Στα γρήγορα: To soundtrack της ταινίας, Black Panther, που έχει επιμεληθεί ο Kendrick Lamar και συμμετέχει σε πέντε κομμάτια, ανάμεσα σε ονόματα όπως οι SZA, Weeknd, Vince Staples, Travis Scott, Zacari. Το score της ταινίας κυκλοφόρησε ως ξεχωριστό album με τίτλο Black Panther (Original Score).

Την ακούσαμε: Μόνο ως μουσικό συνοδευτικό προϊόν μιας ταινίας δεν μπορεί να θεωρηθεί αυτός ο δίσκος. Ο Lamar είτε σε επίπεδο επιμέλειας, είτε στη γραφή κομματιών, είτε μπροστά από το μικρόφωνο, γίνεται ο μαέστρος στην αφρόκρεμα του σημερινού χιπ χοπ. Αν ένας εξωγήινος κατέβαινε στη γη σήμερα κι έπρεπε να του εξηγήσει κάποιος τι είναι αυτό το χιπ χοπ που έχει τη μουσική πρωτοκαθεδρία, αυτά τα 49 λεπτά θα ήταν ένα ταχύρυθμο εισαγωγικό μάθημα. Καθόλου άσχημα για ένα soundtrack υπερηρώων.

Τρέξε μακριά: Αν για τον Lamar δεν έχεις καθόλου “loyalty, loyalty, loyalty”.

Τ’ είπες τώρα; «Συχνά δίνει την αίσθηση μιας απολαυστική ενδιάμεσης κυκλοφορίας, παρά μίας απαραίτητης. Ακόμα κι έτσι, αυτό μπορεί να λέει κάτι για τα standards που έχει θέσει ο επιμελητής της τα τελευταία χρόνια». –The Guardian

Να τ’ αφήσω; 82/100 –Metacritic

https://www.youtube.com/watch?v=JQbjS0_ZfJ0