Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
26.06.2022

Πως οι Ελβετοί διευκολύνουν τους κεραμιδόγατους

Οι Ελβετοί είναι ιδιαίτερα φιλόζωοι και το αποδεικνύουν στην πράξη.
Πως οι Ελβετοί διευκολύνουν τους κεραμιδόγατους

Οι Ελβετοί πρέπει να είναι ιδιαίτερα φιλόζωοι και όπως όλα δείχνουν, μάλλον έχουν περισσότερο αδυναμία στις γάτες. Και αυτές που έχουν σπιτώσει και αυτές που κόβουν βόλτες στα κεραμίδια. 

Αυτό το συμπέρασμα βγάζει κανείς από τις σκάλες που φτιάχνουν στο εξωτερικό των σπιτιών τους για να διευκολύνεται το πηγαινέλα των αξιαγάπητων αιλουροειδών.

Η Μπριγκίτε Σούστερ (Brigitte Schuster), γραφίστρια και συγγραφέας με έδρα τη Βέρνη της Ελβετίας, παρουσιάζει τα αδιάψευστα τεκμήρια. Στο υπό έκδοση βιβλίο της, με τίτλο «Swiss Cat Ladders», δείχνει το πώς οι συμπολίτες της φροντίζουν το ελεύθερο πνεύμα της γάτας.

Σε εξωτερικούς τοίχους των σπιτιών, προσαρμόζουν μια ευρύτατη ποικιλία από σκάλες για γάτες: από μια κομψή ελικοειδή κατασκευή που βρίσκεται σε καταστήματα (και μόνο το ότι μια τέτοια κατασκευή βρίσκεται σε καταστήματα λέει πολλά για τη ζωοφιλία των Ελβετών) έως πιο χειροποίητες εμπνεύσεις που αξιοποιούν γραμματοκιβώτια ή κομμένους κορμούς δέντρων.

Ορισμένες σκάλες απλώς δίνουν ελευθερία κίνησης σε γάτες που βολτάρουν στις σκεπές ή ζουν στους πάνω ορόφους, άλλες έχουν στόχο να ικανοποιήσουν την έμφυτη ανάγκη της γάτας να σκαρφαλώνει.

Το άλμπουμ με βραβευμένες φωτογραφίες συνοδεύουν διαγράμματα και κείμενα που εξερευνούν την κουλτούρα της σκάλας. Θα είναι δίγλωσσο (Αγγλικά και Γερμανικά) και αναμένεται να εμφανιστεί στους πάγκους των βιβλιοπωλείων τον επόμενο Σεπτέμβριο.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2022 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.