Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
31.05.2023

Οικονόμου για νέα μέτρα πριν την Πρωτοχρονιά: «Είμαστε έτοιμοι να παρέμβουμε ανά πάσα στιγμή»

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο της επιβολής των νέων μέτρων που έχουν ανακοινωθεί από τον Θάνο Πλεύρη πριν από τις 3 Ιανουαρίου, οπότε κι αναμένεται να τεθούν σε ισχύ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Οικονόμου για νέα μέτρα πριν την Πρωτοχρονιά: «Είμαστε έτοιμοι να παρέμβουμε ανά πάσα στιγμή»

“Πήραμε δύσκολες αποφάσεις για το κοινό καλό, αγνοώντας το πολιτικό κόστος. Και τώρα θα κάνουμε ότι χρειάζεται στο χρόνο που χρειάζεται, ακούγοντας τους επιστήμονες, και αφού σταθμίσουμε τα δεδομένα από κάθε πτυχή του βίου” τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου κατά την εισαγωγή του στην σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Ο κ. Οικονόμου εξέφρασε την ανησυχία του, εκτιμώντας ότι περιμένουμε αύξηση κρουσμάτων, ενώ τόνισε ότι η αύξηση της μετάλλαξης “Ο” δεν φέρνει αντίστοιχη αύξηση σε νοσηλείες και θανάτους, αφού έχει μειωμένη νοσηρότητα, επισημαίνοντας πάντως ότι το σύστημα υγείας θα δεχθεί υψηλή πίεση.

“Δεν σταματάμε την προσπάθεια, απαιτείται συνέπεια από όλους μας. Η μετάλλαξη “Ο” αφορά περισσότερο τις νεότερες ηλικίες” είπε ο κ. Οικονόμου, επισημαίνοντας ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να μην μεταφερθεί η νοσηρότητα στις μεγαλύτερες ηλικίες.

“Σε κάθε περίπτωση να λαμβάνονται τα κατάλληλα μέτρα προστασίας” είπε ο κ. Οικονόμου, προσθέτοντας ότι τα μέτρα που έχουν ληφθεί έως τώρα είναι σε απόλυτη σχέση με τις επιστημονικές εισηγήσεις κατόπιν ιχνηλάτησης των κρουσμάτων.

“Είμαστε έτοιμοι να παρέμβουμε ανά πάσα στιγμή στον ενδεδειγμένο χρόνο” τόνισε με έμφαση ο κ.Οικονίμου.

Αναφέρθηκε επίσης στη συμπλήρωση ενός χρόνου από την έναρξη εμβολιασμών κατά τον οποίο όπως είπε, έχουν πραγματοποιηθεί 17.060.000 εμβολιασμοί και έχουν εμβολιαστεί 7.415.000 συμπολίτες μας.

Παράλληλα – πρόσθεσε – πάνω από 4.360.000 συμπολίτες μας έχουν πραγματοποιήσει την αναμνηστική δόση, ενώ τόνισε ότι με βάση τις έρευνες, περισσότεροι από 15.000 συμπολίτες μας θα έχαναν τη ζωή τους αν δεν  είχαν γίνει οι εμβολιασμοί  αυτοί.

Είπε ακόμη ότι στην Επιχείρηση «Ελευθερία» προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε καθημερινή βάση  περισσότεροι από 7.000 υγειονομικοί από το Εθνικό Σύστημα Υγείας, 550 άτομα από τις Ένοπλες Δυνάμεις και την Πολιτική Προστασία και περισσότερα από 100 στελέχη από τα Υπουργεία Υγείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Εθνικής ‘Αμυνας, Προστασίας του Πολίτη και την ΗΔΙΚΑ, στο Επιχειρησιακό Κέντρο.

Ο κ. Οικονόμου πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση όλο αυτό το διάστημα -μεταξύ άλλων- δημιούργησε σταδιακά 3 χιλ. εμβολιαστικά κέντρα σε 725 σημεία, ανέπτυξε παράλληλα περισσότερες από 300 κινητές μονάδες και έθεσε σε εφαρμογή πρόγραμμα εμβολιασμού στις δυσπρόσιτες  περιοχές, και εφάρμοσε πρόγραμμα κατ’ οίκον εμβολιασμού των συμπολιτών μας με κινητικά προβλήματα. 

Στο ίδιο διάστημα -είπε- η χώρα μας πήρε πρωτοβουλίες που υιοθέτησαν άλλες χώρες όπως η υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών στους άνω των 60, ενώ και με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού, εφαρμόστηκε το ευρωπαϊκό ψηφιακό πιστοποιητικό.

“Κανείς στην ελληνική ιστορία δεν έκανε τόσα πολλά για το ΕΣΥ σε τόσο μικρό διάστημα” τόνισε καταλήγοντας ο κ. Οικονόμου, προσθέτοντας ότι “δεν ήταν αποτέλεσμα τύχης, αλλά έγιναν με πολύ κόπο και την συμπαράσταση του λαού, μακριά από κραυγές που επιδίδονται σε εμπόριο πόνου και μετρολογίας προτείνοντας αποσπασματικές ρυθμίσεις ανεφάρμοστες. Μακριά από απόψεις που μέσα σε συνθήκες πανδημικής πολιορκίας αρνήθηκαν να αποδοκιμάσουν τον παραλογισμό και την αντιεπιστημονικότητα”.

(AΠΕ-ΜΠΕ)

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2023 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.