POP_Konstantinidi_09

Πως έμπλεξες με τη μόδα; Το σχέδιο υπήρξε ανέκαθεν στη ζωή μου. Ήταν και είναι το πάθος μου, παρόλο που στην αρχή έλεγα πως θέλω να γίνω βιολόγος (!), λόγω των γονιών μου που ασχολούνταν με την ιατρική αλλά η μεταποίηση, η τέχνη και η αλλαγή πάντα με γοήτευαν και έτσι βρέθηκα και στην σχολή Βελουδάκη όπου και αποφοίτησα.

Από που αντλείς την έμπνευση για τις δημιουργίες σου; Δεν έχω πλάνο ή statement. Πράγματα που μου κάνουν εντύπωση, κυρίως από υλικά ή χρώματα τα παίρνω, τα αδειάζω μπροστά μου και κατευθείαν ξεκινάω να κάνω διαφορετικούς τεχνικούς συνδυασμούς. Θα έλεγα πως είναι και αρκετά “αφηρημένο” όλο αυτό που κάνω.

Στον χώρο της μόδας δεν είσαι νέα γιατί δούλεψες και ως μοντέλο. Ναι. Και γνώρισα πολύ καλά αυτό τον χώρο. Κοιτώντας πίσω-επειδή πλέον δεν δουλεύω με την ίδια συχνότητα ως μοντέλο-βλέπω ότι όλη αυτή η πορεία, με βοήθησε και με βοηθάει σε αυτό το οποίο ξεκίνησα να κάνω και τολμώ να δηλώσω ευνοημένη γιατί κατάφερα να δουλέψω σχεδόν με όλα τα σημαντικά ονόματα του χώρου και φωτογράφους όπως οι Κώστας Αυγούλης, Θανάσης Κρίκης, Βαγγέλης Κύρης, Γιώργος Καπλανίδης, Δημήτρης Σκουλός, Γιώργος Κατσανάκης και πολλούς άλλους.

POP_Konstantinidi_05

Yπάρχει ο ορισμός για την μόδα; Ορισμός για την μόδα δεν υπάρχει, αλλά πιστεύω ότι πρέπει να πιστέψω σε έναν αναγκαστικά, γιατί είναι και το αντικείμενο μου, αν δεν πίστευα δεν θα υποστήριζα και την δουλεία μου.

Ξεφεύγει κάποιος από την κατεστημένη αισθητική που ορίζει αυτός ο χώρος; Δεν νομίζω ότι μπορεί κάποιος να βγει ανεπηρέαστος από το παιχνίδι της μόδας ειδικά στο θέμα που λέγεται “τάσεις”. Οπωσδήποτε παίρνεις και δανείζεσαι από όλα αυτά τα οποία βλέπεις αλλά δεν θα μιλήσω για προσωπικό στιλ γιατί μπορεί κάποιος να με δει με outfits από rock ή lady-like μέχρι androgyne.

Υπάρχει τεχνοτροπία στα σχέδια σου; Ναι, από την άποψη, πως όλες μου οι δημιουργίες είναι καθαρά χειροποίητες. Δεν έχω προσωπικό, παρά εμένα την ίδια. Όπως είπα και πριν αγαπημένο σχέδιο ή χρώμα στο νου μου δεν υπάρχει, για παράδειγμα σε αυτήν μου τη συλλογή θα βρει κάποιος αρκετά το χρώμα του σάπιου μήλου.

POP_Konstantinidi_08

Αγαπημένες δεκαετίες; Δεν έχω καθόλου καλή σχέση με τα 80ς. Λατρεύω δεκαετίες όπως τα ‘60s ή τα ‘70s, έχουν μια αλλιώτικη αίγλη και αυθεντικότητα λόγω της επαναστατικότητας τους.

Θα έφευγες στο εξωτερικό; Θα έφευγα αλλά το σίγουρο είναι πως θα επέστρεφα στην Ελλάδα. Θα τόλμαγα αυτό το βήμα, για να προωθήσω την δουλειά μου αλλά και για τα χρήματα, ας είμαστε αντικειμενικοί.

Έχεις κάποιο fashion icon; Την Κate Moss. Λατρεύω το γεγονός πως δεν έχει συγκεκριμένο στιλ, είναι την μία rock, την άλλη grunge, μεταμορφώνεται 100% και η μεταμόρφωση είναι πράγμα που λατρεύω.

Και δεν κουράζεσαι να την βλέπεις παντού; Απεναντίας! Θέλω να την βλέπω παντού και συνέχεια! Ξανά και ξανά! δηλώνει γεμάτη ενθουσιασμό.

POP_Konstantinidi_12

Αγαπημένο μέρος στην Αθήνα; Το Σπίτι στο Χαλάνδρι! Εκπληκτικά cocktails και τρομερή μουσική.

Ακριβό VS Οικονομικό ντύσιμο. Θα πω κάτι που δεν ξέρω κατά πόσο με τιμά ως σχεδιάστρια αλλά είμαι φαν του ZARA. Είναι σίγουρα πιο οικονομικό, αλλά συγχρόνως πρόκειται για σχέδια τα οποία βλέπουμε στα μεγαλύτερα catwalks. Και μάλιστα η συγκεκριμένη εταιρία έχει βελτιώσει εκπληκτικά την ποιότητα των ρούχων της και φυσικά και τις τιμές της.

Έχεις αγαπημένο σχεδιαστή; Τον Tom Ford. Είναι μια ιδιοφυΐα του χώρου, ένας γνήσιος καλλιτέχνης.

Υπάρχει αντιγραφή στην Ελλάδα; Εννοείται! Και μάλιστα πολύ!

*Το site της Konstantina Konstantinidi είναι under construction ενώ τις custom made δημιουργίες της μπορείτε να τις βρείτε στο facebook.com/konstantinidi.k

POP_Konstantinidi_13
POP_Konstantinidi_06
POP_Konstantinidi_04
POP_Konstantinidi_14
POP_Konstantinidi_11