Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
DESIGN

Οι Neiheiser Argyros κατάφεραν να υπερδιπλασιάσουν ένα σπίτι με υπέροχη αυλή στο Λονδίνο

Οι νέοι αρχιτέκτονες του γραφείου που έχει έδρα σε Λονδίνο και Αθήνα επαναπροσδιορίζουν την παραδοσιακή γραμμική οργάνωση των row houses και απελευθερώνουν τον χώρο ενός σπιτιού δημιουργώντας ένα ζηλευτό περιβάλλον.
Το μοντέρνο αρχιτεκτονικό «ιδεώδες» της ελεύθερης κάτοψης έρχεται σε παραγωγική σύγκρουση με την πραγματικότητα ενός παραδοσιακού σπιτιού με μεσοτοιχία στο νοτιοδυτικό Λονδίνο, σε ένα πρόσφατο έργο του γραφείου Neiheiser Argyros. «Η κατασκευή συγκεράζει δύο αντιτιθέμενες λογικές, μεταφέροντας τα φορτία από πάνω και απελευθερώνοντας τον χώρο του σπιτιού, ώστε να επεκταθεί στην πίσω και πλευρική αυλή», όπως περιγράφουν οι αρχιτέκτονες. 

Στο “Verdun Road”, μια εμφανής χαλύβδινη δοκός -με μήκος εννέα μέτρων- που εκτείνεται κατά πλάτος του χώρου, πλαισιώνει τη ζωή μέσα στο σπίτι και δημιουργεί ένα ανοιχτό ισόγειο χωρίς κολώνες. Ένα βυθισμένο, χτιστό καθιστικό με ενσωματωμένο καναπέ, λειτουργεί σαν ένα διακριτικό χώρισμα μεταξύ των λειτουργιών της ανοιχτής κάτοψης

«Η παραδοσιακή γραμμική οργάνωση των row houses, -ξεχωριστοί χώροι που διαδέχονται ο ένας τον άλλον- επαναπροσδιορίζεται, ώστε τελικά οι χώροι να διατάσσονται κυκλικά μεταξύ τους. Τα ξύλινα κιγκλιδώματα είναι ελαφρώς κεκλιμένα, φιλτράροντας έτσι την οπτική φυγή από την είσοδο και ενεργοποιώντας το χώρο του κλιμακοστασίου, ακόμα και όταν δεν χρησιμοποιείται». 

Τα δωμάτια στους ορόφους εξαπλώνονται μέχρι και το ζευκτό της στέγης και έτσι το σπίτι εκμεταλλεύεται πλήρως το κέλυφός του. Ενσωματώνοντας μια επέκταση στο πίσω μέρος του ισογείου, μια πλευρική στο ισόγειο και στον πρώτο όροφο και μια επέκταση στη στέγη, η επιφάνεια του αρχικού σπιτιού υπερδιπλασιάζεται σε από 80 τ.μ. σε 180 τ.μ.

Με έδρα στο Λονδίνο και την Αθήνα,  το Neiheiser Argyros είναι ένα αρχιτεκτονικό γραφείο που δημιουργήθηκε από νέους αρχιτέκτονες και μια πολυεπιστημονική ομάδα που ενδιαφέρεται τόσο για τον δημιουργικό και ευφάνταστο πειραματισμό όσο και για την έρευνα.

Ιδρύθηκε από τον Ryan Neiheiser και τη Χριστίνα Αργυρού το 2015, τα ενδιαφέροντα τους δεν καθορίζονται από έναν συγκεκριμένο τύπο έργου, αλλά από μια πνευματική περιέργεια, μια καλλιτεχνική αυστηρότητα και μια ισχυρή δέσμευση για τη δημιουργία χώρων και αντικειμένων με πολιτισμική σημασία. «Βλέπουμε τον σχεδιασμό ως μια συνομιλία, μια χαλαρή ανταλλαγή φόρμας και ιδεών, έναν ανοιχτό διάλογο με τις ιστορίες και όσα μας περιβάλλουν». Το Neiheiser Argyros έχει δημουργήσει έργα στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ.

Περισσότερες πληροφορίες για το αρχιτεκτονικό γραφείο Neiheiser Argyros θα βρείτε εδώ
POP TODAY
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2020 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.