Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaΜΟΔΑ

Οι χειροποίητες τσάντες ALEXQUISITE είναι τα νέα πολυτελή αξεσουάρ πόλης

Αφού εργάστηκε στο handbag design τμήμα του οίκου Louis Vuitton στο Παρίσι, ο Αλέξανδρος Κωτούλας παρουσιάζει την πρώτη του ολοκληρωμένη συλλογή που κατασκευάζεται σε μικρά εργαστήρια από υλικά που αντέχουν στον χρόνο.

Ένας νέος Έλληνας σχεδιαστής που επενδύει στην τριχρωμία και τον συνδυασμό διαφορετικών υφών χρησιμοποιώντας φυσικά υλικά, παρουσιάζει μία νέα σειρά πολυτελών αξεσουάρ που δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τα σχέδια μεγάλων οίκων μόδας. Ο Αλέξανδρος Κωτούλας βρίσκεται πίσω από τις τσάντες με την υπογραφή ALEXQUISITE, φροντίζει να επιλέγει υλικά που αντέχουν στον χρόνο, σχέδια που δεν «φεύγουν» από τη  μόδα» αλλά και τεχνίτες αφοσιωμένους στις χειροποίητες κατασκευές. 

Έχοντας ολοκληρώσει τις σπουδές του ως πολιτικός μηχανικός στην Ελλάδα, ο Αλέξανδρος Κωτούλας έφυγε για την Ολλανδία και βρέθηκε στο τμήμα product design του πανεπιστημίου  Design Academy Eindhoven. Το επόμενό του βήμα -που φαίνεται να τον επηρέασε σημαντικά στο σημερινό του προσωπικό εγχείρημα- ήταν η θέση του στο handbag design τμήμα του οίκου Louis Vuitton στο Παρίσι. Έπειτα από αυτή τη σημαντική εμπειρία, ο Έλληνας textile και leather goods designer αποφάσισε να επιστρέψει στην Ελλάδα παρουσιάζοντας την πρώτη ολοκληρωμένη συλλογή του brand ALEXQUISITE .

Περιλαμβάνοντας  σακίδια πλάτης, shopping bags, crossbody και θήκες laptop, η νέα σειρά του σχεδιαστή με τον τίτλο _ONE, εστιάζει σε τέσσερα βασικά κομμάτια που συνδέονται με την σύγχρονη «γκαρνταρόμπα πόλης» και απευθύνονται σε όσους αναζητούν ένα ευρύχωρο, πρακτικό αλλά κομψό αξεσουάρ.  

Οι χειροποίητες τσάντες ALEXQUISITE είναι κατασκευασμένες εξ ολοκλήρου από δέρμα και κυκλοφορούν σε τέσσερις χρωματικούς συνδυασμούς που δίνουν ένα αρμονικό αποτέλεσμα. Παράλληλα, το brand προσφέρει μια σειρά από limited edition items, όπως τσάντες με γούνα. Σύμφωνα με τον εμπνευστή και σχεδιαστή  του ALEXQUISITE «ο minimal σχεδιασμός των τελικών προϊόντων προέκυψε μετά από μήνες πειραματισμών και δοκιμών με στόχο να αφαιρεθούν όλα τα περιττά διακοσμητικά στοιχεία, στοχεύοντας σε μια seamless σειρά που αποπνέει πρωτοτυπία, διακριτική πολυτέλεια αλλά κυρίως, διαχρονικότητα».

Κάθε κομμάτι της συλλογής   _ONE είναι μοναδικό αφού έχει κατασκευαστεί στο χέρι από μικρά, οικογενειακά εργαστήρια. «Με προσήλωση, υπομονή και έμφαση στη λεπτομέρεια, πολυτελή υλικά μεταμορφώνονται σε αντικείμενα “τέχνης” καθημερινής χρήσης. Εξειδικευμένοι τεχνίτες, με εμπειρία δεκαετιών πάνω σε χειροποίητα δερμάτινα είδη, αφιέρωσαν χρόνο και πάθος για ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα».

Περισσότερες πληροφορίες για το brand ALEXQUISITE θα βρείτε εδώ, στο Facebook και στο Instagram
POP TODAY
popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2023 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.