Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaΛΙΣΤΟΛΟΓΙΟ

Ένα τακούνι για τον Αλέξη Κούγια

10 φορές που αμέτρητοι χρήστες των social media την τελευταία εβδομάδα μπήκαν στον πειρασμό να πετάξουν τακούνι στον ποινικολόγο.

Κάπου, κάπως τον είχαμε λίγο ξεχάσει, μέχρι που όταν συνέλαβαν τον Δημήτρη Λιγνάδη το περασμένο Σάββατο, γέμισε το διαδίκτυο με αναρτήσεις που έλεγαν πάνω-κάτω τα ίδια: «Να δείτε που θα πάρει δικηγόρο τον Κούγια, πάντα όταν κάποιος είναι ένοχος παίρνει τον Κούγια να τον υπερασπιστεί, κτλ». Και μόλις άρχισε να βγαίνει σε όλα τα κανάλια και να κάνει δηλώσεις, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που θυμήθηκαν το περίφημο περιστατικό με το τακούνι. Την περίοδο που βρισκόταν στα μαχαίρια με την πρώην γυναίκα του, Εύη Βατίδου, είχε βγει (εννοείται πάλι σε ΟΛΑ τα κανάλια) και κλαιγόταν ότι του κάρφωσε ένα τακούνι στο κεφάλι. Από τη στιγμή που το θυμήθηκαν άρχισε και το μεγάλο γλέντι σε όλα τα κοινωνικά δίκτυα με πολλούς χρήστες να θέλουν να πάρουν τη θέση της, δηλώνοντας έτσι την αγανάκτησή τους απέναντι στις δηλώσεις του και στη γραμμή υπεράσπισής του για τον Δημήτρη Λιγνάδη.

Τακουνιά 1η: Στην προσπάθειά του να πείσει ότι αυτοί που καταγγέλλουν τον Δημήτρη Λιγνάδη είναι αναξιόπιστοι, χρησιμοποίησε τη φράση «Είναι επαγγελματίες ομοφυλόφιλοι». Μετά την αμέριστη αγάπη και λατρεία του κοινού προς το πρόσωπό του, βγήκε να διορθώσει τη δήλωσή του, λέγοντας ότι δεν το εννοούσε έτσι. Ένας καλός ποινικολόγος όμως δεν επιτρέπεται να κάνει τέτοια λάθη στην αγόρευσή του, σωστά;

Τακουνιά 2η: «Δέχομαι έναν ανελέητο, συκοφαντικό, εξυβριστικό πόλεμο από ατάλαντους ηθοποιούς, τραγουδιστές και μόδιστρους, που μετά την καταγγελία της Σοφίας Μπεκατώρου έχουν κάνει τις καταγγελίες των φερομένων βιασμών και σεξουαλικών κακοποιήσεών τους προ αμνημονεύτων χρόνων, ως το μεγαλύτερο επαγγελματικό τους προσόν, χαρακτηρίζοντάς με ομοφοβικό, ρατσιστή και με άλλες εξυβριστικές λέξεις, παράνομη συμπεριφορά, για την οποία τόσο τα πρόσωπα, όσο και τα μέσα ενημερώσεως που δημοσιοποίησαν τις παράνομες πράξεις τους θα λογοδοτήσουν» δήλωσε σήμερα σε ανοιχτή επιστολή. Πριν μας μηνύσει όλους μαζί, να προλάβω να γράψω ότι στον πλανήτη όπου ζει ο Αλέξης Κούγιας, μόνο οι ταλαντούχοι έχουν δικαίωμα να εκφράζουν τη γνώμη τους και να ζητούν δικαίωση. Και φυσικά είναι αυτός που θα κρίνει ποιος έχει ταλέντο και ποιος όχι. Η Wikipedia τι λέει;

Τακουνιά 3η: Στην πρώτη του δήλωση για την υπόθεση Λιγνάδη ανέφερε ότι έχει ορκιστεί να μην αναλάβει ποτέ παιδόφιλο. Την επόμενη ακριβώς ημέρα στις ειδήσεις του Mega, η Ράνια Τζίμα τον ρώτησε τι θα κάνει αν αποδειχθεί ότι είναι παιδόφιλος και εκείνος της απάντησε: «Μα εμείς οι δικηγόροι δεν έχουμε ορκιστεί να αναλαμβάνουμε μόνο αθώους». Καλά πήγε αυτό, καμία κωλοτούμπα. Ένα τακούνι φαίνεται να πετάει στον ουρανό.

Τακουνιά 4η: Διαθέτει, είπε, μεγάλη λίστα ανθρώπων που μπορούν να υποστηρίξουν ότι ο Λιγνάδης δεν ήταν εκεί για να βιάσει κανέναν από όσους τον καταγγέλλουν αλλά δεν τους θυμάται τώρα να μας τους πει. Επίσης όλα θα αποδειχθούν από το ημερολόγιο του Λιγνάδη όπου λέει ακριβώς πού βρισκόταν κάθε μέρα. Μα κι εγώ στο ημερολόγιό μου έχω γράψει ότι χθες περπατούσα αμέριμνη στα σοκάκια της Γρανάδας, γιατί δεν με πιστεύετε;

Τακουνιά 5η: «Πρέπει επιτέλους να σταματήσει αυτή η κατατρομοκράτηση του οιουδήποτε πολίτη με τον χαρακτηρισμό του ως ομοφοβικού και ρατσιστή, που τολμά να διατυπώσει την οιαδήποτε συνταγματικά κατοχυρωμένη άποψή του σε μια δημοκρατική χώρα για αυτήν τη δικτατορία των ιδιαιτεροτήτων που κυριαρχεί τα τελευταία χρόνια στην κοινωνική και πολιτική μας ζωή και τα ΜΜΕ». Άλλη μια φράση από τη σημερινή του επιστολή, όπου πραγματικά μας κάνει να στεναχωριόμαστε που κάποιοι τόλμησαν να τον χαρακτηρίσουν ομοφοβικό και ρατσιστή. Oh wait, αυτό δεν είναι αλήθεια, είπε κι άλλα…

