Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaSPIRITS

Back to the Roots Cocktail Competition 2019

Τα Roots διοργάνωσαν διαγωνισμό με ελληνικές «ρίζες» στο εξωτερικό για τέταρτη φορά.
Ο διαγωνισμός Back to the Roots, από την οικογένεια λικέρ Roots, είναι ο μοναδικός διαγωνισμός cocktail με ελληνικό χαρακτήρα που γίνεται εξ’ ολοκλήρου στο εξωτερικό. Η έμφαση δίνεται στην απλότητα, στην ιστορία –καθώς ο κάθε bartender πρέπει να παρουσιάσει μια πρόταση που συνδυάζει τις ρίζες του με τις ελληνικές ρίζες των συγκεκριμένων λικέρ– και στην ισορροπία των γεύσεων με μοναδικά φυσικά συστατικά όπως τα Roots: “Truly great drinks are easy to make, you just need the elements, unique ingredients & a story to tell”.
 
Ο διαγωνισμός “Back to the Roots” ξεκίνησε το 2016 στο Μιλάνο για την Ιταλία, το 2017 μετακόμισε στο Λονδίνο για την Αγγλία, το 2018 πήγε στη Νεα Υόρκη για την Ανατολική Ακτή των ΗΠΑ, και φέτος επέστρεψε στην Ευρώπη σε 3 χώρες ταυτόχρονα και με 2 back to back τελικούς (στο Μιλάνο και στο Λονδίνο τον Ιούνιο, κι έναν τρίτο στο Παρίσι το Σεπτέμβριο). 
 
Όπως και τα προηγούμενα χρόνια, που είχαν επισκεφθεί την Αθήνα, bartenders από το Λονδίνο (Savoy, Cahoots) το Μιλάνο (Rita & Cocktails), τη Ρώμη (La Zanzara) και τη Βοστώνη (Blossom Bar) έτσι και οι φετινοι νικητές θα έρθουν στο Athens Bar Show το Νοέμβριο. Μόνο που αυτή τη φορά θα είναι τρεις, ένας απο το Λονδίνο, ένας απο το Μιλάνο και ένας απο το Παρίσι. Φέτος, το θέμα που μας γυρίζει στις «ρίζες» της απλότητας -back to the ROOTS- ήταν τα long drinks με χαμηλό αλκοόλ, και οι παραλλαγές σε κλασικά cocktails. Ειδικά τα cocktails με χαμηλότερο αλκοολικό βαθμό είναι μια παγκόσμια τάση που σχετίζεται με την υπεύθυνη κατανάλωση αλκοόλ. 
 
Τα premium λικέρ Roots αναδεικνύουν με μοναδικό τρόπο τα long drinks, καθώς τα πολύ ιδιαίτερα αρωματικά προφίλ (μέλι, δίκταμο, μαστίχα κ.λπ.) συνδυάζονται με χαμηλούς αλκοολικούς βαθμούς. Έτσι, ένα απλό long drink με 2-3 συστατικά γίνεται ιδιαίτερο και αξιομνημόνευτο. Ακολουθώντας αυτή τη λογική, στον διαγωνισμό επιτρεπόταν η χρήση μέχρι 4 συστατικών. Οι συμμετοχές ήταν πάρα πολλές και το επίπεδο πολύ υψηλό, με πολλά από τα καλύτερα bars του Λονδίνου και της Ιταλίας να συμμετέχουν και όλη την αφρόκρεμα της νέας γενιάς των bartenders να δίνει το «παρών»: London Edition, Punch Room, Oriole, Langham Hotel, Beaufort bar at the Savoy, American Bar at the Savoy, Rita & Cocktails, Octavius Replay, Luca & Andrea κ.ά.
 
 
O τελικός της Ιταλίας έγινε στο Μιλάνο στις 10 Ιουνίου στο Octavius Bar at The Stage Milano και την επόμενη μέρα στις 11 Ιουνίου έγινε ο τελικός του Λονδίνου στο Novikov Restaurant & Bar στο Mayfair. Κριτές για την Ιταλία ήταν οι Mihai Ostafi (UK Roots Brand ambassador and head bartender at Oriole bar – London) και Benjamin Cavagna (Farmily, 1930 bar manager – Milano), και για το Λονδίνο ο Tony Pescatori (Nightjar bar manager) και ο «δικός» μας Evan Prousaefs (Nammos Mykonos / Meraki London bar manager). Οι δύο μεγάλοι νικητές, που θα δούμε στο Athens Bar Show ως προσκεκλημένους της Roots, είναι ο Corey Squarzoni από το Luca & Andrea απο την Ιταλία και το Milano με το “Tree to Drink”, ένα φρέσκο aperitivo με Roots Mastic, Suze Rose, Briottet & Elderflower Tonic και ο Juan Jose Orellano από το Beaufort Bar στο London Savoy με το δροσερό “Pinewood”, ένα earthy και piney συνδυασμό Roots Mastic με χυμό ανανά και λαιμ, Walnut Bitters και top up με smokey ginger ale. 
 
Οι top 3 διαγωνιζόμενοι απο κάθε χώρα αντίστοιχα ήταν: ! Italy: Leonardo Todisco – Rita & Cocktails Milano “Augusto”: Roots Mastic, Fernet Branca, Campari and celery bitters Alessandro Di Fabrizio – La Nuova Lavanderia – C.&C. Cocktail Bar Pescara “Mother’s Milk” Roots Mastic, lemon, tangerine & Bergamot liquor & Gentian bitters Stefano Zuliani – MORcocktail Trieste: “S&P”: Roots Diktamo, Roots Mastic, Ouzo, tonic water ! UK: Filip Stříbrný – Novikov Restaurant & Bar: “Ra-Be-Ton”: Roots Rakomelo, Becherovka, Lemon juice & Tonic water Alessandro Geraci – Chiltern Firehouse: “Unalome”: Roots Mastic, Grapefruit Juice, dashes of Roots DIktamo, Mediterranean Tonic Water & Pepper Jason Can – American Bar At the Savoy: ”Mama Africa”: Roots Rakomelo, Cold Brew Coffee, lime juice & tonic water. 
 
Οι συμμετοχές, οι πληροφορίες καθώς και τα νέα για τις επόμενες δραστηριότητες μπορούν να βρεθούν στην ειδικά σχεδιασμένη ιστοσελίδα https://www.backtotherootsproject.com/ 
Τα Roots είναι η ελληνική οικογένεια premium λικέρ. Tα Roots βασίζονται σε παλιές συνταγές με πλούσια παράδοση και 100% φυσικά, μοναδικά συστατικά. H οικογένεια αποτελείται απο την ROOTS Mastic, το ROOTS Rakomelo, τη ROOTS Kanela, το ROOTS Diktamo και τη ROOTS Mastic Vintage Strength. Το όνομα Roots συμβολίζει τις ʻρίζεςʼ στο παρελθόν των συνταγών και την πλούσια οικογενειακή παράδοση.
POP TODAY
popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2022 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.