4

Η ομάδα της NestleProfessional με οδηγό το BuondiCaffè, διοργάνωσαν για τρίτη χρονιά τον διαγωνισμό που έγινε θεσμός για την κοινότητα των baristi. Το Buondi Barista Challenge ΙΙΙ, ήταν χωρισμένο σε τρία διαγωνιστικά μέρη τους προκριματικούς, τους ημιτελικούς και φυσικά τον εντυπωσιακό τελικό. Οι εκπρόσωποι του διαγωνισμού στην προσπάθειά τους να βρουν τον καλύτερο baristi, ταξίδεψαν τους ημιτελικούς σε 5 ελληνικές πόλεις – Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Πάτρα, Χίο και Αθήνα. Ο μονοποικιλιακός καφές Buondi Honduras, είναι αυτός φυσικά που πρωταγωνίστησε σε όλη τη διαδικασία· εξαιτίας του ηφαιστιογενούς εδάφους στο οποίο καλλιεργείται κατορθώνει να είναι μια μείξη από ιδιαίτερα γευστικά χαρακτηριστικά και μια ποικιλομορφία αρωμάτων. Ο Buondi Single Origin Honduras ήταν ο απόλυτος οδηγός των διαγωνιζομένων στο ταξίδι τους προς τη νίκη.

0053

Οι 6 καλύτεροι baristi, συγκεντρώθηκαν φέτος στις 15 Δεκεμβρίου για να μπορέσουν να εντυπωσιάσουν κοινό και κριτές με τις γνώσεις και τις δεξιοτεχνίες τους. Κριτές της βραδιάς, κάποιοι από τους σημαντικότερους και πλέον καταξιωμένους ανθρώπους του χώρου. Ο Τάσος Δεληχρήστος, Coffeein Good Spirits World Champion  2008, SCAE trainer & κριτής σε παγκόσμια πρωταθλήματα, ο Σταύρος Λαμπρινίδης, Ibrik World Champion  2014, SCAE trainer& κριτής σε παγκόσμια πρωταθλήματα, ο Πασχάλης Καστανάς, Innovations & TechnologyManager, Nestlè Ελλάς Α.Ε. και ο Τάσος Ποθουλάκης, Technical Support and Trade Assets Manager, Nestlè Ελλάς Α.Ε., ήταν οι ειδικοί του χώρου που ανέδειξαν τον καλύτερο barista της χρονιάς.

1

0202
Το διαγωνιστικό σκέλος δεν αφορούσε απλά στο γευστικό αποτέλεσμα αλλά και στον τρόπο με τον οποίο κάθε υποψήφιος διαχειριζόταν τον χώρο και τα υλικά του. Έτσι, οι κριτές ήταν «χωρισμένοι» ουσιαστικά σε δύο ομάδες, σ’ εκείνους που θα απολάμβαναν τα τρία γευστικά ροφήματα των διαγωνιζομένων – τα οποία ήταν Espresso, Cappuccino, Freddo Espresso, Freddo Cappuccino και ένα signature ρόφημα με βάση τον Buondi Single Origin Honduras –  και σε ‘κείνους που έκριναν την επαγγελματική τους συμπεριφορά. 

Μεγάλος νικητής της βραδιάς αναδείχτηκε ο Χρήστος Γιαγκουδάκης από τη Βόρειο Ελλάδα. Ο μόλις 29 ετών barista ασχολείται επαγγελματικά με τον καφέ τα τελευταία 8 χρόνια και εργάζεται στο 180˚ Sun&Lounge στην Καβάλα. Ο μεγάλος νικητής της βραδιάς πέρασε με επιτυχία όλα τα διαγωνιστικά στάδια και κατάφερε να αποδείξει τις γνώσεις και τις ικανότητες του στη δημιουργία ενός απολαυστικού και ιδιαίτερου ροφήματος καφέ. Με ένα signature beverage έκλεισε ο νικητής την εμφάνισή του· το  οποίο ήταν με βάση τον Buondi Honduras σε συνδυασμό με σιρόπι βύσσινο, κρέμα κάστανο & σουμάδα. Με αυτόν τον τρόπο κέρδισε το πολυπόθητο εισιτήριο για τη Βουδαπέστη, όπου θα διεξαχθεί φέτος ο μεγάλος διαγωνισμός World of Coffee 2017.

Οι υπόλοιποι πέντε φιναλίστ, επίσης, εξαιρετικοί επαγγελματίες ανταμείφθηκαν για τη συμμετοχή τους με SCAEtrainings και όμορφα δώρα. Οι Γιώργος Βασιλάκης – Grinders (Χίος), Θοδωρής Γκότσης – Mr. Peacock (Αθήνα), Αλέξανδρος Καραλουκάς – Lamilu Coffee (Αθήνα), Βασίλης Διονυσόπουλος – Dose (Πάτρα), Χάρης Υφαντής – Το καφεδάκι μου (Ηράκλειο Κρήτης) είναι οι φιναλίστ που κατάφεραν να φτάσουν να διαγωνιστούν στον τελικό.

Η ομάδα της NestleProfessional και ο BuondiCaffè, ανανέωσε το ραντεβού της με τους επαγγελματίες του καφέ και έκλεισε τη βραδιά με ένα μεγάλο πάρτι στο οποίο εμφανίστηκαν οι Alcatrash.

Sponsored by Buondi Caffee