adidas-b-magazine

Δεν ξέρω αν είναι που έχουν όλα ειπωθεί ή που τα reinventions τελείωσαν ή αν υπάρχει ανάγκη αυτοσαρκασμού στη μόδα (το τελευταίο το ελπίζω), αλλά μερικές ιδέες είναι διασκεδαστικές. Τα σοσονάκια με μπαλαρίνες υπάρχουν από τα 50s, τα μαύρα δαντελωτά καλτσάκια με γόβες τα φόρεσε η Madonna, τις μάλλινες κάλτσες τις δεχτήκαμε εύκολα με ψηλοτάκουνα και χοντρά τακούνια, ίσως επειδή παρέπεμπαν στο αλάνθαστο στερεότυπο της μαθήτριας κολεγίου με ένα fashion twist, το οποίο ποτέ δεν σταματά να συγκινεί. ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ; Από πού ξεφύτρωσε αυτό;

Οι κάλτσες με παντόφλα είναι εδώ για να θολώσουν τα όρια μεταξύ άκρων όπως η μόδα και η αδιαφορία για τη μόδα, η ειρωνεία και η σνομπίστικη σοβαρότητα του επαγγελματικού styling, το προχωρημένο, extreme λουκ των ξένων bloggers και οι συνήθειες του παππού στον κήπο, οι εκκεντρισμοί της πασαρέλας και το καθημερινό ντύσιμο.Τι και αν ο κόσμος το ψηφίζει (σύμφωνα με μελέτη για τα Debenhams) ως “το μεγαλύτερο λάθος στην ιστορία της μόδας”; Οι insiders εξακολουθούν να σπρώχνουν μαλακά (ή και πιο επιθετικά) στο μοδιστικό υποσυνείδητό μας το λουκ “του τουρίστα στην Πλάκα”, που παλιά χλευάζαμε και τώρα παίρνει την εκδίκησή του.

Όσοι επιχειρούν να σημειολογήσουν το νέο λουκ μιλάνε για επαναφορά του “χαριτωμένου” και τους συνειρμούς με αθώα μικρά κοριτσάκια που η αφροντισιά και η απουσία επιτήδευσης κάνει ακαταμάχητα. Επιπλέον, κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει το πρακτικό και το άνετο της νέας πρότασης – και ακόμα περισσότερο το χιούμορ, που λείπει από όσους ασχολούνται με ρούχα και παίρνουν τον εαυτό τους πολύ σοβαρά. Και ναι, καλά καταλάβατε σε αυτό προσπαθώ να καταλήξω: ότι μπορεί να μην το φορούσα, αλλά λέω ναι σε ό,τι συμβολίζει.