Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
ΠΟΛΗ

Το νέο graffiti στην Αθήνα που δεν πρέπει να χάσεις κι όλη η ιστορία πίσω απ’ αυτό!

To graffiti για το οποίο συζητάνε όλοι!
Advertisement

Δε θα σας κρύψω ότι είμαι μέγας λάτρης των graffiti οπότε συνηθίζω να χάνομαι στα στενά του κέντρου της Αθήνας αναζητώντας κάποια νέα ανακάλυψη, κάποια νέα προσθήκη στα αχαρτογράφητα νερά της αθηναϊκής street art.

Kι αυτή τη φορά ΕΥΡΗΚΑ στα στενά της Πλάκας.

Κατηφορίζοντας την Ανδριανού και στρίβοντας τυχαία στην οδό Μνησικλέους ανακάλυψα στον τοίχο του ιδιωτικού πάρκινγκ που συναντάς στον συγκεκριμένο δρόμο ένα graffiti που μου τράβηξε αμέσως το ενδιαφέρον. Όχι μόνο δεν το είχα ξαναδεί ή διαβάσει γι’ αυτό, αλλά ήταν τόσο άρτια ζωγραφισμένο που θα νόμιζε κανείς πως ήταν από πάντα εκεί. Τόσο το θέμα του, αλλά κι αυτό το που απέπνεε το έκανε στα μάτια μου να φαντάζει ήδη αναπόσπαστο κομμάτι της Πλάκα.

Πρόκειται για το νέο graffiti του Pan Pan , κατά κόσμο Παναγιώτη Πανταζή, γνωστό εικονογράφο κόμικς που γεννήθηκε το 1982 στην Αθήνα. Αυτή τη φορά όμως αποφάσισε να πει μια ιστορία χωρίς να συνοδεύεται από bubbles με διαλόγους, μόνο με εικόνες. Σε αντίθεση με τους περισσότερους Graffiti artists δεν χρησιμοποίησε σπρέι για τη δημιουργία αλλά πινέλο και ίσως αυτή ακριβώς η λεπτομέρεια να είναι που του δίνει έναν τόσο ρετρό χαρακτήρα, να κάνει τα χρώματα πιο απαλά, αλλά και τόσο ζωντανά παράλληλα.

Ο καλλιτέχνης φαίνεται να έχει εμπνευστεί από τις «σχέσεις από καλό χαρμάνι», όπως υποδηλώνει και το όνομα του έργου, που δημιουργούνται ανάμεσα στους ανθρώπους, μένουν αναλλοίωτες στον χρόνο παρά τις δυσκολίες και επισφραγίζονται με ένα φλιτζάνι ελληνικό καφέ Λουμίδης Παπαγάλος. Αυτόν μάλιστα τον κοινωνικό χαρακτήρα του καφέ είναι που ήθελε να αποτυπώσει όσο πιο ρεαλιστικά γινόταν γι’ αυτό επέλεξε να ζωγραφίσει μια αθηναϊκή γειτονιά, με ανθρώπους να βρίσκονται στις αυλές και τα μπαλκόνια τους και να συζητούν. Παράλληλα στην πλατεία που αποτελεί την καρδιά τόσο του graffiti όσο και της γειτονιάς, σχημάτισε ένα φλιτζάνι ελληνικό καφέ, όπου γύρω του οι άνθρωποι ενώνουν τις ιστορίες τους και την καθημερινότητά τους.

Ο Pan Pan, λοιπόν, ήρθε για να μείνει στα αθηναϊκά σοκάκια και η δική μας πρόταση είναι την επόμενη φορά που θα κατέβετε στο κέντρο, μην χάσετε την ευκαιρία να το φωτογραφίσετε πριν γίνει #viral!

https://www.youtube.com/watch?v=5m88m1i74Fk

POP TODAY
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2021 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.