Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
ΚΑΝΝΕΣ 2019
Η Popaganda στο 72ο Φεστιβάλ Καννών. Ανταπόκριση: Μάρα Θεοδωροπούλου

Κόκκινο χαλί, διάσημοι και μια πόλη καρτ-ποστάλ: Πρώτη φορά στο Φεστιβάλ των Καννών…

Η Αικατερίνη Ροβυθάκου και ο Δημήτρης Παρασίδης ήταν οι δύο τυχεροί του διαγωνισμού των καρτών Eurobank Mastercard, που ταξίδεψαν μέχρι τη γαλλική Ριβιέρα και μας μεταφέρουν, με λόγια και φωτογραφίες, το κλίμα αυτής της κινηματογραφικής εμπειρίας.
Φωτογραφίες: Αικατερίνη Ροβυθάκου, Δημήτρης Παρασίδης

Φέτος, όπως άλλωστε κάθε χρόνο, στο 72ο Φεστιβάλ των Καννών υποδέχθηκαν στο κόκκινο χαλί τους την αφρόκρεμα του παγκόσμιου σινεμά, σε μια διοργάνωση γεμάτη μοναδικά στιγμιότυπα – από τον Μπραντ και τον Λίο στην καινούρια ταινία του Ταραντίνο, μέχρι την εκρηκτική ζωή του Έλτον Τζον στην μεγάλη οθόνη και το Rocketman, ενώ το ελληνικό ενδιαφέρον μονοπώλησε ο Χρυσό Φοίνικας ταινίας μικρού μήκους που σήκωσε ο Βασίλης Κεκάτος.  

Από κοντά, σε απόσταση αναπνοής θα λέγαμε, παρακολούθησαν όσα συνέβησαν στη γαλλική ριβιέρα και οι δύο νικητές του διαγωνισμού των καρτών Eurobank Mastercard. Οι τυχεροί που προέκυψαν μετά από κλήρωση, ήταν η Αικατερίνη Ροβυθάκου και ο Δημήτρης Παρασίδης που ύστερα από αυτή την κινηματογραφική εμπειρία ζωής είχαν πολλά να πουν γυρνώντας πίσω -αλλά και τα απαραίτητα φωτογραφικά διαπιστευτήρια να μας παρουσιάσουν…

Αικατερίνη Ροβυθάκου

Μόνο μαγικό μπορεί να χαρακτηρίσει αυτό το ταξίδι η Αικατερίνη Ροβυθάκου, που κυριολεκτικά δεν πίστευε στα αυτιά της όταν της ανακοινώθηκε πως ήταν η μία από τους δύο τυχερούς: «Δύο μέρες πριν από την κλήρωση συζητούσαμε με την παιδική μου φίλη ότι είχαμε πολλά χρόνια να ταξιδέψουμε μαζί και πως μια ωραία επιλογή θα ήταν ένα ταξίδι στην Κυανή Ακτή. Όταν μου ανακοίνωσαν από τη Eurobank ότι ήμουν ένας από τους δύο τυχερούς του διαγωνισμού των καρτών Eurobank Mastercard για το ταξίδι στις Κάννες, αισθάνθηκα ότι όλο αυτό ήταν κυριολεκτικά  μια φάρσα! Δεν είχα πληροφορηθεί για το διαγωνισμό και δεν είχα κάνει απολύτως τίποτα για να κερδίσω, πέρα από το ότι χρησιμοποιώ συστηματικά τις κάρτες της!».

Αναλόγως μεγάλος ήταν ο ενθουσιασμός και για τον δεύτερο τυχερό του διαγωνισμού, Δημήτρη Παρασίδη ο οποίος αφέθηκε στην εμπειρία: «Ήταν ένα υπέροχο όνειρο, που όπως και τα όνειρα που κρατάνε λίγο, δεν προλαβαίνεις να κάνεις κάτι, απλά σε οδηγεί από μόνο του και σου αφήνει μια ευχάριστη διάθεση όταν πλέον ξυπνάς».

Δηήμητρης Παρασίδης

Σε μια τόσο ιδιαίτερη εμπειρία προφανώς είναι δύσκολο να ξεχωρίσεις μία και μόνο στιγμή, αλλά αν έπρεπε να διαλέξει κάτι, ο Δημήτρης Παρασίδης θα επέλεγε την εμπειρία του κόκκινου χαλιού, ενώ η Αικατερίνη Ροβυθάκου τοποθετεί όλα αυτά τα αξέχαστα στιγμιότυπα σε ένα νοητό κολάζ: «Η πανσπερμία του κόσμου και η ενδυματολογική ποικιλία από τα απλά jeans έως τις τουαλέτες-γλυπτά στο ξενοδοχείο, η παλιά πόλη και οι ουρές στα σινεμά, το Palais de Festivals και οι δεκάδες θυρίδες των δημοσιογράφων, τα περίπτερα των συμμετεχουσών χωρών στο πλαίσιο ενός τεράστιου, από καλλιτεχνική και εμπορική άποψη, δικτύου προσώπων, ρόλων και γεγονότων, η προετοιμασία μας για το Red Carpet σαν μια επιστροφή στη νεότητα των εκπλήξεων και πρωτόγνωρων εμπειριών…» ενώ, για να μην ξεχνιόμαστε, μία είναι η σημαντικότερη και ουσιαστικότερη στιγμή σε μια τέτοια περίσταση: «Η είσοδός μας στην αίθουσα προβολών, εκεί όπου έχουν γραφεί σπουδαίες στιγμές της ιστορίας του ευρωπαϊκού κινηματογράφου», λέει χαρακτηριστικά η Αικατερίνη Ροβυθάκου.

Τι ξεχώρισαν όμως από όσα είδαν στην σκοτεινή αίθουσα οι δύο τυχεροί του διαγωνισμού των καρτών Eurobank Mastercard; Η Ακατερίνη Ροβυθάκου ξεχωρίζει την ταινία Frankie του Άιρα Σακς με την Ιζαμπέλ Ιπέρ που βρήκε ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα και, μάλιστα, από έναν σκηνοθέτη πολλά υποσχόμενο, ενώ αυτήν την προβολή ξεχώρισε και ο Δημήτρης Παρασίδης. 

Οι τυχεροί του διαγωνισμού δεν θα μπορούσαν φυσικά να μην πετύχουν και κάποιον διάσημο στις Κάννες, με τον Δημήτρη Παρασίδη να απαριθμεί ενδεικτικά: «Είδαμε, στην πρεμιέρα φυσικά, τον σκηνοθέτη Άιρα Σακς και την πρωταγωνίστρια Ιζαμπέλ Ιπέρ, στο ξενοδοχείο τον Έιμπελ Φερράρα και την Κριστίνα Σιριάκ, σε κάποιο εστιατόριο τον Γκαέλ Γκαρσία Μπερναλ, την Βαλέρια Γκολίνο στην Κρουαζέτ…». 

Τέλος, η Αικατερίνη Ροβυθάκου καταλήγει γι’ αυτήν την μοναδική εμπειρία: «Το ταξίδι αυτό μας έδωσε την ευκαιρία να πάρουμε μια χορταστική εικόνα του κόσμου της showbiz. Ήταν για μας “priceless”, όπως σωστά χαρακτηρίζει η Eurobank Mastercard το ταξίδι που μας προσέφερε!».

Η Popaganda στο 72ο Φεστιβάλ Καννών. Ανταπόκριση: Μάρα Θεοδωροπούλου
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2021 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.