Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaWEEKLY MUSIC PLEASURE

Στο Friends That Break Your Heart, ο James Blake παλεύει με τις ανασφάλειές του

Το πέμπτο άλμπουμ του Βρετανού καλλιτέχνη και παραγωγού, ξεχωρίζει για τη μινιμαλιστική παραγωγή του και τις συναισθηματικές κορυφώσεις του.
ΣΤΗΛΗ
author-thumb
WEEKLY MUSIC PLEASURE
H Λουίζα Σολομών-Πάντα φροντίζει για τη μουσική μας ενημέρωση.

https://www.youtube.com/watch?v=JRUjtalz_1k

Βασισμένος στην χαρακτηριστική μινιμαλιστική παραγωγή του, ο James Blake αυτή τη φορά έρχεται πρόσωπο με πρόσωπο με τις ανασφάλειές του, μέσα από την πέμπτη κυκλοφορία του. «Αισθάνομαι αόρατος σε κάθε πόλη», παραδέχεται στο κομμάτι Funeral, για να ανακτήσει στη συνέχεια τη δύναμή του: «μην τα παρατάς» και να υποσχεθεί στον εαυτό του: «θα είμαι ο καλύτερος που μπορώ». 

Το εσωτερικό αυτό ταξίδι μεταξύ αμφιβολίας και αυτοπεποίθησης διατρέχει το Friends That Break Your Heart, έναν δίσκο που, όση θλίψη έχει στον πυρήνα του, άλλη τόση αισιοδοξία προσπαθεί να βρει. Η μελαγχολική κορύφωσή του συναντάται στο οδυνηρό title track: «Τελικά ήταν οι φίλοι που μου ράγισαν την καρδιά», ερμηνεύει με την ξεχωριστή χροιά του.

Στο Lost Angel Nights, ο Blake παλεύει με τον φόβο και τον φθόνο, καθώς νιώθει πως η καλλιτεχνική του επιρροή είναι περιορισμένη και αναλώσιμη, ενώ τα συναισθηματικά φορτισμένα ντουέτα Coming Back (feat. SZA) και Show Me (feat. Monica Martin), δίνουν χώρο για μία κατάθεση ψυχής, γεμάτη αντιμαχόμενες σκέψεις και συναισθήματα.

Παρά τα δυσάρεστα συναισθήματα που χαρακτηρίζουν αυτή την κυκλοφορία, οι στιγμές ευτυχίας δεν απουσιάζουν. Το υπνωτικό I’m So Blessed You’re Mine μας φέρνει στο μυαλό την ενέργεια του περσινού κομματιού του, You’re Too Precious, ενώ το single Say What You Will βρίσκει τον Blake συμφιλιωμένο με την πιθανή ύπαρξη haters και ανταγωνιστών. Η κριτική αρχίζει να γίνεται ευπρόσδεκτη, σε μία προσπάθεια να αφεθεί ελεύθερος και να πάψει να ασχολείται με τα κακεντρεχή σχόλια των ανθρώπων. Παρόλο που ο καλλιτέχνης «σκοντάφτει» σε στιγμές έντονης αμφιβολίας, η φωνή του δεν έχει ηχήσει στ’ αυτιά μας ποτέ τόσο δυναμικά όσο στο Friends That Break Your Heart.

Ένας δίσκος με πλούσια συναισθήματα, έτοιμος να μας γοητεύσει με την αφοπλιστική ειλικρίνειά του.

Highlights: Say That You Will, Friends That Break Your Heart, Funeral, Lost Angel Nights, Coming Back

Metascore80/100
Release Date: 8 Οκτωβρίου 2021
Label: Republic Records

POP TODAY
popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2023 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.