Την περίοδο της πολιορκίας προσπαθούσαμε όλοι στην πόλη να συνεχίσουμε τη ζωή μας κάτω από τις βόμβες και τις σφαίρες. Εγώ εργαζόμουν σε μια εφημερίδα. Και θυμάμαι πολύ καθαρά μια ημέρα, τον πρώτο καιρό της πολιορκίας, που είχε υποκλαπεί μια συνομιλία του Μλάντιτς με τους άνδρες του, που ήταν τοποθετημένοι στους λόφους γύρω από την πόλη. Τον άκουσα να λέει «Βομβαρδίστε το Βελέσιτσι, δεν μένουν εκεί πολλοί Σέρβοι». Και λίγο αργότερα «Συνεχίστε, συνεχίστε, μέχρι να τους κάνετε να χάσουν τα λογικά τους». Άκουσα με τα ίδια μου τα αυτιά τον Ράτκο Μλάντιτςνα διατάζει τη δολοφονία αμάχων».

Η δημοσιογράφος Γκορντάνα Κνέζεβιτς ήταν αρχισυντάκτρια της εφημερίδας Oslobođenje. Την αναζητήσαμε στην Πράγα, όπου ζει και εργάζεται τα τελευταία χρόνια, με αφορμή την επικείμενη ανακοίνωση της απόφασης του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου του ΟΗΕ στη Χάγη για τα Εγκλήματα στην Πρώην Γιουγκοσλαβία (ICTYicty.org). Εάν το δικαστήριο απορρίψει, όπως έχει κάνει έως τώρα, τα επίμονα αιτήματα της υπεράσπισης για αναβολή της απόφασης, τότε στις 22 Νοεμβρίου θα μάθουμε την ποινή που θα επιβληθεί στον άνθρωπο που έμεινε γνωστός ως «ο σφαγέας των Βαλκανίων», εκείνος που ευθύνεται για τα μεγαλύτερα εγκλήματα που διαπράχθηκαν σε ευρωπαϊκό έδαφος μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.


Διάβασε όλο το άρθρο στο inside story (http://bit.ly/2zaMMuK). 
Το inside story είναι το πρώτο συνδρομητικό–ενημερωτικό site χωρίς διαφημίσεις στην Ελλάδα. Ανεξάρτητο αποκαλυπτικό με οικονομική αυτοτέλεια και διαφάνεια. 
 
Ειδικά για τους αναγνώστες της Popaganda: Γνώρισε το inside story για ένα μήνα δωρεάν, βάζοντας τον κωδικό κουπονιού popaganda στην http://bit.ly/2hKhNL9