Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaWEEKLY MUSIC PLEASURE

Στο Sob Rock του John Mayer τα 80s σπιθοβολούν ξανά

Ο Αμερικανός τραγουδοποιός στρέφεται στους αγαπημένους του soft rock ήχους του παρελθόντος, δημιουργώντας ένα album γεμάτο ρομαντισμό και νοσταλγία.
ΣΤΗΛΗ
author-thumb
WEEKLY MUSIC PLEASURE
H Λουίζα Σολομών-Πάντα φροντίζει για τη μουσική μας ενημέρωση.

https://www.youtube.com/watch?v=cOVUiqTN6eY

Το όγδοο studio άλμπουμ του επιδραστικού John Mayer, Sob Rock, μας δίνει μερικούς ακόμη λόγους για να επιβεβαιώσουμε το ξεχωριστό ταλέντο του στη σύνθεση. Η θέση του Αμερικανού τραγουδοποιού-τραγουδιστή ανάμεσα στους πιο δημοφιλείς καλλιτέχνες της σύγχρονης μουσικής, έγκειται σε μεγάλο βαθμό στην ικανότητά του να γράφει εξαιρετικά εγκάρδιους στίχους και αψεγάδιαστες, ζεστές soft rock μελωδίες, χρησιμοποιώντας τον τύπο κιθάρας που συνηθίζει να προορίζεται για τους μουσικούς των blues και της country rock. Το βασικό όμως συστατικό της επιτυχίας του, συναντάται στην αυτοπεποίθησή του και την τολμηρή δημιουργικότητά του, η οποία συχνά τον οδηγεί σε πρωτοποριακές και αξιομνημόνευτες συνθέσεις.

Στον πρώτο αυτόν δίσκο, έπειτα από την κυκλοφορία του The Search For Everything το 2017, ο Mayer επιλέγει να τοποθετηθεί στα τέλη των 70s και στην δεκαετία του ’80, από το να παραμείνει κολλημένος στις τάσεις του σήμερα. Μέσα από τις ρετρό δημιουργίες του, σπουδαίοι καλλιτέχνες των 80s όπως οι Hall & Oates, Foreigner και Michael McDonald, μοιάζουν να αναβιώνουν την αίγλη τους στο σήμερα. Το opening track του άλμπουμ, “Last Train Home”, θα μπορούσε κάλλιστα να αποτελεί τη συνέχεια του “Africa” των Toto. Τα ογκώδη τύμπανα και τα μεθυστικά synths stubs, πρωταγωνιστούν, συγκροτώντας το ιδανικό κινηματογραφικό soundtrack μιας ταινίας την οποία θα απολαμβάνατε πίνοντας τεκίλα, λίγο μετά το πέρας της χρυσής εποχής των blues και της νοσταλγίας που αυτή αφήνει.

Δίχως να περιορίζεται ηχητικά ακολουθώντας κάποιο συγκεκριμένο μουσικό είδος, το Sob Rock προσφέρει ένα ζωηρό μείγμα ήχων, που κρατά ζωντανό το ενδιαφέρον των ακροατών. Το “Til The Right One Comes” είναι ονειρικά πλασμένο, το “Carry Me Away” μπολιασμένο από το pop των 80s, ενώ το “Want Is To Be With You” είναι ένα country/western ρομαντικό δημιούργημα. Ο John Mayer, χαρίζει στο κοινό του μία δουλειά γεμάτη πάθος – αρνούμενος να πάρει τον εαυτό του στα σοβαρά. Ανατρέχοντας νοσταλγικά στις παλιές καλές ημέρες του pop rock, εμπνέεται από τον αυθορμητισμό των καλλιτεχνών στα 80s, οι οποίοι δεν δίσταζαν να ακολουθήσουν το ένστικτό τους και το στιγμιαίο συναίσθημά τους, δημιουργώντας κλασικές επιτυχίες και μπαλάντες βγαλμένες από κάποιο ρομάντζο.

Highlights: Last Train Home, Shot in the Dark, New Light, I Guess I Just Feel Like, Carry Me Away

Metascore73/100
Release Date: 16 Ιουλίου 2021
Label: Columbia Records

POP TODAY
popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2023 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.