Στα γρήγορα: Τρίτος δίσκος για τους Ceramic Dog, δηλαδή τη μπάντα του πάλαι ποτέ session κιθαρίστα καλλιτεχνών όπως ο Tom Waits στη Northern Spy.

Την ακούσαμε: Η περιπετειώδης φύση του μουσικού μιλάει έκδηλα μέσα από τα κομμάτια: ένα funk σπασμένο τηλέφωνο στο “Oral Sidney with a U”, κουβανέζικοι ρυθμοί στο “Pennsylvania 6 6666” που θα ζήλευαν και οι Latin Playboys. Θυμός α λα RATM με free jazz στολίδια στο “Muslim Jewish Resistance”, νομαδική ανατολίτικη λιτανεία με guest star το σιτάρ στο “Orthodoxy” κι αυλαία με το “Rwahide” που ακούγεται σαν τη διασταύρωση των B-52s με τους Kraftwerk σε blues διαθέσεις. Χωρίς να προσπαθεί να ακουστεί εκμοντερνισμένο, το τρίο ακούγεται επινοητικό. Όσο για την απάντηση στον τίτλο, αυτή είναι “I got a right to say ‘Fuck you!'” και απευθύνεται σε κάτοικο συγκεκριμένου λευκού σπιτιού. 

Τρέξε μακριά: Αν ο τίτλος πλέον για σένα είναι αυτοαναφορικός.

Τ’ είπες τώρα; «Παρά τον τίτλο του, το YRU Still Here? έχει να κάνει λιγότερο με το να θέσει ερωτήματα και περισσότερο με την ανυποχώρητη στάση των Ribot, Ismaily και Smith.» –All Music

Να τ’ αφήσω; Να το αφήσεις και να ανατρέξεις και σε άλλες δουλειές του Ribot όπως αυτή.

https://www.youtube.com/watch?v=3l1gMQzpdd4