Τακουνιά 6η: «Επιτέλους, συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα έχουμε κι εμείς, που είμαστε η συντριπτική πλειοψηφία παγκοσμίως και δεν θεωρούμε ότι πτυχίο σπουδών και προσόν για την επιβίωσή μας στη ζωή είναι η ιδιαιτερότητά μας, αλλά πιστεύουμε, κάνουμε πράξη και διδάσκουμε τα παιδιά μας ότι ο μόνος δρόμος για την προσωπική τους ευτυχία και ισορροπία είναι όχι η ιδιαιτερότητα, αλλά η φυσιολογικότητα, η σκληρή και καθημερινή εργασία, η οποία είναι πολλές φορές απάνθρωπη, οι σπουδές, η μόρφωση και η διανόηση, η φυσιολογικότητα στην ερωτική μας ζωή με τον ρομαντικό έρωτα και την αγάπη για το άλλο φύλο, η δημιουργία φυσιολογικής οικογένειας που μέσα από αυτήν θα γεννηθούν παιδιά μεγαλωμένα με φυσιολογική ισορροπία και ότι μόνο με αυτόν τον τρόπο θα διασφαλιστεί η κοινωνική ειρήνη και ισορροπία και το μέλλον των παιδιών μας, σεβόμενοι σε κάθε περίπτωση τις επιλογές των συνανθρώπων μας στη διαφορετικότητα, χωρίς όμως να τις συμμεριζόμεθα και να τις αποδεχόμεθα και οπωσδήποτε με αυτές τις επιλογές μας δεν είμαστε ούτε ομοφοβικοί ούτε ρατσιστές». Δυνατό χειροκρότημα για τον άνθρωπο που γνωρίζει καλά την έννοια των λέξεων ομοφοβικός και ρατσιστής και βγάζει τον εαυτό του απ’ έξω.

Τακουνιά 7η: Λίγες ακόμη υπέροχες στιγμές πρωινού μόχθου από τη σημερινή του επιστολή: «Χθες τα ξημερώματα τη σκυτάλη πήρε με ανάρτησή του στο Facebook ο παντελώς μέχρι πριν 6 χρόνια άγνωστος πολιτικός, Παύλος Πολάκης, με μια χαμηλοτάτου ηθικού επιπέδου ανάρτησή του τις ώρες που συνήθως εξοντώνει τα θύματα του, όταν οι τίμιοι εργαζόμενοι κοιμούνται και στην οποίαν θα απαντήσω λέξη προς λέξη». Άτιμη κενωνία, μας έκανες όλους τους ξενύχτηδες αλήτες.

Τακουνιά 8η: «Μα τι μας ενδιαφέρει η προσωπική ζωή της καταγγέλλουσας και πώς δεν είναι παιδοφιλία κύριε Κούγια;» τόλμησε να ξεστομίσει η Κατερίνα Καινούργιου σε τηλεφωνική συνομιλία μαζί του στον αέρα της εκπομπής της για να μείνει αποσβολωμένη όταν εκείνος της έκλεισε το τηλέφωνο στα μούτρα. Κάτι που επανέλαβε και σε άλλες εκπομπες. Γιατί μπορεί. Γιατί αυτός είναι έντιμος και με αρχές και μπορεί να υποστηρίξει τον λόγο του κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες. Γιατί ένας σωστός ποινικολόγος όταν πρέπει να μιλήσει, καταφεύγει στη λύση: «Σας γράφω όλους όπου θέλω εγώ και αποχωρώ και θα χορεύετε όταν σας λέω».

Τακουνιά 9η: Εκεί που όλοι αναρωτιούνται πότε ακριβώς προλαβαίνει να εξετάσει τη δικογραφία αφού όποτε ανοίξει κάποιος ένα κανάλι θα δει μπροστά του τον Κούγια (πολλή αγάπη για ένα μέσο που ισχυρίζεται ότι τον πολεμά) ο ίδιος εμφανίζεται πάντα με τη μάσκα του κάτω από τη μύτη, γιατί μπορεί. Γιατί ο κορωνοϊός είναι για τους άτιμους, τους άλλους, τους ατάλαντους, όχι για έναν άνθρωπο του μόχθου όπως αυτός. 

Τακουνιά 10η: «Καταλαβαίνω κύριε Πολάκη ότι στεναχωριέστε γιατί όταν ακούει κάποιος το όνομά μου σκέφτεται αυτόματα το επάγγελμα δικηγόρος» γράφει στη σημερινή του επιστολή. Προφανώς δεν έχει μπει στα social media τελευταία, ούτε στην ελληνική wikipedia όπου το σπορ των ημερών είναι να γράφει ένας χρήστης τι είδους επαγγελματίας είναι ο Αλέξης Κούγιας (όχι ακριβώς αυτό που πιστεύει ο ίδιος για τον εαυτό του), μαζί με διάφορα κοσμητικά επίθετα, η wiki να τα αλλάζει και τη σκυτάλη να παίρνουν άλλοι χρήστες για να γράψουν τα δικά τους και δώστου πάλι η wiki να προσπαθεί να σώσει την κατάσταση. Αν δεν έχετε ενημερωθεί, σας κάνω ένα δώρο. Στο προφίλ του Αλέξη Κούγια πραγματοποιείται το μεγαλύτερο πάρτυ. Αρκεί να κάνετε συχνά refresh στη σελίδα. 

POP TODAY
popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2024 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.