ΣΚΑΝΕΡ

Πέντε μήνες μετά την αναγκαστική προσγείωση του Soyuz οι αστροναύτες που επέζησαν εκτοξεύονται στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

Το πλήρωμα του Soyuz MS-12 αποχαιρετάει προσωρινά τον πλανήτη μας και εκτοξεύεται στο διάστημα με προορισμό το Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, όπου θα παραμείνει για περισσότερο από έξι μήνες.
Φωτογραφίες: ΑΠΕ

EPA/NASA/Bill Ingalls

Ο Ρώσος κοσμοναύτης Alexey Ovchinin και οι Αμερικανοί αστροναύτες της NASA Christina Koch και Nick Hague ταξιδεύουν με το ρωσικό διαστημόπλοιο Soyuz MS-12 για να συμμετάσχουν σε αποστολή στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, η οποία θα διαρκέσει περισσότερο από έξι μήνες! Αυτή θα είναι η τρίτη διαστημική πτήση για τον Ovchinin, η δεύτερη για τον Hague και η πρώτη για την Koch.

Η εκτόξευση του Soyuz MS-12, έγινε από το Κοσμοδρόμιο Βαϊκόναρ, στο Καζακστάν, πέντε μήνες μετά τη βλάβη στον πύραυλο, που ανάγκασε τους δυο άνδρες αστροναύτες να επιστρέψουν εσπευσμένα στη Γη, δυο μόλις λεπτά μετά την απογείωση. Αυτή τη φορά μάλιστα, ένας Ρώσος Ορθόδοξος ιερέας ευλόγησε το διαστημόπλοιο, προτού αυτό ξεκινήσει το ταξίδι του για τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

POP TODAY
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2020 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.