Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
ΜΟΥΣΙΚΗ

Αthens Music Week: Η γιορτή της μουσικής επιστρέφει για τρίτη χρονιά

Έξι μέρες γεμάτες μουσική. Από τις 22 έως τις 26 Ιουνίου 2021 στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων το 3ο Athens Music Week- σε υβριδική μορφή φέτος, παρουσιάζει τις νέες τάσεις στη μουσική βιομηχανία.

Πώς μπορούν οι Έλληνες μουσικοί να αναδειχθούν στην Ελλάδα και το εξωτερικό; Πόσο μεγάλο κοινό έχει το Ελληνικό Hip-Hop και ποιες είναι οι νέες τάσεις στην Ελληνική μουσική; Υπάρχει ισορροπία των φύλων στη μουσική βιομηχανία; Τι κοινό έχουν το Spotify, το Bandcamp και το Clubhouse; Πώς χτίζεται μία μουσική καριέρα μέσω του Tik Tok; Τι είναι τα Copyrights, τι είναι τα Royalties, πώς λειτουργούν και τι σχέση έχουν με τη blockchain τεχνολογία; 

Αυτές είναι μερικές μόνο από τις ερωτήσεις που θα απαντηθούν στο Αthens Music Week, που ξεκινάει σήμερα και υπόσχεται να κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον για μια ολόκληρη εβδομάδα. 

Σε μια πολύ καθοριστική στιγμή για την παγκόσμια μουσική βιομηχανία, το Αthens Music Week έρχεται για να δώσει και πάλι τον πρωταγωνιστικό στην μουσική και τους ανθρώπους της, μέσα από συζητήσεις, workshops, παρουσιάσεις και φυσικά, συναυλίες. Αυτό που κάνει ξεχωριστό το φετινό και τρίτο στην σειρά Αthens Music Week είναι η υβριδική μορφή που έχει πάρει, καθώς λόγω της πανδημίας, πολλές από τις εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν διαδικτυακά. Βέβαια, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα υπάρχει και μια ζωντανή συναυλία, η οποία θα κλείσει την εβδομάδα. 

Όπως και τις δύο πρώτες χρονιές του, έτσι και φέτος το Αthens Music Week θα φιλοξενήσει πάνελ με έμπειρους και καταξιωμένους εκπροσώπους της εγχώριας και διεθνούς μουσικής βιομηχανίας, ενώ παράλληλα θα δώσει χώρο σε νέους καλλιτέχνες να δείξουν τη δουλειά τους. Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει η συνάντηση του Τάσο Μπρεκουλάκη, της Kafka, τoυ Νίκου Νικολακόπουλου,του Ανδρέα Μεταξά και του William Darladanis που θα συζητήσουν για το ελληνικό χιπ-χοπ. 

Ένας από τους σημαντικότερους ομιλητές είναι ο κορυφαίος σαξοφωνίστας Shabaka Hutchings, που θα μιλήσει για την έκρηξη της βρετανικής τζαζ σκηνής την τελευταία πενταετία, ενώ το Σάββατο 26 Ιουνίου στη σκηνή της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων θα ανέβουν ο Good Job Nicky, οι Atomic Love και ο Solmeister. Αυτή θα είναι η πρώτη live εμφάνιση του Good Job Nicky, που με την πρώτη του κιόλας δουλειά κατάφερε να αποκτήσει το δικό του φανατικό κοινό, ενώ ο Solmeister με το άλμπουμ του «Τα λέμε στην Κόλαση» ξεδιπλώνει την προσωπικότητα και τις μουσικές του αναζητήσεις.

Το Αthens Music Week με το πλούσιο πρόγραμμα του καλύπτει όλα τα είδη μουσικής και όλες τις νέες μουσικές τάσεις που θα μας απασχολήσουν στο μέλλον. Μην το χάσετε!

Athens Music Week
22-26 Ιουνίου 2021
Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων
Όλες οι δράσεις είναι δωρεάν για το κοινό, ως ένδειξη συμβολικής υποστήριξης στις δύσκολες συνθήκες που βιώνει ο κλάδος της μουσικής παγκοσμίως.
Όλο το πρόγραμμα στο: athensmusicweek.gr/
POP TODAY
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2021 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.