TOMSfr

Επειδή είναι ωραίο να ξεκινάς να δημιουργείς ή να εμπορεύεσαι, για τους πιο κυνικούς, κάτι πολύ αναγνωρίσιμο και στην πορεία σιγά σιγά να βγαίνεις αυτό που το κλισέ ονομάζει “comfort zone” και να δοκιμάζεις και άλλα πράγματα, σας έχω σήμερα εδώ παπούτσια TOMS που δεν είναι οι trademark εσπαντρίγες τις οποίες ξέρουμε, αλλά η απόπειρα να καταργηθεί εν μέρει (γιατί το κλασικό ποτέ δεν απειλείται) η ταύτιση TOMS-εσπαντρίγες. Πετυχημένη.

Στην υποσυλλογή της συλλογής Καλοκαίρι 2016 που θα δεις εδώ, διάλεξα, νομίζω, τα καλύτερα από όλες τις κατηγορίες, σταχυολόγησα σαν να λέμε: και σανδάλια, και πλατφόρμες, και ωραία 70s παπουτσάκια για να κυκλοφορεί στους δρόμους της Νέας Υόρκης η Carrie Bradshaw (που τη μνημονεύω πολύ τελευταία, το γνωρίζω, αλλά βλέπω τις επαναλήψεις Sex and the City στο Μακεδονία TV και έχω καταλήξει ότι πρόκειται για την πιο ρεαλιστική τηλεόραση που έχει γίνει – εντάξει, για λόγους οικονομίας, οι πέρα για πέρα αληθινές αυτές ιστορίες συνέβαιναν στις ίδιες 4 γυναίκες, αλλά δεν γίνεται χωρίς ποιητική άδεια. Μεγάλη παρένθεση για κάτι τόσο άσχετο. Την κλείνω).

Ένεκα καλοκαιριού, διάλεξα και διάφορα σχέδια γυαλιών ηλίου – αν στοιχηματίσατε από μέσα σας ότι η υποσυλλογή μου έχει πολύ animal print και τουλάχιστον ένα σχέδιο πεταλούδα αλα Dita, κερδίσατε. Στο scroll down θα δείτε τα πάντα αναλυτικά, και διαλέγοντας μην ξεχάσετε να πείτε ένα χρόνια πολλά στην εταιρεία που κλείνει φέτος τα 10 χρόνια, και εξακολουθεί να δωρίζει ένα ζευγάρι παπούτσια σε κάποιον που τα έχει ανάγκη, για κάθε ζευγάρι που αγοράζει κανείς.

ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ

Τα σανδαλάκια επιλογής μου έχουν κοινό σχέδιο, αλλά ανάλογα με το υλικό μπορούν να κυμανθούν από κλασικά αρχαιοελληνική (ή “τουριστικά”) μέχρι έθνικ.

TOMS
TOMS2

Εσείς που προτιμάτε την κλασική, σχετικά ψηλή, πλατφόρμα, θα πάρετε αυτήν εδώ που έχει φελλό (φελλός και σκοινί είναι οι αγαπημένες μου πλατφόρμες), σε μαύρο χρωματάκι για να μην υπάρχει μίνι και σορτσάκι με το οποίο δεν συνδυάζεται.

TOMS3

Αυτή εδώ τη μεσαία πλατφόρμα την έχω ονομάσει, αυθαίρετα, “για τις χαρούμενες”.

TOMS4

Και αυτά εδώ είναι τα αγαπημένα μου, που σας έλεγα πριν – κάτι που θα φορούσε η SJP αλλά και η Jodie Foster στον Ταξιτζή.

TOMS5
TOMS6

ΓΥΑΛΙΑ ΗΛΙΟΥ

Τα σχέδια είναι τα γνωστά “μοντέρνα” – έχει και στρογγυλά, έχει και με χοντρό βραχίονα για να παραπέμπουν σε 50s preppy κάπως, αλλά το ενδιαφέρον είναι οι χρωματικοί συνδυασμοί σκελετού και φακών. Το τελευταίο σε ημιδιάφανη ταρταρούγα είναι ό,τι θα επέλεγε η Dita για το Coachella.

TOMS7
TOMS8
TOMS9
TOMS10
TOMS11
TOMS12
TOMS13

ms