Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaΣΙΝΕΜΑ

10 νέες ταινίες που αξίζει να δείτε τον Αύγουστο, στο σινεμά ή στο σπίτι

Από την επανέκδοση της “καλύτερης ταινίας όλων των εποχών” ως την κινηματογραφική μεταφορά του μεγαλύτερου best seller του 2022.
Shawshank redemption

Τελευταία Έξοδος: Ρίτα Χέιγουορθ (The Shawshank Redemption)

Ο Αύγουστος δεν αποτελεί πλέον νεκροταφείο κυκλοφοριών και οι παρακάτω πρεμιέρες το αποδεικνύουν περίτρανα, με τα σινεμά να φιλοξενούν σημαντικές επανεκδόσεις και πολυαναμενόμενες πρεμιέρες και τις υπηρεσίες streaming να κρατούν μερικά καλά και για τον πιο τεμπέλικο μήνα του χρόνου.

Παρακάτω, επιλέγουμε τους πιο ενδιαφέροντες τίτλους του φετινού Αυγούστου, που περιλαμβάνουν μέχρι και νέο Alien.

Τελευταία Έξοδος: Ρίτα Χέιγουορθ

Η “καλύτερη ταινία όλων των εποχών” σύμφωνα με τους χρήστες του IMDB, το υποψήφιο για 7 Όσκαρ απόλυτο feelgood δράμα των 90s και το τωρινό αντίδοτο στις εξυπνάδες του Ράιαν Ρέινολντς επιστρέφει στους κινηματογράφους για λίγη αξιόπιστη, αισιόδοξη ψυχαγωγία από αυτή που πλέον δεν προσφέρεται από το Χόλιγουντ. Ο Τιμ Ρόμπινς και ο Μόργκαν Φρίμαν κάνουν gentle incarcerating, ενώ ο σκηνοθέτης Φρανκ Ντάραμποντ ενορχηστρώνει άψογα κάθε συναίσθημα. 

Μόνοι στην Νέα Υόρκη

Κάποιοι θα πουν ότι υπάρχουν πολύ χειρότερα πράγματα από το να είσαι κολλημένος για μιάμιση ώρα σε ένα ταξί με την Ντακότα Τζόνσον, αλλά και με τον Σον Πεν; Δύσκολο. Η ταινία Daddio, με ήρωες μια επιβάτισσα και έναν ταξιτζή σε νυχτερινή διαδρομή από το αεροδρόμιο JFK της Νέας Υόρκης που πιάνουν την κουβέντα για τις σημαντικές σχέσεις της ζωής τους, απευθύνεται στους σούπερ φαν της ηθοποιού (και εδώ συμπαραγωγού).

Μόνοι στην Νέα Υόρκη

Υψηλή Κοινωνία

Αυτό το ριμέικ του The Philadelphia Story (1940) έχει λιγότερο screwball χιούμορ αλλά περισσότερη λάμψη, με 4 βραβευμένους με Όσκαρ πρωταγωνιστές (Γκρέις Κέλι, Φρανκ Σινάτρα, Μπινγκ Κρόσμπι, Σελέστ Χολμ) και βαρύ μουσικό πυροβολικό (Κόουλ Πόρτερ, Λούι Άρμστρονγκ). Η πιο λαμπερή επανέκδοση του καλοκαιριού, από τη νεοσύστατη εταιρεία διανομής Repertory του κριτικού κινηματογράφου, Ηλία Φραγκούλη.

Pacifiction

Αν το hot take σας είναι ότι η αποικιοκρατία δεν σταμάτησε, αλλά συνεχίζεται με τη μορφή του τουρισμού και άλλων δραστηριοτήτων (όπως οι φημολογούμενες πυρηνικές δοκιμές που ανησυχούν όχι μόνο τους κατοίκους της Ταϊτής, που ακόμα ελέγχεται από τους Γάλλους, αλλά και τον καταφερτζή πολιτικό του νησιού που προσπαθεί να διατηρήσει την επιρροή του), τότε η νέα ταινία του Άλμπερτ Σέρα είναι για εσάς.

Τα Πρωτάκια

Οι δημιουργοί της πρόωρα κομμένης τηλεοπτικής σειράς The Mick, μαζί με την πρωταγωνίστριά της, Κέιτλιν Όλσον (θρυλική φιγούρα του It’s Always Sunny In Philadelphia), επιχειρούν να αναβιώσουν τη σχολική κωμωδία ακολασίας με αυτή την ιστορία τεσσάρων φίλων στο πρώτο τους πάρτι στο Λύκειο. Τους ευχόμαστε καλή επιτυχία. Η ταινία κάνει πρεμιέρα στο Netflix στις 23 Αυγούστου.

Trap

Trap

Παγίδα

Με το καλύτερο elevator pitch της χρονιάς (“τι θα γινόταν αν η Σιωπή των Αμνών συνέβαινε σε μια συναυλία της Τέιλορ Σουίφτ;”) ο βασιλιάς της ανατροπής, Μ. Νάιτ Σιάμαλαν, κάνει μια άσκηση σασπένς και ταυτόχρονα ξαναβάζει στο χάρτη τον Τζος Χάρτνετ, που πρέπει να ξεσκεπάσει έναν δολοφόνο που βρίσκεται στο κοινό της ποπ συναυλίας που έχει πάει με την έφηβη κόρη του.

Τελειώνει με Εμάς

Η σούπερ σταρ του #BookTok, Κολίν Χούβερ, συναντά τη σούπερ σταρ των μαλλιών, Μπλέικ Λάιβλι, στην πρώτη κινηματογραφική μεταφορά ενός από τα best seller της, με ηρωίδα μια γυναίκα που ερωτεύεται ένα νευροχειρούργο χωρίς να τον γνωρίζει καλά και την ίδια στιγμή αντιμετωπίζει την επανεμφάνιση ενός πρώην της. Ανάμεσα σε παιδικά τραύματα και σωματική κακοποίηση, κάπως χωράει ρομάντζο μέσα σε όλο αυτό… σηκώνουμε τους ώμους και πάμε στο επόμενο.

Τελειώνει με Εμάς

Alien: Romulus

Φτάσαμε αισίως στο 7ο Alien, αυτή τη φορά με τον Φέντε Άλβαρεζ (Μην Ανασαίνεις, Evil Dead) πίσω από τις κάμερες, γεγονός που δημιουργεί συγκρατημένη αισιοδοξία γι’αυτό το reboot. Mε πρωταγωνίστρια την Κέιλι Σπέινι του Πρισίλα και του Εμφυλίου Πολέμου, διαδραματίζεται περίπου 20 χρόνια μετά τα γεγονότα της πρώτης ταινίας και μοιάζει να αναβιώνει τον old school ρεαλισμό της σε επίπεδο σχεδιασμού παραγωγής. 

Alien-Romulus

Alien: Romulus

Ανθρωπίστρια Βρικόλακας Αναζητά Αυτοκτονικό Άτομο 

Όσοι έχασαν (και ήταν πολλοί) την κινηματογραφική προβολή αυτής της ιδιοσυγκρασιακής indie βαμπιρικής ρομαντικής κομεντί, έχουν την ευκαιρία να την ανακαλύψουν στην streaming πρεμιέρα της στο Cinobo.com από 27 Αυγούστου.

POP TODAY
popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2024 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.