_MG_5184

MOYΣΙΚΗ Όλα ξεκίνησαν στα λόκαλ πανηγύρια, στα κλαρίνα όπως λέμε ρέι. Ανέβαινε στην πίστα μικρός και έπιανα το μπούτι της μπουτού όταν άκουγα όταν άκουγα το τραγούδι ντούμπου ντούμπου ντούμπου ντου τα μπουτάκια της μπουτού (;). Αργότερα έβρισκα σαρανταπεντάρια δισκάκια φρίσμπι και άκουγα σέηκια και ροκ εν ρολ και χόρευα με τα πρόβατα στον Άγιο Μάμα. Όταν έφυγα μετανάστης στα στέητς 15 χρονών βρέθηκα στη Μέκκα της μουσικής επανάσταση. James Brown, Tom Jones, Elvis, Mamas & the Papas, Κοντολάζος, όλοι στο ρυθμό της soul, disco και ψυχεδέλειας.

_MG_5223

ΤΑΙΝΙΕΣ Δεν ήμουν φαν του σινεμά ρέι. Μόνο μικρός πηγαίναμε στο θερινό να πάρουμε μάτι την Εμμανουέλα το 1, το 2 και το 3 και αφήναμε να κυλάνε μπουκάλια κόκα-κόλας γρουγρουγρού τον κατήφορο. Πετάγαμε σαϊτες απ’έξω και ερχόταν με το μοτοσακό ο αγροφύλακας ο Παπέρης που ήταν και κουρέας παράλληλα για να παίξουμε κυνηγητό. Αργότερα σαν τινέητζερ πήγαινα γιατί με άρεσε το ποπκόρνι και το χαμούρεμα στα σκοτάδια πίσω πίσω ρέι..! Θυμάμαι όμως κάποιες στιγμές του Χάμφρεη Μπόγκαρτ… πόσο του έλειπε το μούστας για να είναι ακόμη πιο μάγκας ρέι!

_MG_5190

ΒΙΒΛΙΑ Τα μόνα βιβλία που διάβαζα ήταν το Ρομάντζο και ο Μικρός Ήρωας. Στο σχολείο ήμουν άσσος στη σαΐτα και πολλά ποιήματα του Καβάφη και του δημοτικού αναγνωστικού, βρέθηκαν να ίπτανται στα γάργαρα νερά του Λάδωνα. Τα μαγκαζίνια μετά τα σάλιωνα ολημερίς βλέποντας φιγουρίνια, τραγουδιστές και σικάτα ρούχα. Φωτογραφίες από σελέμπριτιζ και φλας και πίστες και χορούς, διαγωνισμούς μπορούσα να ταξιδεύω με την φαντασία μου ώρες ολόκληρες. Όταν, δε, έκανε καμιά καυτή φωτογράφηση η ΜπεΜπέ, έψηνα και ‘γω λουκάνικο αβέρτα ρέι!

_MG_4957

ΙΝΤΕΡΝΕΤ Το ίντερνετ μπήκε τα 3 λάστ γήαρζς στη ζωή μου όταν γυρνώντας από την ξενιτιά θέλησα άμεσα και διαφορετικά απά τα κοινώς πραχθέντα και πατροπαράδοτα μέσα διαφήμισης (καλά όταν γίνομαι λόγιος σηκώνομαι απάνου και με κοιτώ στον καθρέφτη και μου λέω ‘φτου σου φτου σου φτου σου’ ) να με γνωρίσουν τα τσικάκια και οι μάγκες ρέι. Αντί να τρέχω, λοιπόν, στα τσάνελς στο γυαλί  και από δω και από κεί είπα θα δοκιμάσω με το ίντερνετς. Πολύ καλό το εργαλείο, μανιτζέβελο και με προσπέκτιβς…εκεί είναι το μέλλον ρέι… Ο κόσμος έχει βαρεθεί τα ίδια και τα ίδια και παίζει μόνος του μπαλίτσα..

_MG_5006

TV Για το χαζοκούτι δεν βρήκα ποτέ το νόημα ρέι.. Απορώ γιατί περνούν τον χρόνο τους με δαύτο και δεν βγαίνουν έξω να γνωρίσουν τη ζωή, να την πιάσουν, να την στίψουν, να την πιουν, να μην αφήσουν ούτε στάλα…Αφού η ρηάλιτι ειναι εκεί όξω , έχει ημόσιονς και οστά (καλά όταν μιλάω σαν ποιητής τσουτσουρώνω) ,γουάη; Αφού μπορείς να πας μια βόλτα, να χορέψεις, να κάνεις καμάκι, να πιεις ένα ντρινκ, να φας ένα σουβλακάκι πίταπόλα…Η μόνη προσπάθεια που εκτίμησα κάποτε στο χαζοκούτι ήταν το ΙΤΑ8 και το Seven-X άργα τη νύχτα…xxx.

_MG_5134

ΣΠΟΡ Δεν μπορώ να σέη ότι είμαι σπορτίβ τύπος. Mόνο με τα τσικάκια ασχολούμαι και κάνουμε γουίντ σέρφινγκ αγκαλιά, εμπόδια και σκάμμα αγκαλιά, ποδήλατο με τσικάκι στα γόνατα, ραλλίστας με τσικάκι στα γόνατα, αναρρίχηση με τσικάκι στη πλάτη, ιππασία με τσικάκι στα γόνατα, τέννις με τσικάκι για τα μπαλάκια, κυνήγι και τοξοβολία με τα βέλη του έρωτα  (εκεί πάω με τσοπανόσκυλο).

_MG_4904

ΤΑΞΙΔΙ Η μόνη φράση -στίχος που είναι συνδεδεμένη άρρηκτα (πςςςςς) με το ταξίδι είναι το “Όνειρο πουλί μου ταξιδιάρικο” ρέι..Μετά από τόσο τράβελινγκ στον πλανήτη Γη, το μόνο που με εξιτάρει είναι ο Πλανήτης Μπανάνα(!). Πιστεύω ότι μια μέρα θα ταξιδέψω με το διαστημόπλοιο “Μούστας το ΙΙ” και ως Κολόμπος (επαναλαμβάνω Κολόμπος) και ‘γω θα τον ανακαλύψω, θα τον εξερευνήσω, θα τον αποικήσω και θα σας φωνάξω να περάσουμε όλοι μέλι γάλα -όπως λέει και το δημοτικόν τραγούδι- αφού εκεί βρίσκεται η γη της επαγγελίας (2πςςςςς) ρέι! Προς το παρόν φέτο κάθε παρασκευοσαββάτο μπορείτε να πάρετε ένα τέηστ.

_MG_4935
_MG_5006