Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaSPHERA NETWORK

Η Idra Kayne είναι μια φεμινίστρια Αφροελληνίδα που έχει πολλά να πει

ON CAMERA: Η τραγουδίστρια, ηθοποιός και ραδιοφωνική παραγωγός στον Pride 9,86 μας μίλησε για όσα έχει ζήσει ως γυναίκα στην Ελλάδα, την προσωπική της διαδρομή στην ενδυνάμωση, τις διακρίσεις και τις αδικίες απέναντι στους μετανάστες στην Ελλάδα.

https://www.youtube.com/watch?v=j5nfUnbPu4A

Με πατέρα από την Ουγκάντα και μητέρα Ελληνίδα, η Idra Kayne μεγάλωσε στην Αθήνα και σπούδασε δεκαπέντε χρόνια χορό, ενώ είναι απόφοιτος της Vocal Art Academy. Ασχολείται επαγγελματικά με τη μουσική από το 2000 και το 2011 κυκλοφόρησε το πρώτο της άλμπουμ με τίτλο “Don’t Walk Away”. Ο δεύτερος δίσκος της ήρθε το 2017, ονόματι “MicDrop”. Πέρυσι, έπαιξε στα «Φτηνά τσιγάρα» της Εναλλακτικής Σκηνής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. 

Είναι από τις γυναίκες που προκαλούν το mic drop, γιατί έχει κοφτερό λόγο, μιλάει πάντα με πάθος και ξέρει τι θέλει (να πει) σαν γυναίκα, προερχόμενη μάλιστα από οικογένεια με μεταναστευτικό υπόβαθρο στην Ελλάδα. 

Παράλληλα, έπαιζε και στην θεατρική παράσταση για παιδιά «Ραπουνζέλ χωρίς παραμύθι» στο Θέατρο Κάππα, συμμετείχε στην αυτοβιογραφική παράσταση του Θανάση Αλευρά και ετοίμαζε τα νέα της τραγούδια, όταν τελείωνε την ραδιοφωνική της εκπομπή και το podcast.

Μίλησε λοιπόν στην camera της Popaganda για λογαριασμό του Sphera Network, σε μια συζήτηση περί φεμινισμού, ανισότητας των φύλων και όχι μόνο. Μοιράστηκε εμπειρίες διακρίσεων που έχει βιώσει καθότι τέμνεται το μεταναστευτικό βίωμα με το έμφυλο και αυτός είναι ο τόπος όπου οι αδικίες συχνά πολλαπλασιάζονται. Το είχε δηλώσει καθαρά και στο παρελθόν: «Ο ρατσισμός δεν σου επιτρέπει να ζήσεις τη ζωή που θες».

POP TODAY
popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2023 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.