Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΛΙΤΙΚΑ

«Νόμος και Τάξη» ξεκουράζονται σήμερα Κυριακή κι ακροδεξιοί ξυλοκόπησαν Γερμανό δημοσιογράφο στο Σύνταγμα

Το χρονικό με βίντεο και φωτογραφίες της επίθεσης στον Τόμας Γιάκομπι, ανταποκριτή της Deutsche Welle στην Ελλάδα που συνέβη στο σημερινό συλλαλητήριο μίσους για το προσφυγικό.

φωτο: ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

 

 

Για σήμερα Κυριακή 19 Ιανουαρίου ήταν προγραμματισμένο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα. 

Με θέμα το «προσφυγικό», αυτός ήταν ο γενικός κι αόριστος προσδιορισμός με τον οποίο παρουσιάστηκε τις τελευταίες μέρες στα μέσα. 

Μια καλύτερη ματιά στα καλέσματα Facebook φυσικά καθιστούσε σαφές περί τίνος επρόκειτο. Για παράδειγμα…

Το ίδιο και οι πρώτες εικόνες που κυκλοφόρησαν από τη συγκέντρωση (στην οποία να σημειωθεί έδωσε το παρών ο Ηλίας Κασιδιάρης, πρώην βουλευτής με τη Χρυσή Αυγή και κατηγορούμενος στη δίκη, κι ο μόνιμος εκφραστής μισαλλόδοξου ακροδεξιού λόγου, Θάνος Τζήμερος). Αλλά και τα συνθήματα που ακούστηκαν όπως «κλειστε τα σύνορα» με υψωμένα πανό που έκαναν λόγο για «λαθρομετανάστες», «εποικισμό», εισβολή. 

Φωτό: Eurokinissi

φωτό: EUROKINISSI 

Κανείς δεν μπορεί να κατηγορήσει την αστυνομία ότι δεν ήταν ενήμερη. Είχε πάρει μάλιστα την απόφαση από τις 9.30 το πρωί της Κυριακής να είναι κλειστός ο σταθμός του μετρό στο Σύνταγμα. Χρειαζόταν να υπάρχει από την πλευρά των αρχών ιδιαίτερη προσοχή; Χωρίς αμφιβολία. Νομίζουμε ότι οι προηγούμενες εικόνες και ο ακραίος λόγος με τον οποίο είχε προετοιμαστεί το σημερινό συλλαλητήριο, το αποδεικνύουν. Αλλά υπάρχουν κι άλλες πιο γλαφυρές εικόνες όπως η παρακάτω…

φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Όμως σήμερα, στο κέντρο της πόλης, με ανοιχτά μάλιστα τα μαγαζιά, δεν είχαμε πιστή εφαρμογή του κυβερνητικού δόγματος «Νόμος και Τάξη» που παρακολουθούμε να ξεδιπλώνεται τους τελευταίος μήνες με δεκάδες καταγγελίες για αστυνομική αυθαιρεσία. Για άλλη μια φορά οι ακροδεξιοί/φασίστες αφέθηκαν να αλωνίζουν στο κέντρο της πρωτεύουσας με τη διακριτική προσοχή/απροσεξία (και οι δύο λέξεις ταιριάζουν) της ΕΛ.ΑΣ.

Αυτό ήταν το αποτέλεσμα…

φωτό: Eurokinissi

Το πρόσωπο της φωτογραφίας που δέχθηκε επίθεση είναι ο γερμανός δημοσιογράφος, Θωμάς Ιακόμπι, ανταποκριτής ξένων μέσων στην Ελλάδα και στοχοποιημένος από τους ακροδεξιούς (έχει πέσει θύμα επίθεσης και στο παρελθόν) λόγω της συμμετοχής του στο ντοκιμαντέρ της Αγγελικής Κουρούνη με θέμα την Χρυσή Αυγή  

Επί 4.5 λεπτά τον χτυπούσαν χωρίς να επέμβει κανένας και μόλις πλησίασαν οι δυνάμεις της Αστυνομίας, οι δράστες ως δια μαγείας εξαφανίστηκαν, όπως λέει ο ίδιος στο παρακάτω βίντεο (με τα ανατριχιαστικά σχόλια στο κανάλι YouTube του Πρώτου Θέματος). Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό αν η ΕΛ.ΑΣ. έχει προχωρήσει σε προσαγωγές ή συλλήψεις…

https://www.youtube.com/watch?v=d7Jd_FcDbHk

Την περασμένη εβδομάδα ο διοικητής του ΑΤ Καλλιδρομίου στα Εξάρχεια είπε, σύμφωνα με δημοσιεύματα, σε κατοίκους της περιοχής που προέβησαν σε διαμαρτυρία για την εγκληματικότητα στη γειτονιά ότι «προτεραιοτητα είναι να χτυπηθεί πρώτα το πολιτικό και κοινωνικό έγκλημα, και μετά το ποινικό στην περιοχή – αυτός είναι ο σχεδιασμός από άνωθεν στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη».

Αναρωτιόμαστε τι είδους έγκλημα θεωρεί όσα έγιναν σήμερα στο Σύνταγμα ο κύριος Χρυσοχοϊδης…

POP TODAY
popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2024 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.