pop_lamb_1

Πως αισθάνεσαι αυτές τις μέρες; Ανασφαλής. Δεν είναι το Πάσχα η γιορτή που σου ταιριάζει; Δεν θα το έλεγα. Κι είναι όλα αυτά τα αδέλφια που χάνονται νωρίς Από που είσαι; Κάποιοι με θέλουν Ελληνικό. Τις περισσότερες φορές μιλάω Βουλγάρικα ή έρχομαι από μακριά. Από τα βοσκοτόπια της Νέας Ζηλανδίας. Ποτέ δεν καταλάβαμε, γιατί είναι καλύτερο το ελληνικό κρέας από τα υπόλοιπα; Ούτε εγώ. Η διαφορά σου με το πρόβατο ποια είναι; Ρωτήστε ένα πρόβατο καλύτερα. Σου αρέσει να μασουλάς περισσότερο γρασίδι ή τριφύλλι; Μου αρέσει να μασουλάω ήσυχο. Κάτι που δεν θα συμβεί ποτέ. Ο μηρυκασμός δεν χαλάει τη γεύση; Μερικές φορές βάζω κύβο Κνορ και διορθώνεται το πράγμα. Ζηλεύεις κάτι στα κατσίκια; Είναι τολμηρά και έχουν το θάρρος της γνώμης τους. Πότε ένιωσες τελευταία φορά περήφανο; Στη Σιωπή των Αμνών. Έχεις ντραπεί ποτέ πολύ για κάτι; Εγώ είμαι από τη Νάξο. Μεγάλωσα κοντά στους Μέλανες. Έχει και πράσινο εκεί. Κατεβαίνει και το ρυάκι του Φλεριού και πηγαίναμε εκεί να δροσιστούμε. Ήμουνα μικρό και ανέμελο. Όπως έπινα νερό ένιωσα από πίσω μου μια τσιμπιά. Λέω θα είναι η μαμά. Συνεχίζω το νεράκι μου ώσπου ένας τσίμπος με εκτοξεύει στον αέρα. Γυρνάω πίσω έξαλλο και βλέπω έναν κόκορα να στέκεται καμαρωτός. Τον καταράστηκα με λύσσα. Που να μην… Άγρια, ακατάσχετα λόγια από το στόμα ενός μικρού αρνιού. Μετά από λίγες μέρες ένα ζευγάρι Ολλανδών συνταξιούχων καθηγητών μαθηματικών από το Ρότερνταμ παρήγγειλε την τοπική σπεσιαλιτέ: Κόκορα κρασάτο. Τώρα που οι σούβλες και οι φούρνοι έχουν πάρει φωτιά σκέφτομαι διαφορετικά την αξία που έχουν οι λέξεις. Ποιο είναι το χειρότερο σου τραγούδι; Το Παπάκι που πάει στην ποταμιά. Ό,τι πιο ανούσιο έχω ακούσει ποτέ. Α, και αυτό.

http://youtu.be/DS6VldqBi9Q

Ποια είναι η γνώμη σου για τον Don Draper; Αμφιλεγόμενος χαρακτήρας και ένα μεταβατικό πρότυπο άντρα. Μεταξύ του σατράπη και μετροσέξουαλ βρίσκετε ο Don και αυτό δύσκολα μπορεί να το διαχειριστεί. Αν δεν με φάει κανείς τις επόμενες μέρες περιμένω με αγωνία τον τελευταίο κύκλο. Διάβασες κάτι καλό τελευταία; Τη Γκόλφω. Δεν το είχα πάρει χαμπάρι ότι υπάρχει αυτό το αριστούργημα. Εκεί που μιλά η Γκόλφω με τα βουνά. Έπος. Εκεί που μιλά η Γκόλφω για την αγάπη:

Είν’ η αγάπη χείμαρρος που χυμά και σε συντρίβει
Είν’ η αγάπη όνειρο που θέλεις για να τρέξεις,
μα απ’ τη γη τα πόδια σου δεν λεν να ξεκολλήσουν.
Αγάπη είναι ν’ αγαπάς όποια πληγή σου ανοίγει,
Αγάπη είναι η μοναξιά που πρέπει στον καθένα,
λόγια απλά που αγγίζουν την καρδιά ……
Ε ίν η αγάπη θάλασσα που γλυκοκυματίζει
είν η αγάπη φονικό , που ζωντανό σ αφήνει. 

Που θα ήθελες να καταλήξεις; Στα χέρια του Γιάννη. Τουλάχιστον. Τι θα ευχόσουν σήμερα στον υπόλοιπο κόσμο που γιορτάζει το Πάσχα; Καλή χώνεψη για όλους. Εύκολο πράγμα η όρεξη, δύσκολο η χώνεψη. Ρωτήστε και τα μηρυκαστικά.