Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
NEWS
26.09.2021

Την 1η Αυγούστου 1981 το MTV βγαίνει στον αέρα πρώτη φορά

Το πρώτο βίντεο κλιπ που μεταδίδει είναι το "Video killed the radio star" του συγκροτήματος «Bungles».

Τριανταπέντε χρόνια πριν, μια επανάσταση ξεκίνησε με την εξής φράση “Ladies and gentlemen, rock and roll”. Ένας πύραυλος εκτοξεύτηκε. Ένας άντρας πάτησε στο φεγγάρι, στήνοντας μια σημαία. Μετά από λίγα δευτερόλεπτα μουσικής, η κάμερα μας δείχνει τον Μαρκ Γκουντμαν, πρώην παραγωγό του ραδιοφωνικού σταθμού WMMR-FM, ο οποίος καθόταν σε ένα γραφείο, αναφωνόντας “This is it! Καλώς ήρθατε στο MTV, τη μουσική τηλεόραση, το πρώτο κανάλι στον κόσμο που παίζει 24 ώρες, στερεοφωνικά, μουσικά βίντεο.”

https://www.youtube.com/watch?v=XBf0yJVMSzI

Ναι, το MTV κάποτε έπαιζε μουσικά βίντεο. Ήταν μέσα στα πράγματα τότε. Το πρώτο βίντεο κλιπ που πρόβαλε εκείνη την ημέρα λίγο μετά τα μεσάνυχτα, το “Video Killed the Radio Star” αποδείχτηκε ένα ειρωνικό και τραγικά προφητικό μήνυμα. Το δίκτυο που είχε υποσχεθεί ότι δεν θα ξαναδούμε την μουσική με τον ίδιο τρόπο ξανά, πλέον βάζει περισσότερα ριάλιτι παρά μουσικά βίντεο κλιπ.

https://www.youtube.com/watch?v=W8r-tXRLazs

H πρώτη ώρα του MTVστον αέρα θα αναμεταδοθεί και πάλι 1 Αυγούστου 2016, στο πλαίσιο του επαναλανσαρίσματος του VH1 Classic ως MTV Classic και επιπλέον, θα υπάρχει συνεχής ροή στην σελίδα του καναλιού στο Facebook.  

Ύστερα από αυτό το αφιέρωμα, το MTV Classic θα περάσει μέσα από την ιστορία του, κοιτάζοντας πίσω, την σειρά του “Total Request” και προβάλλοντας τις πιο αξέχαστες στιγμές του MTV Unplugged, συμπεριλαμβανομένων των επεισοδίων με τους Nirvana, Erykah Badu και Bob Dylan. Στην ζώνη υψηλής θεαματικότητας, θα προβληθούν αρκετές σειρές animated, όπως το “Beavies & Butt-head”. 

“To MTV Classic δίνει στο κοινό ένα σύγχρονο καλλιτεχνικό σπίτι και -μαζί με το MTV, MTV2, MTV Live και mtvU- ολοκληρώνει ένα ποικιλόμορφο πορτφόλιο με τη μουσική και τη νεανική του κουλτούρα ως πυρήνα”, σημείωσε ο Σων Άτκινς, ο πρόεδρος του μουσικού καναλιού σε δήλωσή του.

© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2021 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.