pttd 7

Ο Lostinthe (τραγούδι και μπάσο), ο Macubert (πλήκτρα) και ο T. (κιθάρα), είναι τρία νέα παιδιά από τη Θεσσαλονίκη που αγαπούν τις βρώμικες κιθάρες και τις θορυβώδεις, ψυχεδελικές μελωδίες. Οι Psychedelic Trips to Death δημιουργήθηκαν το 2010, ενώ το 2012 κυκλοφόρησαν το ανεξάρτητο, ντεμπούτο άλμπουμ τους, Malibu και «δάνεισαν» κάποια από τα τραγούδια τους σε εγχώριες αλλά και διεθνείς συλλογές. Λίγο αργότερα ηχογράφησαν, ειδικά για τη συλλογή The Psychedelic Sounds Of the Blog that Celebrates itself, Vol.ΙΙ, μία γκαραζιάρικη και πολύ δυνατή διασκευή του «Bang Bang» της Nancy Sinatra. Ανάμεσα σε άλλα ωραία που έχουν κάνει, έχουν μοιραστεί την ίδια σκηνή με τους Black Angels, τους iLikeTrains, τους Underground Youth και τους Singapore Sling. Πρόσφατα ταξίδεψαν μέχρι το Βερολίνο για να μαζέψουν κι άλλες μουσικές εμπειρίες και το Σάββατο θα «λερώσουν» τη σκηνή του six d.o.g.s μαζί με τους Cave Children.

 

pttd2

Μόλις επιστρέψατε από το Βερολίνο όπου εμφανιστήκατε στο Berlin Psych Festival. Τι σας έμεινε πιο έντονα στο μυαλό από αυτό το ταξίδι;  Η πρώτη μας ζωντανή εμφάνιση στο εξωτερικό ήταν σίγουρα δυνατή εμπειρία. Γνωρίσαμε πολύ κόσμο και συναντήσαμε και πάλι άτομα που αγαπάμε και είχαμε καιρό να δούμε. Υπήρχε επαγγελματισμός από όλες τις μπάντες αλλά την περισσότερη δουλειά, κάτι που συνήθως δεν προσέχει ο κόσμος, την έκαναν οι ηχολήπτες και μάλιστα με πολύ περιορισμένο χρόνο για soundcheck. Όλοι έμειναν με τις καλύτερες εντυπώσεις για τον ήχο επάνω στο stage αλλά και κάτω από αυτό. Για τη διοργάνωση τι να πούμε; Πραγματικά δεν ήταν διοργάνωση. Ευτυχώς αυτό δεν εμπόδισε ούτε τον κόσμο ούτε τις μπάντες να περάσουν γαμάτα. Αξέχαστα θα μας μείνουν πολλά πράγματα. Μέσα σε αυτά είναι η φιλοξενία που είχαμε από το Στέλιο και τον Λευτέρη, τα hangover και τα τζαμαρίσματα σπίτι τους. Πότε κυκλοφορεί το νέο σας EP, Love&Death; Πολύ σύντομα σε μορφή κασέτας αλλά θα είναι διαθέσιμο και ψηφιακά από το bandcamp της μπάντας. Είναι η πρώτη μας δουλειά μετά την αλλαγή του line up και γενικότερα του ήχου μας, οπότε σηματοδοτεί μία νέα αρχή για εμάς. Πώς ταυτίζετε την αγάπη με τον θάνατο; Η αγάπη και ο θάνατος είναι τα μόνα πράγματα για τα οποία πραγματικά ανησυχεί κάποιος. Όταν το ένα πλαισιώνει το άλλο τα πράγματα γίνονται δύσκολα. Έχετε μοιραστεί το ίδιο stage με πολύ αγαπημένα γνωστά ονόματα της διεθνούς σκηνής, όπως οι Black Angels, iLikeTrains, The Underground Youth, Singapore Sling.  Τι αποκομίσατε από κάθε εμφάνιση; Κάθε εμφάνιση ήταν και κάτι διαφορετικό. Από την καθεμία «πήραμε» διαφορετικά πράγματα αλλά όλα μας βοήθησαν να γίνουμε καλύτεροι. Στην άποψη κάποιων ότι η ροκ σκηνή διεθνώς δεν έχει πλέον κάτι διαφορετικό, νέο να δείξει και αναμασά τα ίδια και τα ίδια, τι λέτε; Ίσως έχουν δίκιο. Αυτό είναι το Rock ‘n’ Roll όμως. Ποια ήταν η τελευταία μπάντα που σας πήρε τα μυαλά; Οι The History Of Colour TV οι οποίοι έπαιζαν την προηγούμενη μέρα από εμάς στο Berlin Psych Fest. Ο τρόπος που μπερδεύουν το shoegaze των 90’s με το απλό παίξιμο και τον βαρύ ήχο στα τύμπανα και τα layers από synths, πραγματικά μας πήρε τα μυαλά. Ποια διαδικασία ακολουθείτε δημιουργικά; Ομαδική δουλειά εξ’ αρχής και όπου σας πάει το τζαμάρισμα στο στούντιο ή προσωπική διεργασία που εν τέλει γίνεται ομαδική μέσα από συγκεκριμένες προτάσεις; Όταν τζαμάρουμε δεν θυμόμαστε ποτέ τι παίξαμε, οπότε προσωπική διεργασία συνήθως. Έρχεται κάποιος με μία ιδέα και τη δουλεύουμε όλοι μαζί.

