Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaΣΚΑΝΕΡ

Η πιο κρύα νύχτα του Νοεμβρίου κρύβεται στην πυκνή ομίχλη του Κασμίρ

Η πόλη Σριναγκάρ, η καλοκαιρινή πρωτεύουσα του Ινδικού Κασμίρ, κατέγραψε το Σαββατοκύριακο την πιο κρύα νύχτα της εποχής με θερμοκρασίές κάτω από το μηδέν. Η πυκνή ομίχλη του πρωινού σε συνδυασμό με το κρύο μοιάζει σαν να πάγωσε τον χρόνο για πάντα.
Φωτογραφίες: EPA/FAROOQ KHAN
Μόνος άντρας περπατά σε ξύλινη γέφυρα, κρυμμένος από την ομίχλη ενός κρύου πρωινού στην Σριναγκάρ, την καλοκαιρινή πρωτεύουσα του Ινδικού Κασμίρ, 22 Νοεμβρίου 2023.

Μόνος άντρας περπατά σε ξύλινη γέφυρα, κρυμμένος από την ομίχλη ενός κρύου πρωινού στην Σριναγκάρ, την καλοκαιρινή πρωτεύουσα του Ινδικού Κασμίρ, 22 Νοεμβρίου 2023.

Η Σριναγκάρ (Srinagar) είναι η μεγαλύτερη πόλη του Κασμίρ και θερινή πρωτεύουσα της εδαφικής ενότητας Τζαμού και Κασμίρ στη βόρεια Ινδία. Απλωμένη ανάμεσα στις όχθες του ποταμού Τζελούμ (Jhelum) και των δύο λιμνών Νταλ και Αντσάρ και σε υψόμετρο χιλίων εξακοσίων μέτρων, δεσπόζει στην κοιλάδα του Κασμίρ, περικυκλωμένη από όλες τις πλευρές από τις ψηλές κορυφές των Ιμαλαΐων.

Η πόλη είναι γνωστή για το φυσικό της περιβάλλον, τα εξωτικά υδάτινα τοπία της, τους περίτεχνους κήπους, τις προκυμαίες και τα καραβόσπιτα. Κατά μήκος της πορείας του ποταμού Τζελούμ μέσα από την πόλη, πολλές ξύλινες γέφυρες ενώνουν τις όχθες του, ενώ στα πολλά παρακείμενα κανάλια και πλωτές οδούς οι shikara, οι ποιητικές γόνδολες του Κασμίρ, διασχίζουν ήρεμα τα ακίνητα νερά, μεταφέροντας ανθρώπους και αγαθά.

Γόνδολες διασχίζουν τα νερά της λίμνης Dal ένα ομιχλώδες και κρύο πρωινό στη Σριναγκάρ.

Εργάτες δουλεύουν στην κατασκευή γέφυρας, βυθισμένοι στην ομίχλη ενός κρύου πρωινού στην Σριναγκάρ.

Ένας βαρκάρης από το Κασμίρ διασχίζει τα νερά της λίμνης Dal στην Σριναγκάρ, την καλοκαιρινή πρωτεύουσα του Ινδικού Κασμίρ, 22 Νοεμβρίου 2023.

 Η Σριναγκάρ είναι επίσης γνωστή για τις παραδοσιακές χειροτεχνίες των ντόπιων, όπως το παραδοσιακό πλεχτό κάλυμμα για το σώμα από πασμίνα και μαλλί κασμίρι, το παπιέ-μασέ, την ξυλογλυπτική, την ύφανση χαλιών και την κατασκευή κοσμημάτων, καθώς και οι κάτοικοι φημίζονται, επίσης, για τα αποξηραμένα φρούτα που παράγουν. 

Στο Κασμίρ, την προηγούμενη εβδομάδα, καταγράφηκαν τα πρώτα έντονα ψυχρά καιρικά φαινόμενα και πυκνή ομίχλη, με την Σριναγκάρ να καταγράφει την πιο κρύα νύχτα της εποχής με θερμοκρασία στους -1,8 βαθμούς Κελσίου. Ο χειμώνας έφτασε πια στο Κασμίρ και σε όλο το βόρειο ημισφαίριο.

Οι ιδιαίτερες βάρκες του Κασμίρ δεμένες στην όχθη της λίμνης Dal, μέσα σε πυκνή ομίχλη.

Ένας άνδρας πλένει ρούχα στις όχθες της λίμνης Nageen στην Σριναγκάρ.

Ένα αγόρι ζεσταίνεται κοντά σε αυτοσχέδια φωτιά, κατά τη διάρκεια ενός ομιχλώδους και κρύου πρωινού στις όχθες της λίμνης Νταλ στην Σριναγκάρ, τη θερινή πρωτεύουσα του Ινδικού Κασμίρ, 22 Νοεμβρίου 2023.

POP TODAY
popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2024 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.