ΣΚΑΝΕΡ

Φορώντας κόκκινο κραγιόν σε αγώνα Muay Thai στην Ταϊλάνδη

Η τρανσέξουαλ αθλήτρια της αρχαίας πολεμικής τέχνης Muay Thai, Nong Rose, 22 ετών, ανεβαίνει στο ρινγκ αποφασισμένη να αγωνιστεί, όχι μόνο για την νίκη σε έναν ακόμα αγώνα ενάντια σε άνδρες αντιπάλους, αλλά και ενάντια στις άδικες προκαταλήψεις.
Φωτογραφίες: EPA/DIEGO AZUBEL

Η τρανσέξουαλ αγωνίστρια του Muay Thai -μιας από τις αρχαιότερες πολεμικές τέχνες της Ασίας- Νονγκ Ρόουζ (Nong Rose), προετοιμάζεται για τον αγώνα της ενάντια στον παλαιστή Saangdawan, στο ναό Wat Derm στο Phimai, στην επαρχία Nakhon Ratchasima, στην Ταϊλάνδη.

Η Νονγκ Ρόουζ, είναι σήμερα η μόνη ενεργή τρανσέξουαλ αθλήτρια του Muay Thai. Ακολουθεί τα βήματα της Nong Toom, που ήταν η πρώτη τρανσέξουαλ στην Ταϊλάνδη που κατάφερε να ξεπεράσει τους συντηρητικούς κανόνες του αρχαίου αυτού αθλήματος. Η Nong Toom επέλεξε να αποσυρθεί από την ενεργό δράση το 1999 για να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση αλλαγής φύλου, για δεύτερη φορά. Ντυμένη με σορτς και αθλητικό σουτιέν και φορώντας αϊλάινερ φρυδιών και κόκκινο κραγιόν, η Νονγκ Ρόουζ, 22 ετών, σκαρφαλώνει στο ρινγκ αποφασισμένη να παλέψει, όχι μόνο ενάντια στους άνδρες αντιπάλους της, αλλά και ενάντια στην αδικία και στις αναχρονιστικές προκαταλήψεις.

Μεταξύ των επιτευγμάτων της Ρόουζ, είναι ότι είναι η πρώτη τρανσέξουαλ αθλήτρια που θα αγωνιστεί στο θρυλικό στάδιο Rajadamnern στη Μπανγκόκ, το παλαιότερο στάδιο όπου ασκείται η πολεμική τέχνη Muay Thai. Καμία γυναίκα δεν είχε, μέχρι σήμερα, τη δυνατότητα να πλησιάσει στο ρινγκ. Μια νίκη ενάντια στην άρνηση της διαφορετικότητας των ανθρώπων και στην υποκρισία των διακρίσεων.

Η Ταϊνλαδέζα τρανσέξουαλ αγωνίστρια στο Muay Thai, Nong Rose.

Τυλίγοντας τα χέρια για την πάλη .

Προετοιμασία πριν τον αγώνα.

Η Νονγκ Ρόουζ ανάμεσα σε άντρες συναθλητές της.

Περιμένοντας την σειρά της για να ανέβει στο ρινγκ.

Είσοδος στο ρινγκ, η αγωνία κορυφώνεται.

Η Nong Rose προσεύχεται στην γωνία της στο ρινγκ, πριν ξεκινήσει ο αγώνας.

Η Nong Rose εν δράσει.

Η Nong Rose αγωνίζεται να νικήσει ενάντια στον αντίπαλό της Saangdawan.

Πανηγυρισμοί μετά την νίκη στον αγώνα.

Ο διατητής σηκώνει ψηλά το χέρι της Nong Rose, για να την ανακηρύξει και επισήμως νικήτρια του αγώνα ενάντια στον αντίπαλό της Saangdawan.

Η Nong Rose εκτελεί μέσα στο ρινγκ ένα τελετουργικό της τέχνης του Muay Thai. Ο αγώνας συνεχίζεται.

 

 

POP TODAY
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2020 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.