Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaΧΟΡΟΣ

Η ομάδα σύγχρονου χορού PLAN B εμπνέεται από τον χώρο και μας φέρνει πιο κοντά

Η παράσταση 'FLAT Ǝ' που κάνει πρεμιέρα στις 16 Σεπτεμβρίου, επιχειρεί να γεφυρώσει τις επικοινωνιακές και συναισθηματικές αποστάσεις.
Sponsored content

Η κοινωνική απόσταση είναι μια πραγματικότητα που βιώσαμε έντονα τα τελευταία δύο χρόνια, γι΄αυτό και πλέον, διαρκώς, προσπαθούμε να βρούμε τρόπους να έρθουμε και πάλι πιο κοντά. Στο FLAT Ǝ τρία πρόσωπα, περιπλανώμενα στο θαμπό τοπίο της αέναης καθημερινότητας, ψάχνουν απαντήσεις χωρίς συγκεκριμένη μορφή. 

Το καλλιτεχνικό αυτό εγχείρημα είναι εμπνευσμένο από τον χώρο που θα φιλοξενηθεί και όχι ενταγμένο σε ένα τεχνητό θεατρικό περιβάλλον και αυτό από μόνο του το κάνει ιδιαίτερο. Αναπνέει από το περιβάλλον του, καρδιοχτυπά από την επαφή. 

Νέες, ξανά, εμπειρίες, αναπροσαρμόζουν μια οικία πραγματικότητα, αναδύοντας την λαχτάρα για το -χαμένο στα βάθη της μνήμης- μυστήριο της ζωής. Είναι μια προσπάθεια για να πέσουν οι προσωπικές και κοινωνικές μεσοτοιχίες ώστε να γεφυρωθούν οι επικοινωνιακές και συναισθηματικές αποστάσεις. 

Η υπόθεση του FLAT Ǝ, όπως και η παρουσίασή του, εκφράζουν την ανάγκη για πνευματική, συναισθηματική και σωματική επαφή, τόσο μέσω της κινησιολογικής δομής, όσο και μέσω της κοντινής απόστασης – που αναπόφευκτα δημιουργεί ο χώρος – μεταξύ χορευτή και θεατή. 

Η Ρούλα Κουτρουμπέλη σε συνεργασία με την Εύα Παγουλάτου, παρουσιάζουν τη νεοσύστατη ομάδα χορού, Plan B, που για τις ίδιες αποτελεί ένα εγχείρημα ζωτικής σημασίας. Τόσο οι ερμηνευτές που κατά καιρούς την αποτελούν, όσο και οι εμπνευστές της, έχουν σαν στόχο να διατηρήσουν ζωντανή τη σχέση της κλασικής και σύγχρονης κίνησης μέσα στις δημιουργίες τους. 

Στα πλαίσια αυτού του άξονα, η ομάδα δεν βασίζει το έργο της σε κάποιο μονοδιάστατο κινησιολογικό χαρακτηριστικό. Η συνεργασία των καλλιτεχνών έχει ως βασικό προσανατολισμό την ανταλλαγή πληροφοριών και εμπειριών, που μπορούν να δώσουν καινούργιες διαστάσεις και ύφος στο έργο. Μια συνεργασία που αγκαλιάζει, περιπλέκει και αναδεικνύει την κουλτούρα και την παιδεία κάθε μέλους. 


ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Concept- Χορογραφία- Δραματουργία:
Ρούλα Κουτρουμπέλη σε συνεργασία με την Εύα Παγουλάτου
Ερμηνεύουν:  Αρετή Αθανασοπούλου, Κατερίνα Λιόντου, Γιάννης Παπακαμμένος
Σκηνικά/ κοστούμια: Ρούλα Κουτρουμπέλη, Άννα Καμινάρη
Μουσική: Schubert, Ryoji Ikeda
Φωτισμοί: Μανώλης Μπράτσης
Βοηθός παραγωγής: Άννα Καμινάρη
Βίντεο/ Φωτογραφία: Γιώργος Κατσούλης
Graphic Design: Αγγελική Τσιάτη
Παραγωγή: ΧΟρΟLOGIE, POPLIGHT PRODUCTIONS

Το FLAT Ǝ θα ανέβει στις 16, 18, 23, 25/9 (ώρα 9.00μμ), 17 και 24/9 (ώρες 8.00μμ και 10.00μμ), στο Bluebox Athens, Ευπατριδών 1, Γκάζι. Κρατήσεις εισιτηρίων: 210 5231060.
POP TODAY
popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2022 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.