εργαστηριο_animation01

Είναι η Αθήνα μια πόλη που δεν κοιμάται ποτέ; Όσοι συμμετέχουν στο animation workshop θα εμπνευστούν, θα δημιουργήσουν και θα κατασκευάσουν την εικόνα της δικής τους Αθήνας και θα της δώσουν ζωή χρησιμοποιώντας κινούμενα οπτικά εφέ όπως πουλιά που πετούν, δελφίνια που κολυμπούν, αναρριχόμενα δέντρα και βουνά. Φακοί και χάρτινα μοντέλα θα σηκώσουν ψηλά την πόλη ώστε να ξεκινήσουμε ένα εξερευνητικό ταξίδι και να βρούμε τι πραγματικά σκέφτονται οι άνθρωποι για την Αθήνα. Οι συμμετέχοντες θα γνωρίσουν τον τρόπο που δουλεύει η παραδοσιακή animation τεχνική και θα έρθουν σε επαφή με την έκθεση Strange Cities: Athens στη Διπλάρειο Σχολή.

Βήμα 1: Οι συμμετέχοντες θα κατασκευάσουν την πόλη της Αθήνας χρησιμοποιώντας δυσδιάστατα και τρισδιάστατα χάρτινα μοντέλα. Επιπλέον, θα δημιουργήσουν το δικό τους «θαυματοτρόποιο» της Αθήνας, ένα σουβενίρ που θα το πάρουν σπίτι.

Βήμα 2: Οι συμμετέχοντες θα παίξουν με τις σκιές κάποιων πραγμάτων, αντικειμένων, ζώων οι οποίες θα τοποθετηθούν στο χάρτινο σετ. Με τη χρήση LED φακών θα προστατέψουν τις μορφές και τις σκιές ώστε να σχηματιστεί ο κύριος κορμός του κινούμενου σχεδίου.

 Βήμα 3: Οι συμμετέχοντες θα μπορούν να φορέσουν μέρη του χάρτινου σκηνικού (ένα κτήριο στο κεφάλι, έναν ήλιο στο χέρι). Θα κάνουν τον εαυτό τους μέρος της ταινίας. Εκτός του θαυματοτρόποιου κάθε συμμετέχων φεύγοντας από τη Διπλάρειο θα πάρει μαζί του ένα τρισδιάστατο περίγραμμα του Παρθενώνα για να φτιάξει τη δική του εκδοχή.

Το αποτέλεσμα του εργαστηρίου θα είναι μια ταινία κινουμένων σχεδίων η οποία ανήκει στους συμμετέχοντες. Είναι δική τους δημιουργία και είναι οι πρωταγωνιστές. Είναι ταυτόχρονα σκηνοθέτες και ηθοποιοί. Είναι το έργο της σκληρής δουλειάς και της δημιουργικής τεχνικής που έμαθαν.

Info: Ελεύθερη Είσοδος με δελτία εισόδου. Για παιδιά από 7 έως 14 ετών. Στις 6, 7, 13, 14, 20 και 21 Ιουνίου 12:00-14:00, Διπλάρειος Σχολή, πλατεία Θεάτρου 3

εργαστηριο_animation02