Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaΓΕΥΣΗ

Το KAPU στην Κυψέλη δεν είναι ακόμα ένα μικρό café

Στον αριθμό 9 της οδού Ζακύνθου, έκανε την εμφάνισή του ένα café που φιλοδοξεί να κάνει τους κατοίκους της περιοχής και όχι μόνο, να δουν τον καφέ ως απόλαυση.
Φωτογραφίες: Γεράσιμος Δομένικος

Τα τελευταία χρόνια οι Αθηναίοι έχουν δείξει την αγάπη τους για τον καφέ περισσότερο από ποτέ. Ξέρουν τι τους αρέσει και ψάχνουν ιδιαίτερες ποικιλίες και αρώματα. Λέξεις όπως φάρμες, υψόμετρα, aeropress και V60 έχουν γίνει μέρος ενός λεξιλογίου που μερικά χρόνια πριν θα μας έμοιαζε τουλάχιστον επιτηδευμένο. Πλέον, όμως είναι μέρος της καθημερινότητας των περισσότερων από εμάς. Όσο μεγαλώνει το ενδιαφέρον των Αθηναίων για τον καλό καφέ, τόσο ξεφυτρώνουν σε κάθε γωνιά της πόλης μικρά café που φιλοδοξούν να πάνε την τέχνη του καφέ ένα βήμα παραπέρα. Κάποια το καταφέρνουν και κάποια όχι. Το Kapu στην Κυψέλη ανήκει στην πρώτη κατηγορία.

Άνοιξε τις πόρτες του πριν από περίπου δυο μήνες και δεν άργησε να αποκτήσει το δικό του φανατικό κοινό. «Είναι ένα μαγαζί που σκεφτόμαστε καιρό να το φτιάξουμε, αλλά οι συνθήκες ήταν περίεργες και αναγκαστήκαμε να καθυστερήσουμε λίγο τα πράγματα», λέει χαρακτηριστικά ο Γιώργος Μακρυβέλιος, που μαζί με τον Σπύρο Τσιαπάρα, είναι εκείνοι που κρύβονται πίσω από το Kapu. Στην αναζήτησή τους για ένα πιο ιδιαίτερο χαρμάνι, οι δυο συνεργάτες αποφάσισαν πως θέλουν να ξεφύγουν από τις πιο commercial επιλογές και έτσι κατέληξαν στο 3 sips blend της Mister Bean.

Βασικές προελεύσεις της ποικιλίας είναι η Βραζιλία και η Αιθιοπία, ενώ όσο γράφονται αυτές οι γραμμές, ο κατάλογος του Kapu θα έχει εμπλουτιστεί και με origins, δηλαδή μονοποικιλιακούς καφέδες από συγκεκριμένες προελεύσεις με διάφορα αρώματα και γεύσεις. «Στόχος μας, τόσο με τον καφέ, όσο και με τα γλυκά και τα αλμυρά σάντουιτς που προσφέρουμε, είναι να έχουμε ένα προϊόν που δύσκολα θα το βρεις αλλού στην περιοχή», τονίζει ο Γιώργος Μακρυβέλιος. 

Kapu στα Μαορί σημαίνει κούπα, κάτι που μοιάζει να κουμπώνει τέλεια με το καφέ της οδού Ζακύνθου, στην πόρτα του οποίου θα σας υποδεχτεί συνήθως ο Ace, ο τετράποδος κούκλος που περιμένει να πάτε κι εσείς με τα δικά σας σκυλάκια, αφού το καφέ είναι πάνω απ΄όλα pet friendly

Η πολυπολιτισμική Κυψέλη είναι ιδανική για βόλτες με καφέ στο χέρι, εσείς όμως, δεν χρειάζεται να κάνετε εκπτώσεις την ποιότητα του καφέ που θα επιλέξετε. Το Kapu άνοιξε αποφασισμένο να κάνει τους Κυψελιώτες και όχι μόνο, να δουν τον καφέ πρωτίστως ως απόλαυση. 

Kapu: Ζακύνθου 9, Αθήνα
21 1013 4307
Online παραγγελίες σε όλες τις πλατφόρμες
POP TODAY
popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2023 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.