Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaDESIGN

Pretty in Pink: Ένα μικρό διαμέρισμα με vintage λεπτομέρειες στην Πλάκα

Μια ενδιαφέρουσα σύνθεση στοιχείων του παρελθόντος και τολμηρών νέων προσθηκών προσδίδουν ιδιαίτερο χαρακτήρα σ' ένα διαμέρισμα 50 τ.μ. με επαυξημένη λειτουργικότητα.
Φωτογραφίες: Νίκος Αλεξόπουλος

Το “Pretty in Pink”, ένα διαμέρισμα 50 τ.μ. στην περιοχή της Πλάκας, ανακαινίστηκε πλήρως από το Moy Studio με μία ενδιαφέρουσα σύνθεση στοιχείων του παρελθόντος και τολμηρών νέων προσθηκών, που δημιουργούν ένα μοναδικό ιδίωμα και του προσδίδουν τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του.

Στην αρχική του μορφή, το διαμέρισμα παρουσίαζε την εξής ιδιαιτερότητα: το μισό διαμέρισμα (υπνοδωμάτιο και καθιστικό) ήταν μεν σε καλή κατάσταση, αλλά αισθητικά παντελώς αδιάφορο, ενώ το άλλο μισό (είσοδος, μπάνιο, κουζίνα) βρισκόταν σε μορφή γιαπιού, με μισογκρεμισμένους τοίχους, κομμένους σωλήνες και τσιμέντα παντού.

Η έμπνευση για την νέα του ταυτότητα προήλθε σε μεγάλο βαθμό από την ιδιοκτήτρια, που με την πρόσχαρη προσωπικότητά της, τον ενθουσιασμό και την αγάπη της για τα έντονα χρώματα, άφησε το περιθώριο για πειραματισμούς και τολμηρές επιλογές.

Το αίτημά της ήταν να μπουν στα 50 αυτά τετραγωνικά δύο υπνοδωμάτια, σαλόνι, κουζίνα, τραπεζαρία, άνετο μπάνιο, κι όλα αυτά με τις ελάχιστες δυνατές παρεμβάσεις, πολύ γρήγορα, πολύ όμορφα και με μία πινελιά πολυτέλειας.

Η πρόκληση ήταν να χωρέσουν όλες οι λειτουργίες, χωρίς να χαθεί η ευρύχωρη αίσθηση που απέπνεε το διαμέρισμα όταν ήταν άδειο.

Αντί για διαδρόμους και δωμάτια, δημιουργήθηκαν χώροι που ρέουν ο ένας προς τον άλλον

Το μπορντό χρώμα προήλθε από το μωσαϊκό δάπεδο, το οποίο συντηρήθηκε και συμπληρώθηκε σαν κέντημα, με γεμίσματα μαρμάρου και χρωματισμένου τσιμέντου. Το ροζ ακούμπησε κάποιες επιφάνειες και στα πόμολα των ντουλαπών, και τέλος το κίτρινο περιέγραψε τις κάσες των πορτών.

Το βοηθητικό υπνοδωμάτιο, ιδιαίτερα μικρό, ανασηκώθηκε ολόκληρο σε ξύλινη πλατφόρμα με διπλό κρεβάτι που ανάλογα με τις ανάγκες γίνεται και καθιστικός χώρος με μαξιλάρια.

Σχεδιάστηκε γι’ αυτό, ημιδιαφανή πόρτα που όταν ανοίγει, «κρύβεται» πίσω από τον τοίχο και το ενοποιεί με τον υπόλοιπο χώρο.

Προκειμένου να σπάσει η μονοτονία και να γίνει ο χώρος πιο τολμηρός και παιχνιδιάρικος, η κουζίνα, που αντικρίζει κανείς μόλις μπει, έγινε ο καμβάς μιας εκρηκτικής σύνθεσης χρωμάτων που συνδυάστηκαν με υφιστάμενα και νέα υλικά.

Το ελάχιστο δυνατόν μπάνιο φιλοξενεί μια μεγάλη ντουζιέρα και τουαλέτα, ενώ ο νιπτήρας βγήκε ελεύθερος στο χώρο σαν διακοσμητικό στοιχείο.

Το εξωτικό ροζ-μπορντό μάρμαρο Ριτσώνας επιστρατεύτηκε για να προσδώσει ένα τόνο πολυτέλειας, ντύνοντας πάγκους, κομοδίνα και τη «φωλιά» του νιπτήρα.

Τόσο τα κλασικά ξύλινα κουφώματα, όσο και το παρκέ σε ψαροκόκαλο συντηρήθηκαν και αναδείχθηκαν, ενώ ένα μικρό κομμάτι πράσινου μωσαϊκού διατηρήθηκε ως μνήμη του χώρου.

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για το Moy Studio εδώ

POP TODAY
popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2024 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.