Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
26.06.2022

Τι προβλέπει το νέο αντιμεταναστευτικό διάταγμα του Τραμπ

Έχει προκαλέσει τη διεθνή κατακραυγή.
Τι προβλέπει το νέο αντιμεταναστευτικό διάταγμα του Τραμπ

Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υπέγραψε τη Δευτέρα μια νέα εκδοχή του μεταναστευτικού διατάγματος που ανέστειλε η δικαιοσύνη και είχε προκαλέσει κατακραυγή διεθνώς.

Στη νέα εκδοχή απαγορεύεται η μετανάστευση από έξι μουσουλμανικές χώρες, αλλά όχι από το Ιράκ -το οποίο ήταν στο διάταγμα του Ιανουαρίου. Παράλληλα, έχει σβηστεί συγκεκριμένη αναφορά στην προστασία θρησκευτικών μειονοτήτων.

Το διάταγμα είχε προκαλέσει κατακραυγή και ομοσπονδιακός δικαστής είχε αναστείλει την εφαρμογή του στις 3 Φεβρουαρίου.

Στόχος των αλλαγών είναι να βοηθήσουν στο να μην ανατραπεί το διάταγμα ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε η σύμβουλος του Λευκού Οίκου Κέλιαν Κόνγουεϊ στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News είπε πως το διάταγμα θα τεθεί σε ισχύ τη 16η Μαρτίου.

Η προηγούμενη εκδοχή του διατάγματος, που υπογράφτηκε στις 27 Ιανουαρίου, είχε στόχο να κλείσει τα σύνορα επί πολλούς μήνες στους πολίτες επτά μουσουλμανικών χωρών και σε όλους τους πρόσφυγες.

Η βασική αλλαγή είναι πως το Ιράκ δεν περιλαμβάνεται στις χώρες που πλήττονται από πλήρη απαγόρευση.

«Το Ιράκ δεν είναι πλέον στον κατάλογο, λόγω των ενισχυμένων διαδικασιών επαλήθευσης και των μέτρων που έλαβε για τη διαβίβαση πληροφοριών» είπε η Κέλιαν Κόνγουεϊ.

Οι πολίτες από το Ιράν, τη Λιβύη, τη Σομαλία, το Σουδάν, τη Συρία και την Υεμένη θα απαγορεύεται να ταξιδεύουν στις ΗΠΑ για διάστημα 90 ημερών.

«Εάν έχετε ταξιδιωτικά έγγραφα, εάν έχετε βίζα, εάν μένετε νόμιμα στις ΗΠΑ, δεν σας αφορά το συγκεκριμένο διάταγμα» τόνισε η Κόνγουεϊ.

Η Κελιάν Κόνγουεϊ δήλωσε πως οι σύροι πρόσφυγες θα έχουν στο εξής την ίδια μεταχείριση όπως και οι υπόλοιποι πρόσφυγες. Στο αρχικό διάταγμα ο Ντόναλντ Τραμπ θέλησε να αναστείλει την υποδοχή προσφύγων για 120 ημέρες, αλλά επ’ αόριστον για τους Σύρους.

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2022 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.