Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
ΚΑΝΝΕΣ 2019
Η Popaganda στο 72ο Φεστιβάλ Καννών. Ανταπόκριση: Μάρα Θεοδωροπούλου

Χρυσός Φοίνικας Μικρού Μήκους στις Κάννες για τον Βασίλη Κεκάτο

H Popaganda στις Κάννες: Έγινε ο πρώτος Έλληνας που γνωρίζει αυτη τη διάκριση με το φιλμ του «Η Απόσταση Ανάμεσα στον Ουρανό κι Εμάς».

Ο Βασίλης Κεκάτος έγινε ο πρώτος ελληνας σκηνοθέτης που κέρδισε τον Χρυσό Φοίνικα Μικρού Μήκους στο 72ο Φεστιβάλ των Καννών με την τέταρτη μικρού μήκους ταινία του Η Απόσταση Ανάμεσα στον Ουρανό κι Εμάς. Η απόφαση μάλιστα της κριτικής επιτροπής ήταν ομόφωνη – η Πρόεδρος Κλερ Ντενι και τα μέλη Στέισι Μάρτιν, Πάνο Χ. Κούτρα, Καταλίν Μιτουλέσκου και Εράν Κολίριν δεν είχαν καμία διαφωνία μεταξύ τους. 

Η ταινία του Κεφαλονίτη, γραμμένη από τον ίδιο, σε διεύθυνση φωτογραφίας Γιώργου Βαλσαμή και παραγωγή Ελένης Κοσσυφίδου αφηγείται την ιστορία δύο αγνώστων που συναντιούνται ένα βράδυ κοντά στην Εθνική Οδό σε ένα ξεχασμένο βενζινάδικο. Ο ένας έχει σταματήσει για να βάλει βενζίνη στην μηχανή του. Ο άλλος έχει ξεμείνει εκεί. Για να γυρίσει στην Αθήνα του λείπουν 22.50€. Τα υπόλοιπα σε μικρή διάρκεια επί της μεγάλης οθόνης…

Η στιγμή της βράβευσης με την υπέροχη ατάκα το βραβευμένου «Δεν είναι αστείο…»…

Μερικές ακόμα εικόνες από την λαμπερή βραδιά…

… και οι 2 πρωταγωνιστές σε σκηνές από την ταινία

 

Popaganda κάλυψε το 72ο Φεστιβάλ Καννών με την υποστήριξη της Aegean Airlines.
Μαζί μας και οι 2 τυχεροί του διαγωνισμού Eurobank Mastercard που έφτασαν με την παρέα τους για να απολαύσουν τη μοναδική κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα της Κρουαζέτ.
Η Popaganda στο 72ο Φεστιβάλ Καννών. Ανταπόκριση: Μάρα Θεοδωροπούλου
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2021 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.