Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaΣΚΑΝΕΡ

Αναπάντητα μηνύματα από το Αφγανιστάν

Ο Φαρίντ, Αφγανός πρόσφυγας στο Ιράν, περιμένει κάθε μέρα κάποιο μήνυμα από το κορίτσι του, που έμεινε πίσω στο Αφγανιστάν.
Φωτογραφίες: EPA/ABEDIN TAHERKENAREH

Ο Αφγανός πρόσφυγας Φαρίντ Αλιζαντέχ ελέγχει το τηλέφωνό του, καθώς ετοιμάζεται να κοιμηθεί στο καφέ που εργάζεται τα πρωινά. Τεχεράνη, Ιράν, 29 Σεπτεμβρίου 2021. Ο εικοσιτριάχρονος Φαρίντ έφτασε στο Ιράν το 2019, αναζητώντας μια καλύτερη ζωή και να παντρευτεί τελικά το κορίτσι που αγαπούσε. Μετά την κατάληψη του Αφγανιστάν από τους Ταλιμπάν τον Αύγουστο του 2021, δεν έχει πια νέα του πίσω στην πατρίδα και δεν ξέρει τώρα πού βρίσκεται. Κάθε μέρα ελέγχει το τηλέφωνό του για νέα της φίλης του και συνεχίζει να ελπίζει ότι κάποια στιγμή αυτή θα απαντήσει στα μηνύματά του. EPA/ABEDIN TAHERKENAREH

Ο Φαρίντ Αλιζαντέχ είναι ένας εικοσιτριάχρονος Αφγανός πρόσφυγας, που έφτασε στο Ιράν από το Αφγανιστάν το 2019. Αναζητούσε μια καλύτερη ζωή, καθώς οι κοινωνικοοικονομικές δυσκολίες, οι συγκρούσεις και η αστάθεια συνεχώς μεγάλωναν πίσω στην πατρίδα του. Αυτό που έλπιζε πραγματικά, ήταν να μαζέψει αρκετά χρήματα για να παντρευτεί το κορίτσι που αγαπούσε και να μείνουν τελικά μαζί, αλλά μετά την κατάληψη της εξουσίας στο Αφγανιστάν από τους Ταλιμπάν, τον Αύγουστο του 2021, λέει ότι δεν ξαναείχε νέα της και δεν ξέρει πού βρίσκεται, αφού κι αυτή προσπάθησε να διαφύγει βιαστικά όπως χιλιάδες άλλοι Αφγανοί, μέσα στον πανικό και την αναταραχή.

Ο Φαρίντ αυτό τον καιρό εργάζεται σ’ ένα καφέ στην Τεχεράνη και κοιμάται κιόλας εκεί, όταν κλείνει το μαγαζί το βράδυ. Κάθε μέρα, ανάμεσα στις δουλειές του καφενείου και κάθε βράδυ, όταν ξαπλώνει για ύπνο στο πάτωμα του μαγαζιού, ελέγχει το τηλέφωνό του ψάχνοντας για πληροφορίες για τη φίλη του και συνεχίζει να ελπίζει ότι κάποια στιγμή θα απαντηθούν τα μηνύματά του, ή τουλάχιστον θα μάθει κάποιο νέο γι’ αυτήν.

Σύμφωνα με στοιχεία της ιρανικής κυβέρνησης τα οποία ενημερώνονται συνεχώς, μέχρι και τον Οκτώβριο του 2020 περίπου 780.000 Αφγανοί ζούσαν στο Ιράν ως πρόσφυγες. Από φέτος το καλοκαίρι, και μετά την επικράτηση των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν, ο αριθμός αυτός έχει μεγαλώσει κατά πολύ, ξεπερνώντας πια το ένα εκατομμύριο.

POP TODAY
popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2024 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.