Φωτό: Παναγιώτης Τζάμαρος / FOSPHOTOS

Φωτό: Παναγιώτης Τζάμαρος / FOSPHOTOS

Μάλλον είναι μια καλή ευκαιρία να επισκεφτείς όσα μουσεία της Αθήνας δεν έχεις δει ως τώρα -αυτό γιατί, λόγω της εθνικής εορτής, θα έχουν ελεύθερη είσοδο.

Το Μουσείο της Ακρόπολης προσφέρει και μια ειδική περιήγηση για την 28η, με θέμα τη επίδραση των γλυπτών της Ακρόπολης στη δημιουργία της Αναγέννησης. Αφορμή γι’ αυτήν την περιήγηση αποτέλεσε το χάλκινο τέθριππο με τη θεά Νίκη από τη συλλογή του Θεόφιλου Χάνσεν, το οποίο θα φιλοξενείται στο μουσείο μέχρι τις 18/1.

Διονυσίου Αρεοπαγίτου 15, 2109000900, 8 π.μ.-8 μ.μ.

Το Πολεμικό Μουσείο παρουσιάζει τη συλλογή του σχετική με την ημέρα, από τον Ελληνοϊταλικό πόλεμο ως τη γερμανική κατοχή. Το υλικό περιλαμβάνει έργα τέχνης, φωτογραφίες, όπλα, στολές και λάφυρα. 

Βασ. Σοφίας & Ριζάρη 2, Κολωνάκι, 2107252974, 9 π.μ.-7 μ.μ.

Το Θωρηκτό Αβέρωφ και το Αρχαιολογικό Μουσείο Πειραιά προσφέρουν σε συνδυασμό μια ευχάριστη παραθαλάσσια βόλτα, από τη μαρίνα Φλοίσβου ως το Πασαλιμάνι, συνδυάζοντας νεότερη με αρχαια ιστορία. 

Θωρηκτό Αβέρωφ: Μαρίνα Φλοίσβου, 10 π.μ.-5 μ.μ.   –   Μουσείο: Χ. Τρικούπη 31, 2104521598, 8 π.μ.-3 μ.μ.

Το παλαιότερο μουσείο της χώρας, το Αρχαιολογικό Μουσείο είναι κι αυτό ανοιχτό στο κοινό και προσφέρει για ακόμη λίγες μέρες την έκθεση «Classicita ed Europa. Το κοινό πεπρωμένο Ελλάδας και Ιταλίας» -μέχρι τις 31/10, την προλαβαίνετε! 

Πατησίων 44, 2132144800, 8 π.μ.-8 μ.μ. 

Wien_Pasxal_Rioult

-Όταν τα μουσεία κλείσουν, μπορείς να περάσεις από την πρεμιέρα της παράστασης Open Frontiers της Hellenic Dance Company στη σκηνή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών στις 21:00. Τα έργα των Akram Khan, Martha Graham, Pascal Rioult και Tono Lachky θα ερμηνεύσουν οι χορευτές της ομάδας της Κρατικής Σχολής Ορχηστρικής Τέχνης, με είσοδο ελεύθερη για το κοινό. Για την παράσταση, θα δοθούν δελτία προτεραιότητας, που θα αρχίσουν να μοιράζονται στις 20:00. (Βασιλίσσης Σοφίας & Κόκκαλη) 

Κι αφού χορτάσεις μουσεία και τέχνη, το βράδυ οι επιλογές σου δεν είναι λίγες. 

-Στην Cantina Social, (Λεωκορίου 8, Ψυρρή) ο Chris T. θα παίζει από τις 21:30 wave, synth pop & post punk στο πάρτυ που μας καλεί να κοινωνικοποιηθούμε. Let’s Socialize λοιπόν, στην Cantina Social. 

-Λίγο πιο δίπλα, στο Ghost House (Λεπενιώτου 26, επίσης Ψυρρή) ο Μάνος Καρακατσάνης σε μια βραδιά με τίτλο Low Life Lullabies θα παίζει από τις 22:00 americana, indie και waves. 

-Αν έχεις όρεξη για swing και rock and roll, αξίζει μια βόλτα από το Jazz point όπου θα βρίσκεται το The Big Apple Party, με είσοδο φυσικά ελεύθερη, μετά τις 22. Ακαδημίας 18, εντός Στοάς