπνοής από το αεροδρόμιο του νησιού, το πιο «κουλό» αεροδρόμιο της χώρας κι ένα από τα πιο κουλά παγκοσμίως. Η ιδιαιτερότητα του έγκειται στο ότι ο διάδρομος βρίσκεται μέσα σε λιμνοθάλασσα και η προσγείωση απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή από τους πιλότους. Γι’ αυτό το λόγο το αεροδρόμιο της Κέρκυρας βρίσκεται συχνά στον κατάλογο με τα πιο περίεργα αεροδρόμια παγκοσμίως. 

https://www.youtube.com/watch?v=zciDAayy96Q&feature=youtu.be

 Εκεί λοιπόν στην πεζογέφυρα μαζεύονται οι Κερκυραίοι, και κάποιοι τουρίστες, παίρνουν μπύρες και ψητά καλαμπόκια και περιμένουν τη στιγμή που το αεροπλάνο θα περάσει 50μ. πάνω από το κεφάλι τους. Από την αδρεναλίνη σε πιάνει ταχυκαρδία. Ρωτήστε όσους έχουν κάτσει εκεί. Και μετά πάλι τα πράγματα ηρεμούν καθώς χαζεύεις τα καΐκια που κουνιούνται ανεπαίσθητα με τον ελάχιστον παφλασμό του νερού και το γραφικό εκκλησάκι της Βλαχέραινας, που έχει πρωταγωνιστήσει σε τόσες ταινίες του παλιού ελληνικού κινηματογράφου.

Κι όταν βραδιάζει, από το χωμένο στο πράσινο σπίτι του κυρ-Ανδρέα, του βαρκάρη, ακούγονται σε όλη την περιοχή ρεμπέτικα, όπερα και Manu Chao.

POP TODAY
popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2022 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.