pttd 13
pttd 10

Επιστρέφετε στο six d.o.g.s μετά το περσινό σας live στον ίδιο χώρο. Υποθετικά μιλώντας, ποιοι Αθηναίοι θα σας ξάφνιαζαν ευχάριστα αν τους βλέπατε ανάμεσα στο κοινό; Όλο τον κόσμο που είδαμε στα προηγούμενα live μας στην Αθήνα, γιατί αυτό θα σημαίνει ότι κάναμε καλά αυτό που έπρεπε. Ποιος είναι ο πρώτος δίσκος που αγοράσατε και ποιος ο τελευταίος; Ο πρώτος το Songs the Lord Taught Us των Cramps και ο τελευταίος, η συλλογή A Psych Tribute To The DoorsΑν μπορούσατε να ξαναδείτε μία συναυλία που έχετε ζήσει στο παρελθόν, ποια θα ήταν αυτή; Και ποια θα θέλατε να δείτε που δεν έχετε δει; Η συναυλία των Singapore Sling ήταν άπειρα κουλ και θα θέλαμε να την ξαναδούμε. Θα θέλαμε επίσης να έχουμε βρεθεί σε μία συναυλία των Spacemen 3. Ποιο σύγχρονο ποπ τραγούδι θα διασκευάζατε άνετα; Το «Leave the party» των Is Tropical. «I don’t wanna leave the party, oh no, let me back out at the night, I’m not done»… enough said! Με ποιον καλλιτέχνη θα θέλατε να κάνετε μια ραδιοφωνική εκπομπή; Με τον Lux Interior των Cramps γιατί θα ξέφευγε η φάση. Ποιο τραγούδι σας κάνει να αισθάνεστε άβολα όποτε το ακούτε; Το «Do Ι Wanna Know» των Arctic Monkeys. Πραγματικά πολύ άβολα όμως. Τι θα κάνετε το καλοκαίρι; Θα δουλεύουμε καινούργια τραγούδια για το δεύτερο δίσκο. Υπάρχει μία προγραμματισμένη εμφάνιση στο Fuzztastic Planet Festival τον Αύγουστο και θα ανακοινωθούν αρκετές ακόμα. Πώς θα έπρεπε να είναι το κορίτσι στο οποίο θα αφιερώνατε το «This girl is Rock ‘n’ Roll»; She wouldn’t die on a cross.

Η συναυλία των Psychedelic Trips to Death και των Cave Children, το Σάββατο 3 Μαΐου στο six d.o.g.s, ξεκινά στις 21:00. Εισιτήριο 5€. 

http://youtu.be/0Mk4YJVMdC8