Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaDESIGN

Ξύλινες κατασκευές και γήινοι τόνοι, σε ένα διαμέρισμα 96τ.μ. στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Λειτουργώντας ως διαφυγή από την πόλη, το "Morkentaou Apartment" προσφέρει μια αίσθηση ηρεμίας μακριά από το βουητό των δρόμων, χάρη στη σχεδιαστική φιλοσοφία του Normless Architecture Studio.
Φωτογραφίες: Γιώργος Σφακιανάκης
γήινοι τόνοι

Στην οδό Μορκεντάου, στο ιστορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης, ένα διαμέρισμα των 96 τ.μ., αναδιαμορφώθηκε και ανακαινίστηκε πλήρως από το αρχιτεκτονικό γραφείο Normless Architecture Studio.

Η τυπική εσωτερική διάταξη του διαμερίσματος της πολυκατοικίας του ’70, περιελάμβανε ξεχωριστά δωμάτια τόσο για τους κοινόχρηστους όσο και για τους ιδιωτικούς χώρους. Διατηρώντας τις περισσότερες εσωτερικές τοιχοποιίες, η κουζίνα μεταφέρθηκε λειτουργικά και ενωποιήθηκε με το καθιστικό σε μία open plan διάταξη, ενώ στη θέση της σχεδιάστηκε ένα δωμάτιο με κυρίως χρήση γραφείου ή ξενώνα, το οποίο όμως επικοινωνεί με την είσοδο του διαμερίσματος μέσω ενός εσωτερικού ξύλινου κουφώματος.

Στους χώρους της κατοικίας πρωταγωνιστούν οι γήινες αποχρώσεις, οι γυάλινες επιφάνειες και οι minimal γραμμές, οι οποίες συνθέτουν την cosy αισθητική που ταιριάζει στην ιδιοσυγκρασία των ιδιοκτητών της.

Η σχεδιαστική φιλοσοφία του σπιτιού, βασίστηκε στην χρήση φυσικών υλικών όπως ξύλο δρυς σε όλες τις custom made κατασκευές και φυσικά κονιάματα της εταιρείας Kourasanit.

Η εφαρμογή του κονιάματος επάλειψης σε φυσικούς γήινους τόνους στα περισσότερα δάπεδα, στις τοιχοποιίες, στις πόρτες αλλά και στις οροφές, προσδίδει έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα, ομογενοποιεί τους χώρους και τονίζει τις ξύλινες κατασκευές του σπιτιού, οι οποίες αναδεικνύονται ακόμη περισσότερο από το άπλετο φως που εισχωρεί σε αυτό.

Λειτουργώντας ως διαφυγή από την ίδια την πόλη, το διαμέρισμα προσφέρει μια αίσθηση ηρεμίας μακριά από το βουητό των δρόμων, συνδυάζοντας την απλότητα με την κομψότητα και τα υλικά της φύσης.

Οι υπόλοιποι χώροι παρέμειναν στην αρχική τους διάταξη με εξαίρεση το δεύτερο λουτρό το οποίο ενσωματώθηκε στο master bedroom μαζί με ένα χώρο βεστιαρίου.

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες για το γραφείο εδώ

POP TODAY
popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2023 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.