1457344554miapyrkagiaweb

Για τους μουσικόφιλους, ένα άλμπουμ δεν είναι μόνο αυτό που ακούς αλλά ένα συνολικό έργο τέχνης. Θες να το δεις, να το αγγίξεις και ύστερα να το ακούσεις και να βυθιστείς στον κόσμο του. Μερικοί cover artists καταφέρνουν να μας εισάγουν σε αυτόν τον κόσμο από την πρώτη ματιά -και αν μετά δεν κερδίσει τα αυτιά μας σίγουρα ήταν μία όμορφη εικαστική πινελιά. Εδώ συγκεντρώνουμε τα εξώφυλλα δίσκων που έκαναν αίσθηση το 2016. 

Radiohead – A Moon Shaped Pool

moon

 

Δισκογραφική επιστροφή των Radiohead μετά από μία πενταετία και για αρκετούς ένας από τους καλύτερους δίσκους της χρονιάς. Ο Stanley Donwood δημιούργησε το εξώφυλλο του άλμπουμ, δουλεύοντας το σε μία αποθήκη κοντά στο στούντιο όπου ηχογραφούσαν οι Radiohead ώστε να επηρεάζεται ηχητικά από τη δουλειά τους και το αποτέλεσμα ήταν αυτό.


The Last Shadow Puppets – Everything You’ve Come to Expect
everything-youve-come-to-expect

Δεύτερο άλμπουμ για το βρετανικό ντουέτο με μία φωτογραφία της Tina Turner τραβηγμένη το 1969 στη Νέα Υόρκη από τον Jack Robinson στο εξώφυλλο.

The Lumineers – Cleopatra
the-lumineers-cleopatra-album-cover-full-size

 

To πιο κινηματογραφικό εξώφυλλο της λίστας ανήκει στο δεύτερο άλμπουμ των Lumineers και έρχεται από το μακρινό 1917 και την ταινία Cleopatra με την τολμηρή για την εποχή Theda Bara να μας κοιτά κατάματα.


Rihanna – Anti

r8back

To αγαπημένο της κατά την ίδια εξώφυλλο της, έχει φιλοτεχνηθεί από τον Roy Nachum ο οποίος χρησιμοποίησε μία εικόνα της νεαρής Rihanna θέλοντας να δείξει όπως είπε ότι φέρνει κάτι νέο στη μουσική. Το εξώφυλλο περιλαμβάνει και ένα ποίημα της Chloe Mitchell σε γραφή braille.

Suede – Night Calls
suede-night-thoughts-album-cover-full-size

Έβδομο άλμπουμ για τους βρετανούς Suede με το πιο σκοτεινό και θαλάσσιο εξώφυλλο της λίστας.

Flume – Skin 

flume-skin-cover_o8biqm

To δεύτερο άλμπουμ του Αυστραλιανού μουσικού προσθέτει στη λίστα το ίσως πιο girly εξώφυλλο μαζί με το επόμενο.

The Boxer Rebellion – Ocean by Ocean
the-boxer-rebellion-ocean-by-ocean-album-cover-full-size

H ροζ πανδαισία παρελαύνει και στο εξώφυλλο του φετινού άλμπουμ της βρετανικής indie μπάντας με έναν εξωτικό τόνο.


Τhe 1975 – I Like it When You Sleep, for You Are So Beautiful Yet So Anaware of It

the-1975-i-like-it-when-you-sleep-for-you-are-so-beautiful-yet-so-unaware-of-it-album-cover-full-size

 

Mινιμαλισμός -σε αντίθεση με τον τίτλο- και neon στο εξώφυλλο του άλμπουμ των The 1975 σε artwork του Samuel Burgess-Johnson και φωτογραφία του David Drake.

Lecrae – Church Clothes 3

lecrae-church-clothes-3-album-cover-full-size

Oldschool διάθεση στο εξώφυλλο του mixtape του hip hop καλλιτέχνη Lecrae θυμίζοντας κάτι από τη δεκαετία του ’30. Πέραν βέβαια των ξένων κυκλοφοριών και οι εγχώριες δεν πήγαν πίσω από έμπνευση:

Παύλος Παυλίδης & Β-Movies – Μια πυρκαγιά σε ένα σπιρτόκουτο

1457344554miapyrkagiaweb

Ο Στέφανος Ρόκος επιμελείται για άλλη μία φορά το εξώφυλλο του νέου δίσκου του Παύλου Παυλίδη και δημιουργεί ένα από τα πιο όμορφα ντόπια artworks για φέτος.

Sundayman – Scene Missing


sundayman

Το τελευταίο εξώφυλλο της λίστας ανήκει στο τρίτο άλμπουμ του Sundayman που κυκλοφόρησε πριν λίγο καιρό και έχει κάτι από Άπω Ανατολή.