POPTRIVIA

Σου έχουμε συνταγή και εύκολη και πεντανόστιμη γαριδομακαρονάδα σε 30 λεπτά

Είναι ένας νόστιμος και εύκολος τρόπος για να νιώσεις ότι βρίσκεσαι σε ειδυλλιακό ταβερνάκι δίπλα στο κύμα μέχρι να πάρεις άδεια.
Κείμενο: Άννα Χαλικιά

Η γαριδομακαρονάδα είναι από εκείνα τα φαγητά που -μέχρι να δοκιμάσεις να την φτιάξεις μόνος σου για πρώτη φορά- νομίζεις ότι είναι κάτι μπελαλίδικο. Έλα όμως που είναι από τις πιο εύκολες και γρήγορες μακαρονάδες που μπορείς να απολαύσεις!

Οι γαρίδες θέλουν ελάχιστο ψήσιμο, η ντοματόσαλτσα να είναι «ζωντανή» (γι’ αυτό χρησιμοποιούμε ολόγλυκα ντοματίνια), τα ζυμαρικά να είναι καλής ποιότητας και να «κρατάνε» κι έπειτα ποντάρεις στα αρωματικά: σκόρδο, πικάντικο τσίλι, πάπρικα, τσίπουρο και φρέσκα μυρωδικά.

Το πολύ σε 30 λεπτά αυτή η λαχταριστή γαριδομακαρονάδα θα βρίσκεται στο τραπέζι σου κι εσύ θα νιώθεις ότι βρίσκεσαι σε ειδυλλιακό ταβερνάκι δίπλα στο κύμα!

Μερίδες: 4
Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 20 λεπτά

Υλικά

500 γρ. μακαρόνια Ματσάτα 
500 γρ. γαρίδες μεσαίου μεγέθους (40/60)
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
1 πιπεριά τσίλι, ψιλοκομμένη
1 κιλό ντοματίνια κομμένα στη μέση
2 σκελίδες σκόρδο
1 κ.γ. πάπρικα
60 ml τσίπουρο
¼ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
¼ ματσάκι φρέσκο βασιλικό χονδροκομμένο

Διάβασε ή δες βίντεο με την εκτέλεση της συνταγής στο madameginger.com
POP TODAY
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2019 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.